2016. június 7., kedd

Hét elejei hirtelen füstölgős


Na, mire ide értem, el is felejtettem, mit szerettem volna mesélni! Ejjj! 

Képzeljétek, újra diétán vagyok. Úgy megijedtem, hogy jövő héten fürdőruhába kell préselni magam és villogtatnom fehér, recegős hájamat, hogy egyből feladtam egy sor mindent és úgy csinálok, mint aki összekapja magát. Aztán a végén még sikerül. Na mondjuk, hogy meddig bírom, az egy másik kérdés. Ez a mai a második nap. Nincs nasi, nincs édesség, ha lehet, semmi cukor, minimális pékáru és krumpli. Reggelim egy finom szalámis zsömle (na jó, lehetne ennél keményebb is a diétám, tudom)....Ezt megelőzi reggel nagy bögre zöld tea. Tízóraira nyammogok valami hungarocelt Ham-let-et, majd fél egy körül ebéd. Hal, csirke, pirított zöldségek. Gyerekadag Kettő körül újra kopog a szemem. Később befalom a Ham-let maradékát. Ha van, almám vagy valami zöldségem, azt is elpusztítom. Ma történetesen volt még egy kis sajtom, ezt ettem a Ham-let-hez. Igyekszem sokat inni, ez nálam 2l...szóval nem annyira sok. Itthon gyümölcs uzsonnára, vacsorára valami sovány husi zöldséggel. Tegnap nem bírtam magammal, annyira éhes voltam, hogy megettem még egy szalámis zsömit. Az semmi úgyis. :) 

Újra kerékpárral járok dolgozni. Már nem teperek úgy, mint a nemnormális, maxi gázzal végig....Áh, inkább kényelmes a tempó, de azért megpörgeti a pulzusom. Jólesik. Mondjuk, hazafelé nem annyira.  Ma 3 órakor jutott eszembe, hogy vajon befizette e Tiborom az ebédet a suliban. Naná, hogy nem. Hajtottam, mint akit kergettek hátulról, hogy oda érjek a suliba fél ötre. Mert addig van ebédfizetés. 4 óra 31 percre valóban beértem árkon-bokron kereszül hajtva....Pihegve érdeklődtem, hogy ugyan elfogad e még tőlem pénzt a pénztáros csajszi, de elfogadott. Közben majréztam, hogy elkötik a bringám a suli elől, ugyanis a nagyonokos Réka lekanyarította a zárat a bicajomról, én meg ezt csak munkába érkezvén vettem észre. Szóval nem volt mivel lezárni. Úgy néztem ki, hogy felrohantam az emeletre, befizettem, amit be kellett, lerohantam a suli elé, megvan e a kerékpár. Megvolt, szóval hátra Rékáért az udvarra, aki persze a suli legtávolabbi pontján ütött tanyát és nem moccant, amíg nem értem hallótávolságon belülre. Kézen fogtam, tanteremig cseverésztünk, majd eszembe jutott a bringám és akkor eldobtam kaszát és kapát, rohantam vissza a suli elé, hogy ugyan és vajh, bringámnak csak a hűlt helye van ott? Huhh nem...jujdejó....!

Ma reggel nem bírtam magammal, felhívtam a doktornénit, hogy ez és az történt Rékával az erdei iskolában kullancsilag. Ajánlotta az oltást, bár ő még nem találkozott olyan gyerekkel, aki kullancstól kapott volna agyhártya- vagy agyvelőgyulladást. Ez megnyugtatott. A Lyme meg...hát annak vannak tünetei a seb körül és egyéb jellemző dolgok is, figyeljük kb. egy hónapig.  A csípés helye egyébként lelappadt és már szinte egyáltalán nem piros. Ha ez jelent valamit....

Rékának ötös lett a matek témazárója, szóval emberi számít szerint a matek ötös zsebben van. Na de a hibái! Csoda, hogy nem kaptam egymás után három agyvérzést, amikor szembesültem a baklövéseivel. SZÁMSZOMSZÉDOK! 77-78-79...Nem tudom, pontosan hogy nézett ki a feladat, de ezt az oviban is tudta volna, ha megkérdezik. Lehet, hogy még középsőben is, fene tudja már. Elrontotta! A másik meg összeadás, ahol tízes átlépés sem volt, mégsem sikerült helytelen eredményre vergődni. Na mindegy, egész tanévben ezen dohogtam és morogtam, úgyhogy a végére már ellőttem a puskaporom...és hát az ötös is meglett, szóval inkább legyintettem egy nagyot. Alapos szemforgatások után. 

Környezetből írnak kb. csütörtökön vagy pénteken, az lesz a legeslegutolsó témazáró. Legalábbis őszintén remélem. Arra viszont már tanultunk a hétvégén egy kicsit, könnyű anyag, úgyhogy szerintem sima ügy lesz. Persze Rékánál a sima ügyek a legveszélyesebbek, úgyhogy maPedjd azért készülünk rá holnap és holnapután....

Most pedig fél 10, leragad a szemem. A gyerekek persze még nem alszanak. Megyek, leruhanyozom, olvasok nekik mesét a földimalacról, aztán jóccakát! Addigra talán Tiborom is hazaesik. Tényleg, holnap jön a Pagonyos könyvcsomagom, jajdejóó! Benne lesz Rumini is. Évzáróra tartogatom, nem tudom, kibírom e addig. Szerintem nem.