2015. február 14., szombat

Első Rákóczis farsang



Természetesen nem tudtam elmenni, múlt szombaton még csak az influenza egyre mélyebb bugyraiba vándorolgattam. Előzőleg ugyan fújtam és morogtam, amiért az iskola szombati napra tette a farsangot egy helyes kis péntek délután helyett (vagy uram bocsá, délelőtt.....) , azért nem ilyen lovat akartam egyáltalán. 

Egy héttel a farsang előtt még úgy volt, hogy Réka angyal lesz, merthogy volt olyan kategória, hogy ördögök és angyalok.....Aztán egy pénteki napon elterjedt a szülők között, hogy keresztülhúzva az egész, a téma ZÖLDSÉGEK és GYÜMÖLCSÖK, punktum. Picit morcos voltam, hogy egy héttel a farsang előtt még mindig itt tartunk, baromira ráérek.....de csak amíg ki nem találtam, hogy klassz bordó szőlő lesz az én Rékám, a kivitelezés olcsó is, kreatív is. Igen ám, de Réka vinnyogva adta tudtomra, hogy ő NEM lesz szőlő, váááááá! Innen nem volt nehéz eljutni a MÁLNA kategóriáig. Lufi, lufi, némi kartonpapír és kész. Hétvégén levadásztam a Müllerből az összes piros luft (amelyik nem szív vagy pénisz alakú volt), miután Réka áldását adta tervemre, vagyis kegyesen rábólintott, hogy a málna megfelelő jelmez lesz őlédisége számára. Mire hétfőn a szülői értekezleten végső döntés született jelmezileg, én már nyugodt voltam és tettre kész. 

A farsang végül is jól sikerült, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, édesapjuk elbeszélése szerint. Volt olcsó süti, sok-sok szendvics, finomság és fánk, móka, kacagás.  Még valami díjat is nyertek, a csoportos kategóriát, azt hiszem. Nyereményük egy torta volt. Délután fél kettőre itthon voltak. Néhány fotó is készült, íme:

Málna a borsóval és a répával

Tanítónénik inkognitóban

Színpadon csoportosan - sokat szőlőnek nézték Rékát....Én nem tehetek róla, hogy egyesek totál idióták növénytanból. Hogy is lehetne ez egy szőlő?! 

Színpadon egyénileg - hátulról hiányzott egy kicsit még egy sornyi lufi, de már nem volt erőm többet Réka ruhájára erősíteni. Örültem, hogy ennyire is elkészültem a jelmezzel. Mondtam már, hogy mennyire úúúútálom a farsangot? Hát pedig de.

Az én drága kis málnácskám - Tantónénik - itt nem annyira inkognitóban