2015. augusztus 27., csütörtök

Zalán, a haramia




Tegnap este zuhanyzás közben....

(mert ugye a pancsis-kádas történet egyelőre tiltólistás. Hogy aztán ez mennyire számít büntetésnek, kérdéses. A beste kölkei nagyon élvezték, hogy csutakolom őket, árad a zuhanyból a víz..... Eltűnődtem, lehet, hogy a lavoros fürdés bizonyult volna találóbb büntinek, csak éppen nincs lavórunk.....)

....elbeszélgettem Zalánnal arról,  hogy mit művelt a kádban anya tusfürdőivel előző este. A bűnbánatnak a szikráját nem láttam a képén illetve a szavai között. Szerényen mosolyogva állította, hogy 5 liter tusfürdőt nyomott a kádba (hát fél liter lehet, hogy volt összesen....), majd amikor nekiszegeztem a kérdést, hogy miért nem fogad szót, amikor kérem valamire egyszer, tízszer, százszor, azt találta felelni.
- Túl sok a szabály, anya.....
Hát erre mit lehet mondani. És főleg, mit lehet tenni?

Később az ágyban forgolódva (aha, beájultam a gyerekekkel együtt) az jutott eszembe, amit az óvónőkkel kapcsolatban ejtett ki a száját egyszer Zalán, arra válaszolva, mi a gond velük.
- Én nem leszek a szolgájuk....

Felmerül bennem a kérdés ezek után, ugyan mi lesz ebből a gyerekből? Törvénytisztelő, rendes állampolgár vagy valamiféle.... haramia???