2014. június 5., csütörtök

Kontroll


A főorvos rögtön azzal fogadott a mai kontrollon, hogy hogy néz ki az a gipsz? Miért olyan hullámos? Erre értelmesebbet annál, hogy fogalmam sincs, nem igen tudtam mondani. Pislogtam, mint béka a kocsonyában. Még életemben nem láttam gipszet ennél közelebbről, meg aztán, nem is értek hozzá. Rám is hozta a majrét, hogy esetleg valamit eltoltak a csontok helyre rakásánál, gipszelésnél...kiszédültem a folyosóra, majd volt pár nehéz percem kinn, amíg az új röntgen felvételek elkészültek. Végül mégis megkönnyebbülhettünk valamennyire, műteni nem kell. A gipsz viszont marad, némileg lazítottak rajta, majd átkötözték gézzel, amit Réka nagyon sajnált, mert klassz Twilight pónit rajzoltam neki tegnap a gipszére. 

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a "hónaljgipsz" meddig marad még rajta, értelmes vagyok nagyon....Mindenesetre ovi itt már Rékának nem lesz többet, úgy néz ki. Esetleg az utolsó hétre? A kirándulással kapcsolatban sem tudom mi legyen, ebben gipszben semmi értelme menni, de ha kisebbet kap, akkor sem látom sok értelmét. Hogy úgy mondjam, nem látom őt sem a kecskeméti planetáriumban, sem a vadasparkban. Még nem tudom, hogyan lesz. 

Zalán sem jár oviba, legalábbis tegnap óta itthon van ő is. Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik megy oviba. Valami ilyesmi lehetne a mottója. Kedden azért már visszük, látványosan unatkozik itthon, a kertbe vágyik, szaladgálni, ugrabugrálni. Délután Tibi magával viszi egy kicsit, hogy ingerben gazdagabb legyen így a délutánja a fiúcskának. Most éppen engem kényeztet, a hátamat kenegeti testápolóval. Nagyon jó dolgom van. :) 

Ja és persze táppénzen vagyok itthon Rékával. Másképp nem tudtuk megoldani. Gondolom, emiatt nem rúgnak ki. Kényelmetlenül érint, hogy abban maradtunk, Tibi lesz az, aki otthon lesz majd a beteg gyerekekkel, erre tessék, alig túl a próbaidőn, máris táppénzen találom magam. Viszont nem is náthája van a gyeröknek, talán egy finom kis csuklótörés elég indok 3 nap táppénzre...Kedden Zalán oviba, Réka átkötözésre hivatalos a kórházba, oda már csak Apa viszi. Aztán szerdán-csütörtökön újra szabin leszek a ballagás, szemészet, pszichológus és szülői értekezlet élvezetes program tengere miatt....Hát nem vagyok egy álom munkaerő, de ez van!