2017. január 28., szombat

Shape of you


Hát sok mindent akartam írni, mesélni, csavarokkal és fordulatokkal, hogy egy kicsit rágjátok a körmötök (már aki még olvas) de mára mindet túlhaladta az idő, úgyhogy csak annyit: némi agónia után Zalán jobb felső egyeskéje megadta magát az időnek és kipottyant. Ezt csak onnan tudjuk, hogy fekete űr tátong a szájának azok tájékán, mert a fog maga nincs meg. Sőt, mi több, Zalán nem is vette észre, hogy egy foggal kevesebbje van, Réka kiáltott fel egyszer csak, hogy hát fog az meg hol??? Zalán kutatta párnán és szőnyegen, ágytakarón és legós dobozban, ám eleddig nem kerül elő.

Istenem, olyan nagyfiú már! A kihullott fog alatt ott virít már a maradandó....Megöleltem, megpusziltam, beszippantottam a nyaka illatát, ahogy mindig szoktam, hehe....Aztán kapott egy kis doboz legót a Müllerben, mert arra gondoltam, hogy még két pillanat és már nem is vehetek játékot neki, olyan nagy lesz. Brühühü....Persze ez vicc, de mivel kétségbeesett könnyes szemmel nyugtázta, hogy a Fogtündér nem találja majd meg a fogát, ezért muszáj volt gyorsan megígérni, hogy most kivételesen ÉN leszek a fogtündér.

Tegnap volt a bizonyítványosztás, mutatnám a bizonyítványt, de sajnos Rékácska az iskolában felejtette a füzetecskét.  Eléggé meglepődtem, bár jellemző rá......no semmi gáz, mire való a Moza napló? Ott fehéren-feketén áll minden. Igazából mindenből ötöst kapott, kivéve erkölcsből, amiből kiválóan megfeleltet. Dicséretet énekből, rajzból és technikából....ami a tavalyi MINDEN tantárgyból dicséretes maximális teljesítménytől elmarad, ám nem történt dráma. Egyrészt mert ez nem második, hanem harmadik osztály, ami egy másik szint, másrészt a tantónénik változtak, ők pedig állítólag nem osztottak dicséretet főtantárgyakból egyáltalán. Állítólag. Majd év végén.

 Sok sok sok csupa ötös. Decemberben még úgy tűnt, hogy nagyon könnyedén, kirázza a kisujjából, ahogy egyébként ez elvárt tőle valamilyen szinten.....aztán jött egy csomó ilyen és olyan dolgozat és végül bizony felelnie kellett a német ötösért. Nem volt kétséges, hogy meglesz, de mégiscsak jelzés értékű, hogy nincs könnyű dolga senkinek, aki tagozatos. Ők nem úgy tanulnak németül, mint annak idején mi, hogy 1. Lektion, Ankunft an Budapest....leckét elolvas, szavakból dogát ír, kész, 2. Lektion, hanem itt mindig mindent tudni kell. Ami nem egyszerű. Ha új szó jön, annak egyből veszik a többes számát, ha főnév, a helyesírását tudni kell, leírni nagy betűvel kell, hisze főnév. Ha ige, ragozzák, helyeírás, jelentést sem árt tudni, úgyhogy hajajj...Mindezt úgy, hogy magyar nyelvtanból még nem tartanak csak a főnévnél, még az igét el sem kezdték, csak sejtették egy ideig, mint macska az esőt, hogy mi az. De Réka egyelőre szereti és élvezi, hogy egyre több mindent tud már.... Viszont látom, hogy ha itthon egyikőnk sem beszélne németül, hamarosan gondban lennénk. Minden nap így sem foglalkozunk a némettel egyébként, a péntek és az egyik hétvégi nap lemarad, de egyébként folyamatosan készülünk.

Na kicsit elkanyarodtam, mit is akartam még mondani? Fogalmam sincs.

Megvan, filmek. Elkezdtem nézni a Homeland második évadát. Nekem az első nem jött be igazán, bár fánkot jól lehet rá sütni. A pilot kifejezetten unalmas volt, és igazából csak a legvégére pörgött fel kellőképpen. Ahogy beállítja a CIA-t szerintem egy vicc, bár nyilván honnan tudnám én, hogy az milyen? Ott, amikor lenn a pincében a pasas az alelnökkel van összezárva és rá van tekerve egy bomba....na az nagyon jó alakítás volt Brody-tól. Úgy vélem, megnézem a másodikat is majd azért, ha minden igaz... Tegnap a Boychoir című filmre főztem vacsorát. Ez lényegében egy fiúkórusról szól Amerikában,  illetve egy fiúról, akit meg kell "szelídíteni". Ezt valamennyire Dustin Hoffman, mint tanár megteszi.  Hm, nem rossz film, de a végét meglepetősen összecsapták, hogy az ember csak pislog. Viszont végre láttam egy R. Gosling-os filmet végre valahára...azt, amiben az Antony Hopkins karaktere megkísérli megölni a feleségét. Hát tényleg van ebben a pasasban valami. Mármint R. G.-ben, merthogy azt régen tudom, hogy A. H. zseniális. Tetszett, no. A Szultánáról teljesen lejöttem, elvesztettem teljesen az érdeklődést, amióta Ahmed szultán visszaadta lelkét a teremtőjének. Fájdalmasan fiatalon, sajnos, ahogy az a történelemben valóban megesett.

Ennyit filmekről. Meg A DAL 2017....Elmondom, mely dalok az én kedvenceim.
- Mrs Colombo
- Kása Juli dala is megfogott-
-  Gina az esős dalával
- Kalandor - az nagyon jóóóó! - de azt csak a youtube-ról ismerem. :)
Most azt látom, hogy igazán átütő és Euroviziós dalunk idén sincs, de Bayer F. óta nekem egy dal sem tetszett igazán, úgyhogy nem tudni. Majd a döntő előtt még írok erről, hogy állunk addigra. Én nagy hibának tartom, hogy nem a közönség szavaz 100%-ban....

Most pedig Ed Sheeran-t hallgatunk Shape of You...Tibinek nagyon bejön. :)