2011. január 27., csütörtök

Réka autót rajzol- avagy hová lehet fejlődni egy hét alatt- az első vázlattól a Yaris-ig







Befejező rész

Mármint visszatekintésileg.

Szóval mi is tortént még a héten? 

1. Zalán tapsikol. Egyelőre hangja nincs a dolognak, de a két mancs osszehangolt munkája  határozottan megvan, ott van, azaz Zalán tapsol. Ügyi,ügyi, ügyi.
2. Cici helyrejott, pont ahogy gondoltam, Zalán jóértelemben szétszopizta a cicim és vele a csomók, az oklomnyiek is eltűntek.
3. Illetve korrigálnom kell, mert az egész cickóm kb. akkora, mint az oklom...szóval nagyítottam egy csoppet a kettes pontban...gesztenyényi csomókban megállapodhatunk.
4. Hétvégére visszakaptam a laptopom, hurráááá. Viszont nincs rajta o betű, pontosabban rovid ő...És idézőjel sem. Nagyon hiányolom őket. Egy hónap garanciát vállalt rá a szerviz, ami jelzi, hogy nem túl optimisták a gépecském jovőjét illetően. Hogy mit is műveltek vele a szervizesek, nem derült ki, mert a pultos holgynek erről fogalma sem volt, a szervizes fiúk pedig nem voltak elérhetők....
5. A múlt héten csak visszafelé léptünk a hozzátápi terén, így megint ott tartunk, hogy almapüré....barackpüré, zoldségpüré....csak Zalán kap hozzá husit is. Immár beépítettük az étrendbe a vacsit, tejmentes és gluténmentes almapépet kap extra gyümolcsokkel, hogy meg is egye. Mert egyébként bűnrossz íze van szerintem. A vacsi ellenére befigyel továbbra is két szopi éjszaka. Ez van. Ki lehet bírni. Akkor nyarvogok csak, ha 3-5 ébresztőt is fúj a legénykém. 
6. Újra szakadt a hó kedden és szerdán - asszem legalábbis, hogy akkor- úgyhogy maholnap nem lesz még tavasz. Pedig hogy várom már.
7. Réka megkérdezte minap, ahogy egy helikopter húzott el a tetőnk felett, hogy a helikopterek honnan jonnek? Hol alszanak? Mondtam neki, hogy a reptéren. Azt felelte, hogy az nem lehet,mert ott a repülőgépek alszanak, a helikopterek a helikoptertéren pihennek. Aztán rájottem, hogy van olyasmi felénk, hogy Helikopter Bázis....úgyhogy tán még igaza is van.
8. Elfogyott az antibogyó, a gyógyszereket szedését a mai nappal abbahagytuk és a porszívó is csak a szőnyeget szippantyúzza. 
9. Réka hétfőn belenézett a tükorbe, ahogy fogmosáshoz készülődtünk és annyit mondott.
- Olyan gyonyorű vagyok. - és villogtatta 20 hófehér fogacskáját. És tényleg.
10. Réka tegnap talált egy tollbetétet a tolltartómban. Felmutatta nekem és felkiáltott:
- Nézd anya, egy csavarhúzó. - Csajos a csaj nagyon.
11. Járt itt a védőnéni ma reggel. Inkább Rékáról és az oviról beszélgettünk, bár alapvetően Zalánhoz jott volna....Abban maradtunk, hogy a tejtermékekkel - joghurt - várunk még egy hónapot, egyébként minden johet, amit a 8 hónaposok általában enni szoktak. Ovi témában javasolta a két másik ovit,ami szóba johet a lakókornyezetünkben. Az egyiket külonosen, amelyikben ő a védőnő. Megígérte, hogy kitapogatja, milyen esélyünk van egy átjelentkezésen keresztül a felvételre. Nagyjából sejtem a választ, de meglátjuk. 

Más nem jut eszembe hirtelen.