2016. március 24., csütörtök

Tyúkszem



Nem "átvittértelem" a cím, Zalánom szert tett egyre néhány hete. Pontosabban a nagylábujja. Megint tanultam valami újat, sosem hittem volna, hogy tyúkszem "betámadhat" gyerekeket is. De de! Ma jártunk orvosnál, röpke egy órás várakozás után megtudtuk a doktornénitől, amit már amúgy is sejtettünk, hogy egy tyúk szeme néz vissza ránk Zalán ujjáról. Így utólag jobban jártunk volna, ha érdeklődöm a patikába, hogy gyereklábra mit lehet applikálni tyúkszemileg, mindegy, nekem gyakran jönnek ötletek némi időbeni eltolódással. Mintha fizikailag itt, agyilag meg legalább Ausztráliában éldegélnék. Noha soha nem jártam ott.

Szóval tyúkszemes a gyerek, ecsetelő és valami szirup lett felírva, melyből egyiket sem sikerült rögtön elhozni a patikából. Nem volt készleten. A prognózis az, hogy ecsetelés, ecsetelés, ecsetelés, plusz a szirup, aztán majd kiderül, hogy hatásos e a terápia vagy sem. Ha nem, lehet még valami tablettával is kínlódni. Abban az esetben, ha semmi nem hatna, akkor bőrgyógyász éget vagy fagyaszt esetleg nyisszant, arra már nem tértünk ki. Úgyis hatni fog az ecsetelő és punktum. Vagy ha nem, hát majd azt is megoldjuk.

Szerintem az uszodában szedtük össze, bár a doktornéni szerint a cipő is lehet ludas....Hát nem tudom, a téli bakancsát hibáztassam? Elég bunfli szegény, még ha amúgy finom meleg és kényelmes is. 

Tyúkszem. Sosem voltam a csirkék nagy barátja gyerekkoromban. A kacsákat és libákat jobban szívleltem. Valahogy olyan üres a tekintetük, nulla értelem. Nem lehet tudni, hogy a következő pillanatban megcsíp a tyúk vagy elsétál melletted. És most egy tyúk szeme néz vissza rám Zalán tappancsáról...Brrr....

Voltunk ma úszni. Zalán meglátta Gyurit, mire rögtön mellettem termett a padocskámnál lubickolás helyett, hogy kérjem meg Gyurit, ő nem megy a mély vízbe. Rávágtam, hogy 1) mondja meg neki ő 2) Gyurit nem fogja nagyon meghatni, hogy ő mit szeretne 3) azért vagyunk ott, hogy úszni tanuljon. Addigra már tépta a blúzom ujját, csatak víz lettem, ő meg csak kétségbeesetten rángatott. Végül Gy. is fölénk magasodott, elhessentette Zalán minden reményét, hogy a mélyvizet megúszhatja, majd kézenfogta és elvezette szépen. Mentségére legyen mondva, Zalán ment vele. Kicsit még toporzékolt egyet a tanmedence szélénél, majd beletörődött a sorsába. Gy. megjegyezte Réka felé, hogy nem ismerős neki a helyzet valahonnan????? 

Zalán úszott hát a mélyben, harmadik alkalommal. Hurrá! Nem most úszott a legjobban, de megcsinálta, az első lépcsőig eltempózgatott, legyőzte a félelmét vagy nem is tudom mit...picit önmagát is. A tanmedencében minden rendben volt, megeresztett felém jópár édes mosolyt is, háton siklást gyakorolta gyors lábtempóval, mellúszást és gyors kartempót és lábtempót levegővétel nélkül. NÉgy kis tanítvány volt, egyetlen egy kezdő, úgyhogy tényleg klassz és eredményes óra volt a mai. 

Holnap Réka egy villám zsúrba is hivatalos, szülinapi buliba, utána újra úszunk és azzal ki is fog törni az ünnepi hétvége. A süti gyártást holnap kezdem a zserbóval. Én már nagyon várom, imádom! Tanulni egyáltalán nem fogunk, már látom, nem is szabad, túl rövid ez a szünetecske hozzá! 

UI: Downton Abbey-vel most nem haladok amíg szünet van, egyelőre emésztem tovább kedvenc szereplőm elmúlását. Szerintem hiba volt "kinyírni", valahogy vele meghalt az egész egy picit, én úgy érzem......de hát mit tudok én a dramaturgiáról!