2018. június 26., kedd

Nekem péntek

1) Vegyetek vizslát, nagyon jó lesz!

2) Tegnap mégis jöttek hozzánk vendégek , szülinapom alkalmából felköszönteni….Kár, hogy nem tudtam róla, így csak fűrészporos szezámmagos rúd volt itthon és diétás Apenta. Bár a mandulás olajbogyó, amit az asztalon felejtettem vacsorámként, nagyobb sikert aratott. 
A kutya összecsókolt mindenkit, nem tudja, hogy nem mindenki kutya imádó, mint mi. Pontosabban vizsla imádó…..

3) Negyed 11-kor mentek el a vendégek, a kutya illedelmesen kikísérte őket. – A lépcsőre kakált (már korábban) szétkentem, úgyhogy mehettem lépcsőt takarítani. 

4) Már szeret bennünket. Amikor vasárnap barack szüret alkalmából mamánál hagytuk, vonyított és sírt utánunk. Tibi szerint ez zene füleinek, mert a ragaszkodás jele.


5) A gyerekeken megnyomnak egy gombot, ha vendég jön, már el is felejtettem ezt, olyan régen járt itt bárki. Rékának cigánykerék vető görcse lett, Zalánnak vicc és történetmondó – marha érdekes, de muszáj végighallgatni, különben kamasz korában majd megkapom, hogy nem is figyelek rá és nem is érdekel engem az, amit őt mond. Pedig dehogynem….


6) Kidolgoztam egy sokadik érzéket, olyasmit, mint a kismama koromban, megéreztem, ha a gyerekek felébredtek vagy valami nem volt egészen egyenes otthon….Ez az érzék a kutya pisi és vagy kakával van összefüggésben, hajnali fél ötkor ugyanis olyan kaka szagra ébredtem, hogy rögtön szétnéztem, hova pottyantott a drága. A felső szinten semmit nem találtam, úgyhogy a bejárati ajtóhoz csattogtam, ahol erősödött a szag is, púpozódott néhány kolbászka is. Egyem is meg, kiment volna, ha kiengedtem volna. Kiengedtem volna, ha szólt volna. Valószínűleg már késő volt.


7) Talán van rá egy halovány esély, hogy ezért sunyított és fél nyolcig a szemét sem nyitott a ki az ágyikójában….mindent értek.


8) Vegyetek vizslát vagy fogadjatok örökbe! Hatalmas figurák és annyira okosak, éppen csak meg nem szólalnak. Szeretnek, szeretnek, imádnak feltétel nélkül…


9) Rékának van hely a táborban, csütörtökön pénteken kell befizetni. Van tesó kedvezmény, úgyhogy lehet, Zalán is megy….Bár az már egy redőny ára lenne kb. 25 000 a tábor per hét, napközis, ebéd incl. 


10) Kiderült, hogy Zalán ajánlott olvasmánya csak antikváriumban kapható….Letöltöttem a netről. 44 oldal. Remélem, nem valami rövidített változat, bár bevallom, az sem hozna izgalomba. 


11) Valaki kérdezte az 1A osztály csoportjában, hogy írni kell e róla olvasónaplót a nyári szünet alatt??? Nem is értettem a kérdést….7-8 éves gyerekekről van szó. Doktorik kell írni róla, bakker, akadémiai székfoglalót…..


12) Tegnap a kutya majdnem kinyírt egy rigó fiókát a kertben. Nagyobbacska, de még nem repül jól. Egyrészről nem értem a gyerekek sivalkodását egészen, ez egy vadászkutya….vérbeli. Másrészről megértem a gyerekeket, negyed órával azelőtt csodáltuk a madárkát a nappali ablakából (a kutya is ott volt), ahogy eteti a mamája gilisztával… 


13) The Affair – második évad vége felé tartok….Az amerikaiak vajon kiszúrják, hogy két angol színész a főszereplő? A szobalányos sorozat 2/10-én is túl vagyok, ez a rész nagyon brutális volt. Remélem, közel van a kanadai határ....


14) Jó lenne valamit kiolvasni a hét hátralevő részében, hogy könyvet is lássanak a kezembe a gyerekek….Mármint az ő tankönyvükön kívül…


15) Dió törzskönyve megérkezett....Micsoda kennelek villognak a felmenői között! Nem semmi.


16) Más postás jár felénk, mint amikor egy utcával arrébb laktunk. Ez nem tesz meg mindent, hogy kiderítse, nem vagyunk e otthon, nem akar kézbesíteni. Dobálja be az értesítőket. Egy héten belül 3-4 értesítőt is kapunk….pedig Tibi otthon dolgozik és a gyerekek otthon figyelnek. Habár….a gyerekek mellett ágyút is lehet dörgetni, ha belemerülnek valami mesébe.


17) Újabb öt nap szabadság. Meg tudnám szokni. Semmi különöset nem tervezek, de jó lenne finomakat sütni, főzni, a gyerekekkel társasozni vagy csak egyszerűen velük lenni és nézni őket.....