2017. június 7., szerda

Ballagó Zalán









Hát nem gyönyörű? Mármint nem én Helénke Tehénke, hanem a csini pofi kisfiam.

Egyébként a sztorihoz hozzátartozik, hogy ugye elvileg a ballagás napjának igen vérzivataros napnak kellett volna lennie a ciklus szerint (bocs), ám Isten letekintett rám és megszánt. Vagyis a piri megvárta, amíg a ballagás lemegy, vagyis felvehettem a csini vajszínű szoknyámat. Imádom. Istent is, meg a szoknyámat is. Zalánt pedig...hát tudjátok. Szerelmes vagyok. De durván ám! :) :) :)
Múltkor meséltem erről egyik ismerősömnek, két lánya van, és furán nézett rám. Igaz, annyira nem vagyunk egy hullámhosszon, hogy számítson a véleménye, de azt levettem, hogy nem érti. Ezt csak a fiús anyukák értik? Próbálok visszaemlékezni, milyen volt, amikor még lányos anyuka voltam, de nem megy. 

Jó nagy baromságokat írok itt a ballagási képekhez, nem semmi, de most semmi könnyes és meghatóan szirupos nem jut eszembe. Ott helyben könnyebb volt, mert annyira imádni valóak a gyerekek, hogy elgyengültem. És hát nagy lépés, blablabla....ez korszak vége, blablabla.....Most megint ott tartok, hogy de jó, nem sokára megszabadulunk az ovitól! 

Külön lányok, külön fiúk

Úgy volt, hogy napközbenre a telefonokat beszedik a tantónénik és a gyerekek csak este 7 és 9 között lesznek elérhetőek. Ehhez képest Réka délelőtt felhívott, hogy mindjárt megérkeznek az Ökocentrumba, kb. fél óra…. Majd újra, hogy konkrétan Poroszlón vannak, csak még a busz nem parkolt le. Végül a szállásról is rámcsörgött, éppen egy kézműves csokinyalókát eszegetett elégedetten, amit tegnap este kapott Tibi az egyébként ingyen munkáért. (Újabb egyre többet barterezik a fiú….) Szóval vagy nem is gyűjtötték be a telefonokat a tantónénik vagy zugtelózik a lány...

Egyébként Réka elcsicseregte, hogy a 14 lány mind egy szobában alszik majd este és van külön mosdójuk is. Az egyik szendvicset betermelte tízóraira (friss kenyérből és téli szalámiból , pici vajjal megkenve), a másikat majd ebédre fogja. Persze a csokis almaszirmokat elfelejtettem betenni a csomagjába reggel, a fene egye meg, reggelig a hűtőben várta a kirándulást. Na mindegy, majd ha hazajön....

Zalánom tegnap nem járt az ovi közelébe sem, viszont nevtan volt neki és vele az iskola előkészítő buli. Szólt Gy. néni,hogy ő lesz ám egész nyáron, szóval ha van rá igény, járhatunk a vakáció kitörésével is. Na, itt jött a vélemények összeütközése, Tibi szerint ugyanis legyen Zalánnak is nyári szünete és hagyjuk ki a júliust. Szerintem meg, ha már ingyé minden héten egy órát Gy. nénizhet, hát miért ne folytathatnánk? Nem a bányában dolgozik.  Az egész élete eddig egy nagy vakáció. Persze tudom én hol van az eb elhantolva, Tibi nem akarja behordani hetente egyszer a nevtanba. Pedig 3 perc séta….szóval nem is értem. Na majd még megbeszéljük….Egyébként én magam is beszélnék ezzel a Gy. nénivel, mert még soha nem is láttam, kíváncsi lennék, mi az átfogó véleménye Zalánról, kiderült-e e erőssége, ilyesmi. Hátha a nyáron össze tudom hozni magam vele.

Holnap lesz az utsó úszás Zalánéknak az oviban, melynek alkalmából sok szeretettel várják a szülőket 10.15-re az uszodába. Meg lehet kukkantani, ki hol tart. Mondanom sem kell, nem tudok ott lenni, bár nyilván ha nagyon-nagyon akarnám meg tudnám oldani, de hát nincs annyi szabi, ami kiszolgálná a millió alkalmat egy év során. Szabim meg ugye nekem sincs 32 napnál több, asszem. Szóval Tiborom lesz kivezényelve, gyanús,hogy egyenesen az uszodába mennek együtt.  Elvileg tud úszni Zazim , de nem a mélyben. Na most nekünk ez azért érdekes, mert elvileg úszós lesz a suliban, ahová úszni tudó gyerekeket várnak. Az apróbetűs részben – le nincs írva – elvállalnak persze úszásoktatást is, de a hivatalos verzió az, hogy tudni kell úszni és punktum. Én még fortyogok pár kört ezen az úszás témán szeptemberig azt hiszem, bár Zalán daliás mellkasának is nagyon jót tenne,….meg egyáltalán. Csak ugye mivel fél a mély vízben, nem szeretném, hogy parával induljon az első osztály rögtön a második héten….Nyáron még hátha csiszolunk a helyzeten. 

Írt Réka fuvolatanára is, aki lassan olyan, mint egy időzített bomba, abban az értelemben, hogy júni közepére van kiírva a negyedik bébijével. Nem emlékszem, írtam e – elég kevés dologra emlékszem úgy általában – de a helyzet úgy áll, hogy a suliba kijáró B. néni nyugdíjba megy és nem vehet át és fel minden fuvolást. Újat meg pláne nem. Vagy lehet, hogy mégis, attól függ, hányan adják le a tanszakot (sokan nem szokták, de a nyolcadikosoknál elő szokott fordulni). B. néni ugyanakkor szeptember és december között nem is taníthat, nem derült ki miért, de összefüggésben van a nyugdíjjal. Úgyhogy van itt gubanc elég. Mindenesetre első helyen van a listán, figyelnek rá, hogy ha csak lehet, kapjon fuvolát. Kérdezte R. néni, hogy nem jönne esetleg szóba a másik zeneiskola, az Ádám Jenő? Gyorsan kikerestem, hol található a térképen, sajnos nem a közvetlen szomszédságunkban. Logisztikailag nem vállalnám be még Tibi kontójára sem, aki így is prüszköl, hogy Zalánt nevtanba és vívni hurcolja... Ezek után vérzett a szívem, amikor R. néni mesélte, hogy ott is nagyon jó a fuvola tanárnő, operába, kirándulni viszi őket….Hiába, nem hiszem, hogy meg tudnánk oldani. Az meg szóba sem jött, hogy maholnap feladja a vívósityakot.....


Lesz vívó edzőtábor Egerben augusztusban….de komolyan nem mérlegeltük, hogy menjen e Réka. Fiatal csibe még hozzá. Pedig nem sokkal drágább, mint a saját iskolánk atlétika és labdajáték tábora, ami napközis. No comment….

Tegnap hívott az ingatlanos is, hozott volna ma nézelődőt. Azt, amelyiket Tibi elkergetett a túlzott valóságérzetével, soha nem jött vissza, naná. Ez másik. Kicsit túl hamar rávágtam, hogy nem érünk rá ma. Hétvégén vagy jó a kedves vevőjelöltnek, vagy nem. Most nem érdekel az egész ingatlan ügy, ahogy van. Ebbe is belefáradtam. Zalán íróasztalának találtam egy jobb helyet, mint ahol eddig volt, így már elégedett vagyok, hogy hely is marad játszani és az íróasztal is ideális helyen virít. Annyi történt, hogy arrébb toltam 2 méterrel kb. ,így a két íróasztal egy afféle tanulósarkot alkot. Egész pofás. Már nem úgy nézünk ki, mint egy bútorraktár....

Este légkondival hűsöltünk. Úgy indult, hogy Réka átvackolt hozzám, hogy aludjunk együtt búcsúzóul….édesem.....Aztán panaszkodott, hogy melege van, hát bekapcsoltam a légkondit, bár én még tűréshatáron innen voltam. Tibi erre kicuccolt a nappaliba, hogy ő akkor nem szeretne megfázni, inkább a nappaliban alszik. Erre Zalán is csatlakozott hozzá. Na tessék. Lassan megérjük, hogy külön alszunk az urammal. Szomorú napra virradunk, amikor ez véglegessé válik….De hát...csak nem! Legkésőbb ősszel visszatér. :) Ha 35 fölé megy a hőmérő, még hamarabb is.