2019. október 22., kedd

Zalánéknál



Zalánék osztályában az a szokás, hogy ha valaki valami rossz fát tesz a tűzre, akkor saját magának kell ezt beírni a szülő számára az üzenőbe, majd azt a tantónéni aláírja. Olvastam már olyasmit, hogy "Órán radírral dobálóztam" "Leveleket tépkedtem" illetve most a minap "Kővel dobáltam Alexet." Általában megkérdezem a témáról az illetékest, ezzel egy időben vagy valamivel korábban vagy később pedig vállat vonok. Tegnap viszont azt vettem észre,hogy a "Kővel dobáltam Alexet" című beírást a következő oldalra lapozva újabb üzenet követte. "és megérdemelte". Akkorát mosolyogtam magamban. Ez annyira jellemző és annyira Zalán....

Megírták a környezet tz-t....a tegnapi gyakorlásból kiindulva a helyesírás eléggé katasztrófa lesz, pedig gyakoroltunk, hogy "PILZ", így kell leírni a gombát, meg Maiglöckchen az CKCH, de nem nagy baj, ha valamelyik betű kimarad. Mondjuk a "SÜCC", mint Schütz, na az már nem elfogadott. 

Réka is megírta a természetismeret Tz-t...róka, süni, erdők, bagoly, ilyesmi. Az anyagot átlapozva számomra is adódott pár újdonság, főleg a fogalmakat, virágok részeit tekintve. Én pl. elfelejtettem, merthogy biztos tanultam, illetve  tudnom kellene, hogy van porzós virág és termős virág. Az egyszikű, kétszikűről nem is beszéljek...Na nem égetem tovább magam a tudatlanságommal kapcsolatban. 

Bár ma megjegyeztem valakinek, hogy az a balfácán Justin Trudeau (talán így kell írni) megint nyert...mire az a valaki megkérdezte, hogy és mit sportol az , mert még soha nem hallott róla. 

Csodás, csodás idő volt ma is, bár nem mondanám, hogy kihasználtuk, mert csak hazakerékpároztam a melóból. Az új kerékpár pedáljaim nagyon menők és tök ingyen kicserélték, upgradelték Decathlonék. A srác megkérdezte TIbitől, hogy mit művelek ezzel a kerékpárral, hogy fél év alatt elkoptak, ő sárban, erdőben, hegyen-völgyön hajtja,ugrat és még mindig a gyári van neki fenn, évek óta. Hát mit művelnék? Tekerem. Mégis mit lehet csinálni egy pedállal. Ehhez nekem nagyon szegényes fantáziám, biztos amúgy sok mindent. 

Ja, aki nézi a Sztárban Sztárt, vannak nagyon menő énekesek a versenyzők között. Meglepően magas a színvonal. Mogyorósi Adrienn a kedvencem, most nagyon jól hozta Kovács Katit, valami fantasztikus volt. Egyébként meghallgattuk az eredeti dalt a youtube-on Kovács Katival. Nos , az még most is megállja a helyét, erős dal. Micsoda hangja volt! 

Jártam ma fuvola órán is, Réka elvitt magával. Új dalokat kapott. Éppen a táskámban kotorásztam, amikor csodás fuvolaszó ütötte meg a fülem, felnéztem és láttam, hogy a fuvolatanár játszik. Jah....Egyébként egy szót sem értek a párbeszédükből, amit lefolytatnak mindenféle giszekről meg, meg...meg, taccato-król, vagy mi, de élveztem azért. Főleg a duókat. Ilyenkor mindig örülök, hogy legalább Réka tanul zenét a családban. 

Holnap lesz rakott krumpli, nekem édesburgonya is lesz benne. Szerintem Tibinek meló, kellene valami sütit is sütni vagy legalább elcammogni a cukrászdába...Ja, de én fogyózom! Folyton elfelejtem. Nem is értem. Az egyik partnerünk isteni túrós kuglófot sütött a főnökömnek tegnap. Először gyanakodva méregettem (a kuglófot, nem a főnit), meg hát én ugye fogyózom, de végül, amikor már mindenki evett belőle, aki él és mozog nálunk, nekem is muszáj volt...és akkor úgy éreztem, egy egész ilyen kuglófot be tudnék zabálni, annyira finom volt...Kár volt mondjuk baracklekvárral leönteni, de mindegy, elrontani nem rontotta el. 

Pihi lesz és lazulás, ha lehet, bár mondjuk Tibi biztosan nem lazul, még most rendelt meg valami alkatrészt a villám sújtotta nyomtatóba....egy hét legalább, mire megjön. Fogalmam sincs, mikor fogunk már végre fellélegezni. Úgy szeretnék!