2016. június 24., péntek

Még fociról


Játszódik csütörtök reggel, a 3:3-as portugál-magyar meccs után.

Reggel a buszon két, nagyjából harmincas hölgy beszélget mögöttem.
- Láttad tegnap a foci meccset?
- Nem...
- Nem követed?
- Áh....Nem. Nem tud feldobni...
- Hát engem sem...nem is értem a nagy felhajtást....
Utána elkezdtek arról beszélgetni, milyen görény az Erzsike a szomszéd irodában. 
 
Én annyira sajnáltam őket.Vagy nem is őket egészen, hanem hogy ebből a hatalmas örömből kimaradnak, amit ez a három meccs plusz a kijutáskori eufória okozott a jámbor magyar állampolgárnak. Akkora élmény, öröm, izgalom járt vele - nyilván lesz pici bánat is, ha egyszer kiesnek), ami kimondhatatlan. Kár, hogy vannak, akik ezt nem engedik magukhoz közel.

Végre péntek!


Én elég sokáig nem értettem a "végre péntek" jelentőségét. Annak idején előző munkahelyemnél nem volt akkora fontossága, olyan jó volt a közösség. Majd jött a változás...hát most azért speciel ezen a héten vártam, mint a messiást. A meleg miatt is, és mert sűrű hetünk volt....De eljött és itt van végre, délben nagyon szenvedtem, volt egy pont, amikor azt mondtam, én hazamegyek és alszom egyet, aztán majd visszajövök. :) Nem igazán így működnek a dolgok, úgyhogy mély levegő és folytattam a dolgom.

Írom itt nagy ünnepélyesen, hogy kitört végképp a vakáció, mire reggel érdeklődik Tiborom udvariasan hogy akkor mikor is lesz az az évzáró a zeneiskolában?? Aszta, hajszál híján elfelejtettem!! Hogy nekünk még olyan is lesz. Illetve nekem nem, Tibinek és Rékának. Délután négykor hív Réka, hogy mit vegyen fel? Hol van az ünneplő blúza? Mivel tegnap volt évzáró és nem mostam fehéret mára virradóra, az ünneplő blúz felejtős volt. Bíztattam, hogy keressen valami fehéret, van ott több felső, blúz és ezaz....a kapuban találkoztunk, rohantak a zeneiskolába....Megakadt a szemem a fehér pólóján, ami cseppet sem ünnepélyes volt, mindegy!

Másfél óra múlva hazaért egy ugyanolyan bizonyítvánnyal, mint amilyet a suliban kapott, külsőleg. Még annyi van rávésve, hogy Alapfokú művészeti iskola. Furulyából két ötöst kapott, szolfézsból szintén, de a szolfézs szorgalom jó...Azt tudom, hogy B. néni sokszor elkapta a folyosón, hogy a hétfői szolfézs mellett más napokon is benézhet hozzá ám szolfézsra....Ám Réka az alap szolfézst is útálta, úgyhogy nem ment soha. Én ennek tudom be a szorgalom négyest. 

Olyan büszke voltam egyébként Rékára (meg magamra is), hogy zeneiskolába jár és hangszeren játszik. Még ha messze nem Virtuóz színvonalon, de mégis. Ez olyan klassz dolog. Érdeklődéssel forgattam a bizit, rögtön ki is olvastam. Hogyaszongya, "D. Réka Anna a klasszikus zene műfajban fafúvós tanszakon A tagozaton (ez a nappali? :)) a 2015/16 iskolai évben HEK 2 évfolyamon nyújtott teljesítményéről" szól a bizonyítvány, illetve a végére, hogy  "első A évfolyamba léphet". Ugye mert eddig előképzős volt. Vagy mi. Nekem úgy rémlett eddig, hogy jövőre is az lesz...de akkor nem? Az biztos, hogy furulyánál maradunk még jövőre is.

És akkor ha már furulya, hát ezt sem hajítjuk el, ebből is kell gyakorolni a nyáron valamicskét. Gondolom, lesz hozzá kedve a leányzónak. Illetve bízom benne.

Most akkor tényleg itt a vakáció, minden bizonyítvány kiosztva és a zsebben. :)