2013. április 11., csütörtök

Zalán és a bicaj



Oviválasztó nyöszörgés

Az oviválasztás kérdésköre (ezúttal Zalán a célszemély) mindig is pofonegyszerű ügy volt. Én legalábbis úgy gondoltam, amíg nem volt aktuális. Akárki kérdezte, hogy a Pitypang oviba akarom e majd íratni (gyk: Réka jelenlegi ovija) őt is egyszer, nagyvonalúan rábólintottam, hogy "há'persze....". Akkor is, amikor gyülekeztek a "fekete pontok" az óvónénik képzeletbeli ellenőzőjében, rájöttem, hogy a dadus sem egy angyal (bár ezt Réka konkrétan nem tudja, kedveli őt)...és amikor minden összeadtam, be kellett vallanom, hogy  sajnos ez az ovi sem lényegesen jobb, mint az előző volt, ahonnan menekültünk. Csak sokkal jobb a marketingje! 

Az ősz óta nyilvánvaló számomra, hogy két nagycsoport óvónénije fog felszabadulni, hiszen a Napraforgó és a Napsugár csoportosok iskolába készülnek. Szorgos nyomozó- és adatgyűjtő valamint aknamunkát lefolytatva arra jutottam, hogy kiszemeljük magunknak a Napraforgó csoportot. Igen ám! De hiába, az óvónénik sosem kezdenek két "ciklust" ugyanazzal a párral, azaz kiscsoportra az óvónénik rendre új partnert kapnak. Hogy kit, azt persze nem lehet tudni nyár közepéig nagyjából. Szóval hiába kacsintgatok én X és Z óvónéni felé, ha nem tudni, kivel párosítják össze....és hol.

Pár hétre rá jött a nemhivatalos információ (valaki a fülembe súgta, pszt!), hogy a Napraforgó csoport két óvónénije erősíti a szabályt, ők EGYÜTT maradnak ősztől is, ahogy eddig. Hurrá! Ismét célba vettük a Napraforgó csoportot. Réka idejében 5 kiscsoport indult, tavaly 3, idén pedig - pár napja tudom - mindössze kettő!!!! Ebből egyik a 2,5 évesek "MINI" csoportja. Vagyis sakkozhatok akárhogy, elvileg a másik csoportba vehetik fel csak Zalánt. Amelyik nem "MINI". Szóval ebben az esetben ugrott a csoportválasztás kérdése...Ami azért baj, mert a Napsugár csoport óvónénijéről nem hallottam jókat egyáltalán....Bár E. óvónéniről meg jókat hallottam annó, mégsem vagyok tőle elájulva. Viszont tény, hogy Erika miatt egyetlen szülő sem váltott  csoportot, azon ismeretlen óvónéni miatt pedig de....

További probléma, hogy egyáltalán nem is biztos, hogy felveszik, ha mindössze kettő darab csoport indul....Hiszen nekünk ez az ovi nem körzetes. Ez az opció eddig eszembe sem jutott, pedig nincs kizárva semmi. Előnyt jelent, hogy Réka ebbe az oviba jár és ha első körben elutasítják a felvételét, talán fellebbezéssel be tudnánk juttatni mégis. A Napraforgóba, természetesen.

Ugyanakkor akarom én ezt a Pitypang ovit ennyire? Nehezíti a helyzetet, hogy nem készültünk B tervvel arra az esetre, ha a jelenlegi ovival valami gikszer lenne. Ha lenne eszünk, készültünk volna, nem maradunk le a Mustármag Ovis (katolikus) jelentkezésről, ám tény, lemaradtunk. Ott folyó hó 20-án már el is döntik, kit vesznek fel és kit nem. És ezt így, a jelen helyzet fényében sajnálom egy kicsit...Hiszen Réka jövőre jár már csak oviba, utána mindenképpen két felé kell hordani a kölköket. Ha pedig a katolikus suliba felveszik Rékát (tegyük fel, hogy amellett döntünk), egész közel lennének egymáshoz, ovis és iskolás....Lehet, hogy ezt az irányvonalat kellett volna belőnünk magunknak, elrontottuk....Ez a gondolat jutott eszembe hajnali negyed hatkor, amikor kislattyogtam  a vécére pössenteni. Nem is jött álom többé a szememre izgalmamban.

Mindenesetre jövő héten ellátogatunk Zalánnal az ovi nyílt napjára. Reggel 9-11-ig tartják. Itt megnézhetem magamnak az óvónőket, mind a két párost. Majd másnap a szülői értekezletre is elmennék. Bár nem tudom, minek, lehet felkavarja majd a gyomrom az a sok fényezés és fele sem igaz szöveg, amit úgy sejtek, hallani fogok....talán mazochista vagyok, de érdekel. 

Meglátjuk. "Mustármag"-ék kiesésével várhatóan a sorrend ugyanaz lesz, mint Réka esetében. (A jelentkezési lapon 3 ovit kell megjelölni.)

1. Pitypang ovi
2. Manóvár ovi
3. Nyitnikék ovi (Réka régi ovija...csak a formaság kedvéért)

Ha nem veszik fel az első helyre, még mindig törhetem a fejem, hogy megmozgassak e minden követ, hogy Pitypangék befogadják az én drága fiamat vagy tegyünk egy próbát Manóvárék vegyes csoportos ovijában....amihez őszintén szólva, még nem döntöttem el, lenne e kedvem. Sötét ló az az ovi, mert jót és riasztót ugyanannyit hallottam róla.

Hát hogy mi lesz ebből, én nem tudom....Remélem, őszre lesz egy Napraforgó csoportos fiacskám a kiszemelt óvónénikkel....