2021. november 6., szombat

Szombat esti láz

 Nem, nincs buli és lázasak sem vagyunk, csak hirtelen ez jutott eszembe címként.

Úgy vagyunk, mint a viccben, amikor mondja a nyuszi a csigának, hogy "szorul a hurok", egy kollegám otthon coviddal, tesóm a héten volt covid teszten (na mondjuk az legalább nega lett) és pénteken délután jött a hír, hogy Zalánék osztálya is karanténban lesz a jövő héten, van egy fő covid pozitív csemete a bandában. Jövő héten órarend szerint nyomják online. Ez érdekes lesz, mert én nem leszek szabin - vagyis egyelőre nem tervezem - Zalán meg úgy megbízható, mint amennyire egy kecskére rá lehet bízni a káposztát. 

Egyébként röhej, ahogy ez kiderül, mármint hogy covid fogságba estek az ÖtÁsok, mert a természetismeret tanár tartotta nagyon fontosnak megírni a classroomba, hogy a hétfői TZ elmarad, majd megírják egy héttel később. Mi meg - szülők -pislogtunk, mint hal a szatyorba, hogy most mi van? Az üzenet nem sokkal később eltűnt a classroomból, az ofő néma csöndben,a gyerekek nem tudtak semmit, szóval csak vonogattuk a vállunk, hogy valami megheckelte a classroomot vagy valaki. De az is lehet, hogy fatális tévedés az egész, a tanárnő eltévesztette a házszámot és másik osztálynak célozta az üzit. 

Pár órával később jött azonban az üzenet Zalán ofőjétől, hogy nincs hiba, sem tévedés, covidos van az osztályban. Jó kis hullámvasút  volt, karantén, nincs karantén, ja, de van karantén. Hétfőn fél 9kor kezdenek az órarend szerint törivel, a hetedik óra, az ofő, elmarad. Remélem, minden simán megy majd, nem lesz technikai gebasz vagy ha lesz, Tibi majd megoldja. 

Az biztos, hogy Zalán nem szomorú egyáltalán az online miatt, mert elmarad minden számonkérés, ami lett volna bőven a jövő héten, viszont úgyis pótolják, ha visszamennek, vastagon. Már ha visszamennek..

Rékáéknál egyelőre nincs beteg, készülnek a felvételire és a héten jó jegyeket hozott haza. Igaz, eléggé pipa voltam rá, mert úgy írta meg a tz-t németből a szünet utáni első napon, hogy szinte egyáltalán nem készült rá. Ehhez képest négyes lett. Az ofő szerint tudta, hogy aznap írnak, szóval kötelességtudatból eléggé el lehet marasztalni, de legalább jók az idegei. Jobbak, mint az enyémek, az biztos. 

A tánc betanulását egyelőre nem kezdték el (márciusban elvileg lesz alapítványi bál) de nem rohanok az esküvőiruha kölcsönzőbe esküvői ruhát választani, majd ha tutira megrendezik a bált. Egyelőre amúgy is csak a téli szünetig látunk, persze a felvételit sem tudjuk elfelejteni. A héten volt az azt, hiszem, a hét elején talán, hogy egyik nyílt napot mondták le a másik után a középiskolák, sajnos ez nem volt meglepetés. Sajnálom, mert nagyon várta Réka, akár 4 sulit is megnézett volna (főleg, mert 3 suliba igazolt hiányzással elmehettek volna, délelőtt,suli időben) 

Mi történt még? Tegnap este volt egy kis céges buli, mikor máskor , ha nem víruskitörés idején? Egy kollega az egyik raktár kijáratánál marhalábszárt kezdett el főzni bográcsban  és hamarosan olyan gyilkos, vadítóan jó illatok szálltak fel órákon keresztül, hogy nehéz volt a melóra koncentrálni. 4 után ettünk és ittunk, 8 után valamikor, amogy oszlott a banda, én leléptem egy üveg borral és néhány adag kajával. A csapat túlnyomó részben oltott, ahogy tudom, aki nem, az nagyon fiatal, bár sajnos most már a fiatalok sem teljesen lehetnek nyugodtak. Azért remélem, hogy egyikőnk sem fertőző....

Mi 16-án kedden megyünk a harmadik körért.