2012. március 28., szerda

A Meghívó

Rájöttem, hogy ha éjjel blogolok, egész sok mindent meg tudok örökíteni. Sokkal több mindent, mintha sebtében a gépbe püfölnék egy-egy megjegyzést, amíg Zalán alszik. Éjszaka csend van, nyugalom, rá is érek....Az más tészta, hogy reggel hogy fogok én felkelni?!? 

Na szóval a meghívóról.

Azon a baljós pénteki napon egy fehér borítékot pillantottam meg Réka polcán az ovi öltözőjében. - Mi a fffranc lehet ez? - gondoltam elsőre kissé gyanakodva, a csoportpénzt már befizettem, tán még áprilisra is. - Ahogy belekukucskáltam, rögtön láttam, hogy hohohóóó... ez egy meghívó! PaffKata (a név ragadós) születésnapi zsúrjára.  Réka oda és vissza volt az örömtől, annak ellenére, hogy életében nem járt még semmilyen zsúron vagy bulin. Sugárzó arccal ugrabugrált ovi szerte és mindenkinek elújságolta, aki szembe jött, hogy meghívót kapott a PaffKata zsúrjára. (Olykor, nem annyira szimpatikusan azt is hozzátette, hogy bebebeeee....) A csoporttársai, néhányan a lányok közül csak egy sima "Tudom, én is..."- sel reagálták le Rékám felkiáltását, a tapasztaltabbak nyugalmával. De Rékával madarat lehetett volna fogatni. A meghívót ki nem engedte a kezéből egészen hazáig, lengette és lobogtatta, mély áhítattal újra és újra megnézte és olyan sokszor fel kellett olvasnom a meghívó kurta szövegét, hogy a végén már kívülről fújtam. A meghívóról a hazaúton értesült a szomszéd néni, a szomszéd bácsi....és még folytatódott volna talán a sor, de Zalán sajnos pár perccel később lepottyant a hintaágyról, így átmenetileg a zsúr kérdésköre kissé háttérbe szorult. 

Este azért Rékám felvetette, hogy a meghívón szereplő tortán vajh miért van öt gyertya, ha Kata négy éves?? Biztosan öt éves, annyinak kell lennie, hisz a tortán világosan öt gyertya látható. Szerintem meg sem tudtam győzni arról, hogy de, de, Kata négy éves, nem csak azért mert a Manó csoportba kizárólag négyévesek járnak, és Kata tavaly még a bölcsi "padjait koptatta", hanem mert egyszerűen tudom. Beszéltem már Kata anyukájával nem egyszer, így biztos forrásból tudom,  leánykája pontos évjárata 2008 és április hó.

Szóval leánykám szombaton délután szülinapi buliba megy, nem is akármelyikbe, legjobb barátnőjéébe.....A pontos programot még nem tudom, de torta, mini ugrálóvár, trambulin lesz és talán egy bohóc is szórakoztatni fogja a csajokat. Szerintem a jó hangulat elkerülhetetlen. Én meg majd..... megvívom valahogy mini csatámat a játékboltban szombat délelőtt, hogy "Mit is vegyek Katának ajándékba???????" Semmi pánik, csak bátorság, szükség esetén kérek telefonos segítséget a kedves szülőktől.