2019. október 20., vasárnap

Hétvége


Hétvégén beugrottunk a Decathlon-ba új pedálokért a bringámra, ami fél év alatt egy picit lekopott a lábam alól. Kiderült, hogy ingyen kicserélik gari időn belül, csak keressük meg a számlát! A leányzó ott nyomban számla nélkül is kicserélte volna, mivel csak ők forgalmazzák ezt a kerékpárt, plusz idei modell, szóval biztosan garis. Persze a bringa nem volt nálunk, szóval arról lecsúsztunk, itthon viszont nem találtuk a számlát, szóval lehet, hogy kell majd egy kicsit könyörögni. De hogy hová tettem a blokkot (nem kértünk számlát , elírtam)  fogalmam sincs, már mindent felforgattam. Na majd meglesz, ha nem keressük...

Hétvégén csodaszép idő volt, már-már túl szép is, nekem speciel a pénteki "kánikula" picit túl sok volt. Szombaton elmentünk kerékpárral kutyát sétáltatni. Szuper volt, hazafelé egy kisvizslával találkoztunk, futottak pár vidám kört, mit meg nosztalgiáztunk, milyen cuki is egy fél éves kiskutya. Dió már kamasz és imádnivaló, persze nem adnám két kölyökért sem.

Tibi nagyjából egy dologról tud beszélni mostanában és egy dolog jár az agyában, ez helyenként nagyon nyomasztó, olyan, mintha egy bazi nagy követ rakna a hátamra, helyenként idegesítő is, viszont abszolút érthető. Remélem, jövő héten oldódik a feszültség, de fene tudja, a helyzet különböző okokból bár, de szeptember óta nem szűnik, mi a fenének szűnne most?? 

Vasárnap tanultunk nagyjából egész nap, déltől-hatig kisebb megszakításokkal. Főztem, mostam, vasaltam, takarítottam, ilyenek. Zalánnal nyelvtanoztunk, Rékával töriztünk, mindkettővel németeztem, Rékától kikérdeztem a szavakat, Zalánnal átvettük az új rendhagyó igéket. Egész jól megy neki. 

Szombaton elmentünk vásárolni, hogy az őszi-téli ruhatárat felfrissítsük. Finoman szólva is kellett 3 nadrág. Elköszöntem a 38-as mérettől, bár talán bele tudtam volna magam préselni, meg sem próbáltam, már nem érdekelt. Fura, hogy a stressztől Tibi fogyott, én meg híztam. K...vára igazságtalan az élet! Még itt is húz az ág. Mindegy. Közben mivel a gyerekek is velem voltam, Zalán ripsz-ropsz kiválasztott egy pulcsit és három felsőt....Réka csak két cicanadrágot választott, de még volt igénye bekukkantani a New Yorker-be. 

Vannak bizonyos új feszültségek az osztályban (Hatodik Bé) , amelyek eddig nem voltak jellemzőek. Olyan igazi bitch-ek lettek a csajok (bocsánat, hogy csúnya szavakat hozok, nem szokásom, de most ezek annyira ide illenek) . Megy az osztályban a szemétkedés, klikkesedés, kiközösítés, a messenger csoportjuk pedig egyenesen egy latrina. Augiásznak volt az a mocskos istállója, amit Heraklész kitakarított, na pont ez jutott eszembe a csetek átfutásakor. 

Nem szokásom Réka telefonját olvasgatni, de valaki azt tanácsolta, hogy érdemes lenne, mert le tudnék vonni sok tapasztalatot a többi lánnyal kapcsolatban. Az a legfinomabb probléma, hogy rejtegetik egymástól a házikat és ha valaki hiányzik, elég nehéz megszerezni. Ez még olykor klikken belül is igaz, ha az illető egyébként jelen volt az órán. Mondván, hogy miért nem figyelt már megint?? A másik, amikor az illető ruházatába kötnek bele. Ilyen történt Rékával, aki javarészt a H&Mből öltözik, ötvözve ajándékba kapott márkásabb ruhákkal. Ehhez képest a New Yorker a menő. MIndenki hülye, akinek nem az van. Én ez nem is értem, közben meg ilyen. Kell vele foglalkozni és ugyanakkor nem kell vele foglalkozni. 

Végül vettünk egy pulcsit és két pólót a New Yorker-ben, ahol egyébként meglepően sokan voltak, hasonló korú vagy picit idősebb leánykákkal. Réka mérete az XS XXS...Volt pár megfáradt apuka, barát az öltözőknél... Remélem, megnyugszik Réka is, hogy van ilyen gönce is (van ott jó sok rongy is...ahogy egyébként a H&Mben is) és megtanulja letojni a bántó megjegyzéseket, nem hagyja, hogy célba találjanak. 

Holnap hétfő, aztán kedd és újra egy kis pihi, ünnep...Na , Dió leverte a szörpös poharat az asztalról, megyek takarítani!