2017. április 20., csütörtök

Beírattatva


Úristen, én még mindig szerelmes vagyok abba a bébi fotóba, amit az előző posztban Zalánról kitettem....Jajjj, annyire bennem van és előttem van a csecsemőkori valója. Szinte az illatát is érzem...Na ma meg ezt a kis csomagot beírattuk az iskolába. Egy órát ücsörögtünk igazgató bácsi irodájára előtt, közben beszélgettünk egyik vagy másik anyukával. Az egyik kislány azt játszotta, hogy Istenes és Jézusos felkiáltásokkal bombázta az anyukáját, aki ennek annyira nem örült. Te jó Isten! Édes Istenem! Jézus Krisztus! Jézus Mária! Szerintem még jó is, hogy nem egyházi suliba ültek sorba, hiszen az Úr nevét hiába szánkra nem szabad venni, ahogy ezt egykoron vallásos barátnőmtől megtanultam 19 éves koromban. Egy másik apuka településneves játékot művelt a kislányával, a Nyékládházára és a Faddomborira azért felkaptam a fejem...szerintem a kislány is. És ott ültünk mi is, Zalánnal, aki 5 percenként a telefonomat akarta elkérni, de nem adtam neki oda, úgyhogy kijelentette, hogy ő unatkozik. Egyébként jól viselkedett, nem volt vele semmi gond.

Odabenn nem történt sok említése méltó. Igazgató bácsi szinte automatikusan a németes osztályba írta be. Próbálta volna kicsit szóra bírni Zalánt, de az ellenállt. Kérdezte pl. hogy a Tibort vagy a Zalánt használja és hogy honnan is jött a Tibor név, de persze mi válaszoltunk helyette is, egyelőre még ez belefér....legalábbis amíg mi ott vagyunk....

Hát aztán hogy tényleg fel van e véve vagy a túljelentkezés miatt lesz e olyan, akit nem tudnak felvenni, nem tudom, nem is kérdeztem. 15 napon belül kiderül. Mindenesetre befizettük az 1300 Ft-os iskolai nyakkendő árát és megmutatták nekünk, hogy néz ki a leendő elsősök tornafelszerelése. Később a titkárnőnél aláírtunk egy halom papírt és már készen is voltunk. Fél 10-re visszaértem dolgozni. Tibi tök nyugodt, mint Buddha, hogy úgyis felveszik, minek a rinya, bennem szokás szerint van drukk....Majd meglátjuk.

Egyébként úszni fog - első évben biztos - illetve etikát választottuk, ahogy Rékának. Mivel mélyvíz biztosan nem tud úszni  a drága, ezért augusztusban, illetve a nyár során Tibinek lesz ezzel feladata. Ám ha nem sajátítja el az úszás csínját-bínját, az sem dráma, fix 10 000 Ft az úszásoktatás díja. Ha belegondolok, hogy mennyi pénzt otthagytunk már úszásra és még mindig nem mélyvíz biztos....hm....

Akartam még mesélni az irodában tanyázó kaszáspókról....de a téma nem nagyon vág ide, úgyhogy elbizonytalanodtam, majd máskor.

Úristen, Dobogókőn mekkora a hó!!! Itt csak a szél süvít nagyon erősen illetve esett az eső is. Most klassz lenne, ha nem esne, mert Rékáért kell mennem edzésre. 

Vidító hír, hogy holnap péntek. :)