2017. július 15., szombat

Relax van és élvezzük....


Úgy szoktam kerékpározni (zsírégetés céljából a melóból hazajövet) , hogy beállítom az órát (azt a kütyüt, amit Tibi vett a bringámra) mondjuk 25 percre és aztán viszonylag intenzíven tekerek. Amíg le nem jár az idő. Általában 15 perc, olykor 20, mire beérek a munkahelyemre reggel, bezzeg hazafelé már 10 perc múlva túl vagyok a vasúti hídon, vagyis kb. 2 percnyire otthonról. Szóval még tekeregnem kell a város kerékpárútjain bőven, mire  "hazamehetek".  Ilyenkor afféle hurkokat írok le a kégli körül, mert messzire, pl. ki a Tisza mellé a sétányra valahogy nincs kedvem kimenni. Pedig ott jó sok km-t bele lehetne nyomni a bringába, de egyelőre szívesebben mozgok a városban. Ha majd kevés lesz a fél óra, akkor kénytelen leszek új útvonalakat is keresni. 

Múltkor vicces volt, mert még 2 perc volt hátra, gondoltam is, hogy egye fene, hazamegyek. Két perc nem a világ. Végül mégis mást gondoltam és hazafelé irányban a belvárosból minden zsákutcába, utcába betekertem és vissza vagy körbe....Ugyanott kétszer nem szeretek elmenni, főleg nem ugyanabba az irányba, nehogy bolondnak nézzenek. Persze nem nagyon törődik itt senki senkivel, de hát na....

A súlyom nem mozdult tovább lefelé, kezdem azt hinni, ez az ideális. :) :) :) De nem is idegeskedem vagy bosszankodom már rajta, elég, hogy egészségesen eszem és ritkán többet, mint 1300 kalória, inkább 1200 az átlag. Ez előbb-utóbb, napi 45 perc tekeréssel csak eredményhez vezet. Nem lehet, hogy nem. Nem? :) 

Ma mamáéknál volt húsleves és pörkölt ubisalátával. A pöriből nem ettem, de egy pici leves után befaltam az ubi salit. Imádom. Reggelit ettem normálisan, annál sokkal többet mondjuk, mint a gyerekek, mert Réka fél szalámis, uborkás kiflit evett, kakaót semmit, Zalán még 6 szelet szalámit a kakaójával....kiflit semmit. Az jégkrém/fagyi az egyetlen, amiről nem tudok lemondani, minden más, sütemény vagy csoki nem hiányzik. Az igaz, hogy csokiba mártott áfonyát, csokis aszalt almaszeletkéket szoktam csemegézni néha, csak egy két falatot az íze kedvéért. Vacsora pirítós és brynda sok zöldséggel.

Na átmegyek fogyókúrás blogba még a végén, jajj, dehogy akarok! Bár így is volt már olyan komment a blog történetében, hogy tök jó ez a blog, kár, hogy csak a gyerekekről írok.....Attól tartok, más témáim csak unalmasabbak lennének. :)

Kiegyensúlyozottak és nyugodtak mostanában a hétvégék, egyszerűen nem tudok betelni a ténnyel, hogy nyári szünet van a suliban. Hétvégén egyszerűen MINDENRE ráérünk és azt csinálunk, amit akarunk. Ma pl. a Nefag vadasparkjába látogattunk ki, ami ugyan pici, de mindig élmény. Ma pl. friss zölddel etettük meg a csodaszép szarvast (sajnos nem tudom, milyen fajta, gím vagy dám....) és nem tudtam betelni az állat tökéletes szépségével. Ugyanúgy a kis fürjek,és  lovak is örültek a fűféléknek. Nekem kedvem lett volna hazavinni pár pici nyuszit...Bár nem szabad, de egy pillanatra felvettem magamhoz az egyik picikét és beleszimatoltam a bundájába. Ugyanolyan nyusziszaga volt, mint az én húsvéti nyuszimnak, amit 30 éve kaptam tesómtól....és egy-két év múlva tenyészbakként végezte. Legalábbis én azt képzeltem. Igazából anyu leadta a vágóhídon. Azt hiszem. 

Na szóval szép időnk volt a Nefagon, majd jött egy illatos zápor, ami kikergetett bennünket a nyuszik közül, menekültünk a parkolóba. Úgy volt, hogy átállunk a vadasparkkal szemben levő parkolóhelyre, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen megtalálni az autót (merthogy ők maradtak a nyulakkal, fedett helyen), de a gyerekek követtek bennünket a záporba és autóba vágták magukat.

A gyerekek egyesültek a kiscicákkal mamánál, mi meg Auchan felé vettük az utunkat, mert ott lehet kapni Csíki sört. A szomszéd utcában, a spéci sörök boltjában is, de az munkaidőben van nyitva, esélytelen...többnyire. Nem bírnám elviselni az Auchant minden hétvégén, még havonta sem, akkora, de így évente kétszer elmegy. Mindig rácsodálkozom az áraira, szóval nem véletlenül mondják, hogy ez a legolcsóbb a városban...Egyébként most Ikeába vágyom, mióta megnyílt Soroksáron, hozzánk még közelebb....A szünetben még el kellene oda ugorni...Bár Tibi óvakodik tőle...

Jut eszembe, nyári szünetben el kellene intézni Zalánnak a látásvizsgálatát, iskola előtt ajánlott minden gyerkőcnek...Mivel a várólista panaszmenteseknek 3-4 hónap a rendelőintézetben, muszáj lesz privi rendelésre menni ugyanahhoz a doktornőhöz. Na mindegy. Ugyanígy a fogorvost is le kell tudni, ne suliidőben lógjanak a suliból...A doktornéni csak egy nap dolgozik délután, többi napokon délelőtt. Ne felejtsek el időpontokat kérni....

Holnap barackszüret anyunál. Reggel még sütök egy Limara féle barackos pitét a múlt hetiből, aztán jöhet a friss cucc. Annyit aggódtunk a gyümölcs miatt a fagyok és minden féle természeti katasztrófa után....erre soha ennyi cseresznyét még nem ettem, mint idén, illetve barackot sem a Tata kertjéből....Ez jó dolog! Élvezzük.