2014. szeptember 19., péntek

Ritka alkalom



Ritka alkalom, amikor szerintem sincs teljesen igazam, de attól még felhúztam magam. Tibi említette ma reggel, hogy szólt neki Cs. óvó néni, hogy majd beszélgessünk már el itthon Zalánnal. Mert a daliám a csoport udvari tartózkodása során a bokorba pisilt. Skandallum! De miért nem beszélget el vele ő? Azon már túltettem magam valamennyire, hogy a verstanulás, mondókázás, gyermek bevonása mindenféle olyan folyamatba, amelynek során véletlenül, neadjisten, tanul valamit kiment nálunk a divatból....de hogy még az ovi rendjét is én magyarázzam el a gyerekemnek....Ezen tényleg felidegesítettem magam. Még jó, hogy nem nekem mondta, mert hirtelen visszakérdeztem volna valami olyasmit, amit 2 perc múlva biztos megbánok.

Sajnos egyik nevelési hibánk a sok közül, hogy szoktunk bokorba pisilni. Otthon is, idegenben is, rendezvényen is, mamánál is. Mármint én persze nem, de Zalán igen. Lassan ugyan - ezen most eltűnődtem - kinő a korból, amikor ez már nem gáz, sőt, talán már meg is tette.... Ezt onnan gondolom, hogy amikor békésen üldögéltünk a Kányavári sziget "bejáratánál", a hídnál egy padon és hirtelen arra néztem balra, hogy Zalán nagy ívben pisil mellettem egy fa tövébe, majdnem szívinfarktust kaptam és picit mintha a föld is megnyílt volna alattam. De talán egy 4 évestől ez még elfogadható, ha nem totál nyilvánosan csinálja. Nem tudom, más hogy szokott eljárni, ha gyermekére a természetben rájön a szükség, mi ebben talán túlságosan lazák vagyunk.

Természetesen nem gondolom, hogy az oviban helye lenne a bokorba pisilésnek, jól is néznénk ki, ha 260 gyerek a dolgát rendre a kerítés tövébe végezné. Csak AHOGY ezt au óvó néni lekommunikálta, "beszélgessenekmárelagyerekkel"kezdetű történet borzolta fel a kedélyeimet. Elég lett volna annyi, hogy Zalánkám, legközelebb odabenn tekerd ki a kígyót, dobj egy sárgát, intézd el folyó ügyeidet, pösssents, varázsolja aranyesőt és ilyenek!

Beszélgessünk el a gyerekkel....nahiszen.....Egyébként Zalánnak nagyszerű hete volt az oviban, ki van virulva. Kíváncsi leszek, hogyan alakul a helyzet jövő héten, amikor várhatóan a csoport "réme', Andriska felgyógyul és újra finoman (vagy nem is annyira) terrorizálja majd a többieket.