2016. december 1., csütörtök

Első nap



A Lego Friends adventi naptár kezdetben (amikor tegnap este megmutattam, a nulladik napon) nagy sikert aratott, bár szerintem nagyobb legókat, több elemből állókat vártak a kis dobozkákba. Hát ez van. Az lenne a legjobb, ha Tibi tudna legót gyártani, dehát nem ez a helyzet. Legóból soha nem elég valahogy. Azért örültek neki nagyon és ami még jobb, reggel Zalán teljesen spontán kibotorkált az ágyából és még a szeme sem volt nyitva, de már a naptárát kereste. 

A mikulás csomagok ugye már a konyhaszekrény tetején figyelnek, úgyhogy keddig nincs teendőm azzal kapcsolatban. Tiboromnak, igaz, nem vettem semmit....de régen volt ő már Tibike. Arra gondoltam, hogy hétvégén megsütjük az első adag mézeskalácsot, Limara receptje alapján. A megrendelt kiszúró formákra már egy hete várok, mire ma végre megvilágosodtam, hogy el kellett volna utalnom az árukat. A fenébe! Azért néhány szivecske és csillag forma akad valahol.

Miután az ajándékok 90%-a az íróasztalom alatt villog az irodában, ma Tibi behozta Zalánt egy órára hozzám. Há!!! Nem tudtam pánikomban, hogy mit rejtsek el legelőször és mi mögé. Végül Zalános ajándék nem volt a felszínen, belátható közelségben, de Réka jópár ajándékát meglátta. Mondtam, neki, hogy ha kikotyogja, kitekerem a nyakát, hogy ha nem kotyog, kap egy extra ajándékot. Huncutul csillogott a szeme. Rajzolgatott, papírrepülőt hajtogatott, aztán unatkozott, úgyhogy írtam neki egy pár sort, hogy olvassa el. Már egész ügyesen olvasgat. Könyvet persze nem és a dupla mássalhangzók misztériumok, de élvezi

Találtam karácsonyi kreatívkodásokat is, csak zöld papír kell hozzá és egy fél kiló vacak, amivel a papír karácsonyfákat fel lehet díszíteni. Sajnos, ha valamire nincs idő itthon, az a kreatívkodás. Ja és olyan szódabikarbónás díszeket is szeretnék készíteni a fára vagy az ajtókra, nem is tudom. 

Zalán vívó mini háziversenye (ami igazából nem verseny, mert mind nyerni fog valahogy) egybe esik a céges vacsival. Marhára örültem, mivel már ez a negyedik időpont, amit kitűztünk, valakinek soha nem volt jó. Most úgy néz ki, hogy mindkét helyre eljutok, csak a vacsit toljuk hat óráról hétre. A vívó bulira lehet vinni sütit, Zalán már rendelt is egy tepsi boci sütit. Még jó, hogy több különbözú közösségbe sütöm mindig ugyanazt, még azt hinnék, hogy mást nem is tudok összeütni.

Juj, nagyon hideg van. Reggel pánikhangulatban indultam dolgozni, nem találtam a sapkám. Végül előkerestem az új fekete-szürke helyett a tavalyi szürkét (pomponos, 41 évesen nem gáz???) , addigra ugyan meglett a fekete-szürke is, de mindegy volt. Szét fagynék sapka nélkül. Brrrr....Azért legalább egy kicsit eshetne a hó, ha már itt az advent. Tőlem el is olvashat, de egy kis szállingózás jól esne....

Nem elfelejteni: hétvégi feladat: leosztani az ajándékok tengerét rokonokra, ünnepekre és gyerekekre. Réka szülinapja után könnyebb lesz a dolgom, de most totál nem látok át semmit. Sosem szoktam. Nagyon fontos, hogy a cserépkályha tetején van egy csomó apró ajándék. Kár lenne húsvétkor megtalálni őket. Ott már takarítottam, úgyhogy húsvétig nem igen mászok fel oda.

Jut eszembe, felhívtam E.-t, aki a pszichológus. Azt, akihez valamikor a nevtanba jártunk, de már magánban nyomja. Majd találkozunk valamelyik héten, még idén. 8 után kell hívnom, hogy pontosan mikor.  Jó lesz beszélgetni vele Zalánról. Vagy nem is tudom....:))

Advent van. Hát én nagyon igyekszem lassítani, de...hát nem tudom Azt látom, hogy egyelőre csak felpörögni fogok. Majd karácsony hete lesz - talán - leengedős...ebb....azt hiszem.