2022. július 20., szerda

16. nap

 

Szerda - pihenőnap,  ma a Burkoló már máshol burkol. Nekünk meg azt mondta, hogy kell két nap száradás a falaknak, ugye, itt tartottunk.  Nem, bizonyára tényleg kell két nap, nem gond. Annak mindenesetre örülök, hogy vannak olyan mázlista megrendelők, akik egy adott napban megegyeznek a szakemberekkel és az úgy is lesz. Július 20 az szent és sérthetetlen.  Nekünk egy hét, két hét, hónapok, fél év, mindenféle csúszásban volt már részünk bőven, de ki számolja?

Tibi kapott egy listát a Vizesektől és ma fél órát állt sorban a Csőboltban, mire mindent összeszedtek neki illetve a kezébe nyomták a törölközőszárító izét. Elvileg hétfőn szerelik vissz a kazánt. Rémálmaimban a verejtékemben fürödve az történik, hogy a kazánt valamiért nem tudják visszatenni, várni kell heteket az alkatrészekre. Aztán még az új ajtót is be kell tenni, na ott is el tudok képzelni nehézségeket és gubancokat, de nem is gondolok ilyesmire. 

Persze a hétfői kazánvisszatétel előtt még jön pénteken és szombaton fugázni a Burkoló meg mindenfélét csinálni, elfelejtettem. Valamit szilikonozni. 

A meleg újra rettenetes, reggel még kellemes hűvösben tekerek a bringán, de hazafelé forró a levegő, hogy szint lélegezni sem lehet.....Úgyhogy légkondiból légkondiig szaladgálok és délután ki sem dugom az orrom a lakásból. Csak este, amikor locsolom a virágokat és Tibi nagy bosszúságára a járdát, a fű helyét, a garázsbejárót, mindent. Hogy nem idegesítsem, olykor locsolok, ha ő nem veszi észre. 

Elvileg már vissza lehetne költözni a hálónkba, de megvárom vele a nagytakarítást, ágyneműcserét pénteken és a  hétvégén, addig jó lesz nekem Zalán ágya vagy matraca is. Addig van más tennivaló is, bár vasalni sincs valami fergeteges kedvem.