2020. június 16., kedd

Totál elfelejtettem



Szóval a fotók. Totál elfelejtettem, hogy ígértem őket. 

Az agyam lágyul. Ma felhívott egy nagyker, hogy megkapta az árut, minden vidám, de a számlát nem találja. Mondom neki kedvesen, hogy a Főni ma nincs az irodában, majd biztos elkészíti, egyet se aggódjon! Elköszöntünk, megnyugodott a pasas, minden kerek, leteszem a telefont, amikor eszembe jutott, hogy neki nem is  Főni szokott számlázni, hanem én......Hogy lehetek ilyen idióta? De legalább a számla készen volt. 










Évzáró előtt



Amióta nincs suli, még fáradtabb vagyok meló után és még kevesebbre vagyok képes, mint korábban. Valahogy túlzottan kiengedtem. Hazakerekezem, aztán lerogyok a kanapéra, bonyomom a Netflixet és meglehetősen sz...r anyának érzem magam egy órával később. Aztán 8 körül dobom össze a vacsorát, ma pl. chilis babot, és pihizem ezerrel tovább. Terveztem paradicsomlevest is, bazsalikommal és tejes pitét sok-sok cseresznyével, vagy piskótát vagy palacsintát, vagy meggyes rétest, de aztán maradok a minimumnál  vagyis hogy vacsorát alkotok és kész. Most vagy ennyire ki vagyok készülve, jobban, mint gondoltam, vagy simán ellustultam. Mostanában a kutyát is Tibi viszi a Tiszához esténként...

Hétvégén cseresznyét szedtünk anyunál, ott végeztünk is a szürettel. Úgy bezabáltam cseresznyével, hogy vasárnap estére kikészült a gyomrom. Pedig anyósomnál még van 3 nagy fa, amiről szedni kellene a cseresznyét...Isteni, ropogós, nagyszemű, hogy az ember már ránézésre csorgatja a nyálát. Na nem én, én rá sem bírok nézni. 

Réka sokat csavarog a barátnőjével, ez újdonság, minden nap mennek valahová. Mondjuk egy kicsit megnyugodtam valamelyik nap, amikor egy órát vártak a fészekhintára a játszótéren.....hogy benne tehénkedve tudjanak zenét hallgatni. El is felejtettem mondani, hogy legálisan ezt már nem sokáig tudják megtenni, 12 év a korhatár a játszótereinken. Na nem mintha megbüntetné valaki....csak mert túlkoros. 

Holnap bizonyítványosztás, nem tudom írtam-e, Zalánék 4-5 között kapják ki a bizijüket, Réka reggel 10-re megy. Drukkolok Rékának, hogy legyőzze magát és képes legyen kiszabadítani a barackleves flakont a suli boxból...Március óta nem tudom, milyen halmazállapotba ment át a lötty, csak remélni tudom, hogy esetleg...elpárolgott. 

A ballagás szombaton nagyon szép volt, megnéztem a videót és a fotókat a suli honlapján. A nyolcadikosok nem fogták egymás vállát, ahogy vonultak a feldíszített folyosókon és szerintem a termekbe, az üresekbe nem mentek be. Egyébként minden szép volt, mégis csasak jobb, mint a semmi....nyolc évet csak érdemes lezárni valamilyen módon, ha már nincs dögvész és pusztulat. Nekem az évzáró sem hiányzik, ha rajtam múlna, ez az osztály szintű teljesen elegendő lenne, a versekre ugyan ki kíváncsi?  Az amúgy szép, hogy a kis elsősök, a kitűnők kezet foghatnak az igazgatóval és a végig kitűnő nyolcadikosokról is megemlékeznek egy kis kupával. Az évzárónak amúgy is van egy olyan pezsgő, eufórikus hangulata , szemben az évnyitóval. 

Dobok néhány fotót  hétvégéről.