2017. április 21., péntek

Még 14 nap

Már csak 14 nap - legfeljebb - és elválik, melyik osztályba kerül Zalán. Azért remélem, hogy annál hamarabb kapunk értesítést, egyébként, de hát na....A törvényi max az 15 nap. 

Tegnap akartam mesélni a pókunkról, aki az irodánkban tanyázik. Múlt héten vettem észre, ahogy - nem meglepő módon - kipillantottam az ablakon, egészen közel kerülve az ablaküveghez. Baromi hosszú lába van, szóval valami kaszás vagy álkaszás, én nem tudom. Oda is súgtam neki, hogy húzódjon valami kevésbé feltűnő helyre, mert 1) itt nem fog levadászni semmit 2) jön Zs. a takarítónéni és kampec lesz neki. Eltelt egy röpke hét kb., Zs.-t túlélte a céges pók és mit láttam tegnap? Hát nem fogott magának egy poloskát? Éppen jóízűen szopogatta. Vagy hát nem biztos, hogy finom volt, talán csak iszonyú éhes volt. Ma meg azt láttam, hogy poloska ejtve, kiszáradt és új vadra szomjazik. Hát...remélem, az a poloska akár hetekig elég volt neki. 

Ma elfogyott a sonka és a húsvéti sütemények is. A mézes béles egész sokáig bírta....Maradt még midig pár kiló csokoládé. Sajnos rajtam is maradt  1-2 kiló húsvét után, úgyhogy most már nem is öt kiót kellene leadnom, hanem rögtön hetet...Na szép. Hogy jövő hétre mit főzök, még sejtelmem sincs, de az biztos, hogy vagy gyors kaját lesznek vagy olyasmi, amit a sütő magától elkészít. SZerintem én párolt zöldségen fogok tengődni, hétfőtől indul az új diétám....Vagy valami olyasmi.

A Virtuózok második adása pedig most ért véget. Ezen is jót bőgtem, de ahogy látom, a következőt sem úszom meg száraz szemmel. Hogy lehet egy műsoron ennyit bőgni, én nem tudom, pedig nem hal meg benne senki. Végigkövettem A Sebész (The Knick)  második évadát is, szerintem egészen kiváló, a vért is hamar meg lehet szokni. Egyébként nem szoktunk tévét nézni, pedig régebben híres háttértévéző voltam. Na ja, amikor még sokat tartózkodtam itthon. Reggel be szoktam nyomni a tévét, az igaz, az egyik első tevékenységeim egyike, utálom a csöndet reggel, ám csak olyan csatornát tudok elviselni, ahol a hírek nem arról szólnak, hogy kit öltek meg, szúrtek le, robbantottak fel, erőszakoltak meg és egyebek....Az ilyesmitől már rosszul vagyok. Szóval tévét nem igazán, viszont filmeket szoktunk nézni. Hétköznap a nagy fekete képernyő általában fekete és néma is marad. Kivéve pénteken.

Közben elkezdtem vadászni Zalánnak íróasztalra, ha már hamarosan sulis lesz. Az asztal ugyan nem igazán fér el Rékáé mellett, de majd valamit kitalálunk, hogy klassz tanulókuckójuk legyen. Réka szökőévente tanul az asztalánál, az igaz és ez pláne igaz volt elsőben....de azért íróasztal az egy kötelező elem. A tanszereket is kell valahol tárolni. Na szóval úgy néz ki, hogy egy fenyő (északi, ha már van némi közöm a fakereskedelemhez) asztala lesz, nem natúr, hanem amolyan Ikeásra pácolva. Persze ez a szín mostanság már nem igen kapható az Ikeáéknál, ám nekünk a legtöbb bútorunk ilyen színű és szeretnénk ezt a jövőben is fenntartani. Legalábbis ami a gyerekszobát illeti. Legalábbis az egyiket...már ha egyszer lesz kettő is. 

Azonban egy ilyen asztal viszonylag drága (legalábbis az én léptékemmel) úgyhogy elbizonytalanodtam, hogy áldozzunk e ennyi pénzt egy ötfiókos, klassz asztalra, vagy jó lesz a bútorlapos is (egész szépeket lehet kapni), bár Tiboromat kirázza a hideg a bútorlaptól....Na mondjuk a konyhánk sem fa, mégis együtt választottuk ki annak idején....Egyelőre beszéltem a ceglédi Home Max-szal, azt mondták 16 pácszín közül választhatok. Hinnye. El kell tolnunk az egyik szekrényt, hogy színben stimmeljen minden. :) Ja és akkor még egy szék is kellene az asztal mellé, hajajj....

Suliból még 8 hét van hátra. Pontosabban 7 hét és 4 nap. Nagyon kevésnek tűnik....Lassan ideje lesz szervezni a táborokat. Réka végül lefelelt a Dióverés című remek Nagy László versből, ötöst kapott. Ilyenkor nyugtázom, hogy sokkal okosabb nálam. Szerda este felolvastam neki kb. háromszor és tudta. Persze kedden is elolvastam párszor, de akkor nem akart róla hallani, úgyhogy nem is ment a fejébe. Még azért zökkenősen ment neki szerdán, ám nem volt hajlandó többet gyakorolni, úgyhogy ráhagytam. Van annyi rutinom, hogy nagy valószínűséggel bízhattam benne, hogy már övé a vers. Kedden bemutatkozik az új furulya tanár, aki valami katonazenekar vezetője?? Úgy képzelem, hogy legalább 50 éves, nagy pocakja van és 190 centi. Réka szerintem tanszakot fog váltani, úgyhogy még 2 hónapig vagyunk a furulya-harsona-baritonkürt bandával. R. néni nélkül semmi nem olyan. Na nem mintha azt tudnánk, hogy mi lesz a fuvolásoknál, mert ott meg nyugdíjba megy B. néni....Na majd látjuk. Egyelőre kitört a hétvége.