2018. december 19., szerda

Szerda is kipipálva



Reggel negyed héttől negyed nyolcig szendvicseket gyártottam. Csak azért nem hattól, mert volt egy kis dolgom a mellékhelyiségben is, ezt kihagytam az előzetes számításból. Azt fel kell írnom valahová, hogy el ne felejtsem - egy óra nem elég 25 baglyos szendvics legyártására. Illetve igen, de akkor stressz van. Az meg kinek jó? 

Mindegy, végül készen lett a két nagy doboz szendvics. Kenyér, vaj, sonka, sajt, uborka, tojás, olajbogyó és répa. A szokásos kreatúrám. Idén nem Piros Arany vagy ketchup került a tojások tetejére, hanem olajbogyó...Hát látványra jobb az olajbogyó, de ízre ütősebb a Piros Arany. Bár a gyerekek nem szokták díjazni, szóval jobb volt így bizonyára, mert több is fogyott. 

Benn maradtunk a suliban egy másik anya társammal és pletyóztunk a folyosón, közben párszor körbe néztünk, sütiztünk, szendvicseztünk,élveztük a gyerekek kavalkádját. Engem felvidít a sok gyerek, olyan kis cukik. Nyilván a nyolcadikosok már kevésbé, némelyik egy fejjel magasabb nálam. A gyerekek bumerángként fel-felkerestek, hol egy puszira, hol némi kp-ért...de végül 10 óra lett és vége lett a karácsonyi vásárnak, szépen hazapakoltam. Talán 5 szendvics maradt és szert tettünk egy sor kreatív dologra. A másik, amit meg kell jegyeznem, hogy vigyek üres dobozt a sok finom sütinek, amit a gyerekek iskolaszerte árulnak. Volt nagyon sok ínycsiklandó falat, gyakorlatilag forintokért.

Itthon nekiálltam a linzer elkészítésének. Addig - addig pletyóztunk telefonon anyuval, hogy végül fél csomag sütőpor helyett egy egészet nyomtam 60 dkg liszthez és ez csak akkor esett le, amikor a legelső tepsi linzerkéi félelmetes magasságokba törtek a sütőben. Innentől munkás volt a tészta nyújtása, mert mindent még vékonyabbra kellett simítani, mint addig...de végül kész lett a cucc. Finom is, bár nem illik gasztro magazin címlapjára, az biztos. Leheveredtem a kanapéra, ment egy film a tévében, Dió az emeleten durmolt a foteljában...minden olyan idilli és békés volt. El is aludtam. Arra ébredtem, hogy Réka hazaért a suliból. Több mint 51 000 Ft-ot árultak a kari vásárban, ami új rekord. Nagy volt a nyüzsgés az osztályteremben, érezhető volt, hogy lesz valami. Megtöltöttem mama féle lekvárral a linzerkéket, úgyhogy jöhet a következő kihívás. Holnap a mézeskalács és a kókusz tekercs. 

Tibi gépe is szerencsésen landolt Szolnokon, remélem, hamarosan gőzerővel működni fog.