2019. május 4., szombat

Megjegyzem,....


1) Ez a "pontokbaszedős" módszer bejön nekem. Sokkal kevesebbet kell használni az agyam....Tiszta haszon!
2) Az utóbbi pár napban - szerda óta - szabin vagyok egész héten, ami olyan érzés, mint amikor a maci beleesik a mézes bödönbe. A német út eléggé lefoglalt korábban, így nem is nagyon gondoltam arra, mi lesz, ha hazajövünk. Hát 5 nap szünet, szuper! Az más kérdés, hogy nem nagyon kezdtem vele semmit, csak arra vágytam, hogy itthon legyek és max. filmeket nézzek. 
3) Kivégeztem a Trónok Harcát, vagyis végignéztem a 7 évadot. Mivel elfelejtettem, hogy a hetedik az csak 7 epizódos, meg is lepődtem, hogy máris vége és máris egy kisebb űr támadt bennem. Ugyanez volt, amikor Downton Abbey véget ért....Az is milyen szuper kis sorozat volt....! 
4) Extra gyorsasággal, már pénteken megérkeztek a bookline-os könyveim, amiket szerdán rendeltem. Az egyik egy Nógrádi György könyv, azt már ki is olvastam. A másik kettő egy-egy Trónok Harca kötet (remélem, nem kaptok még kiütést a Trónok Harca rajongásomtól, bocs....) A harmadik pedig egy Jordan Petersen kötet a "12 Rules for Life"....most nem tudom eldönteni, melyiket olvassam, leginkább kettőt egyszerre.
5) Ma voltak országszerte a ballagások, Cambrigde-i egyetemre aspiráns keresztlányom is ma intett búcsút a giminek az Apáczaiban. Mondjuk, tök fura, mert nekem olyan, mintha csak kb. két éve lett volna nyolcadikos, de nyilván nem....Most meg ősztől már Angliában jár egyetemre, ha teljesíti az érettségi követelményeket is....Döbbenet. Magára a ballagásra nem tudtunk elmenni, pedig nagyon fájt a fogam egy igazi elit gimi ballagására (bár valószínűleg semmiben nem más, mint más gimié), mert csak 2 főt engedtek be az ELTE dísztermébe illetve további kettő ácsoroghatott a folyosón, úgyhogy mi és a többi vendég a szűk családon kívül csak a bulira estünk be délután. 
6) Katasztrófális napom volt egyébként, amihez hozzányúltam, az vagy eltört vagy elromlott vagy tönkrement, úgyhogy egy idő után már sírhatnékom volt.. Jobb lett volna ágyban maradni, vagy ha nem megy, odaszíjjazni engem és akkor kevesebb sorscsapás ér. Jobb az mindenkinek.  A kaput az tette be, amikor Tibi meghozta a rendelt virágcsokrot a virágboltból, és a csokor vázástól lefejelt a pultról. Összetört a váza, bánja kánya, nem izgatott, feltöröltük, összeszedtük a szilánkokat, még csak nem is káromkodtam. Még akkor sem fogtam gyanút, amikor Tibi elejtette azt a mondatot, hogy hogy lehetne összeragasztani őket....Azt hittem viccel és a vázára céloz. Aztán megláttam a két barackvirágszín, hatalmas fejű rózsát a pulton...szár nélkül. Majd a csokrot, amiben 3 rózsa helyett már csak egy figyelt. Jó, jó, más virág is szerepelt, de mégiscsak az vitte a prímet. Itt megállt az idő egy pillanatra. Fotózni kellett volna, milyen képet vágtam. Mit csináltam én ekkor? Leültem a kanapéra pityeregni. Hogy ez nem lehet igaz, aznap a 25. cumi......Tibi visszaszaladta a virágoshoz és hozott még két szál ugyanolyan rózsát a letörtek helyett. 
7) Ekkor átmentem agresszívba, hogy mégis hogy gondolja, nem vagyok virágkötő, ő meg passzívba, mert ahelyett, hogy elindult volna anyósomért, aki kutyaszittingre vállalkozott a mai napra, nekifogott autót mosni. Hát persze, ennek volt az ideje....
8) Szerintem egy örökkévalóságba telt, mire újra megkötöttem a csokrot. Eleve, mire a garázsban találtam zsineget, áh....kész voltam teljesen, csikorgattam a fogaim. Úgyhogy le a kalappal minden virágkötő előtt!
9) Mire kisült a rántotthús, azért felértünk tesómékhoz is bár én elaludtam a kocsiban, úgy kikészültem az előkészületektől.
10) Úgyhogy elmondhatjuk, hogy 3 nap alatt nem sikerült élére vasalni az idegeimet, mit csináljak....
11) Visszatérve az elmúlt néhány napra, folyamatosan mostam és vasaltam, mintha legalább 4 gyerekem lenne és most úgy állunk, hogy üres a szárító és minden ki van vasalva. Ámde egy "sötét" adagot megint mosok holnap....Termelünk folyamatosan! De izgalmas témáim vannak, komolyan ,csak ámulok és bámulok!
12) Péntek este olyan is volt, ami már régen, elmentem vásárolni, ruhát, csak én, míg a többiek a kutyát sétáltatták. Marha jó volt. Általában mindig az van, hogy na, van negyed órám, beszaladok ide-oda, mint akit kergetnek, de mindig rohanás van. Vagy anyu vár, vagy a gyerekek kínlódnak, hol időpontra megyünk...Péntek este csak az este 8 órás zárás volt a korlát. Vettem két nadrágot és egy egyszerűcske blúzt, ami nem nagy szám, de ahogy anyukám mondaná "sort tölt", vagyis egy hétköznapra egész jó. Blézert vagy csini kardigánt nem találtam. A tükrök megint nagyon gonoszak voltak hozzám, jaj, de legalább belefértem mindenből a 38-ba, ezért sokat nem siránkoztam. Csak az evésről tudnék leszokni, vagy beérném napi eggyel, de eddig ez nem sikerült. 
13) Kedden este Réka átnyújtotta anyák napi meghívóját, ami a suliba szól. Hétfőn lesz, fél hatkor, pontosabbat nem tudok, hogy mi fog ott történni. Állítólag nem műsort adnak, szóval egy kicsit zavarban vagyok, hogy akkor mi lesz. Remélem McRoyal sültkrumplival. Á, csak viccelek! A gond, hogy hétfőn vizsgáznak Rékáék elvileg szolfézsból, fél öttől hatig. Jó, mi? Vártam csütörtök estig, hogy ez más szülőknek is feltűnik e, de síri csönd volt, így akkor ráírtam az ofőre, hogy gáz van. K. néni rögtön frászt kapott és elkérte a szolfi tanár telefonszámát. Előre szóltam neki, hogy ez egy közepes kaliberű sárkány, csak óvatosan vele, bár K-t nem kell félteni....Vissza is hívott 10 perc múlva, hogy hátttt ez a hölgy tényleg nem kedves, valami idősebb tanárról van szó????  A szolfi tanár tisztára beégetett, mert adta a fejét, hogy szó sem volt dolgozatról meg vizsgáról.  Ja, peeersze, biztos Réka a kisujjából szippantotta ki, értem én!
14) Még egy év szolfézs vár Rékára, mielőtt hatodik végén levizsgázik belőle végképp...
15) A kutya tök boldog volt, amikor hazaértünk a ballagás utáni buliból. Az erkélyajtóban állt, amikor megállt az autó a ház előtt, hegyezett fülekkel.....
16) A következő bejegyzés pedig az övé, mert holnap lesz nálunk pont egy éve...KicsiSzerelmem.....