2023. szeptember 7., csütörtök

Jelentem, győztünk! :)

 

Valamelyik reggel - nem is meséltem - arra ébredtem, hogy még haloványan rémlett, hogy mit álmodtam az éjjel.... Velem elég ritkán van ilyen, általában csak homályos és gyorsan feledésbemenő villanások maradnak az álmaimból. Most viszont határozottem emlékeztem, hogy valamelyik patinás egyetemen dolgoztam, a FIZIKA tanszéken. FIZIKÁN! Ha valami távol áll tőlem, az a fizika. Akkora faajtón kellett belépni a tanszékre, hogy ihaj és mindenhol mindent faborítás fedett. Persze fogalmam sincs, hogy mit dolgoztam az ódon falak mögött, de magabiztosan jöttem-mentem az egyetemen a kis aktatáskámmal és csini kosztümömmel, annyi szent. Egyébként a háttér egyértelmű, este arról beszélgettünk lefekvés előtt, hogy A héten Zalán első órája fizika.....Ennyi. Egyből egyetemi szintre vittem a fizikát álmomban.

Délután jött egy üzenet az ofőtől, hogy holnapra írjuk össze, ki kér ingyen laptopot, mert az most minden 10-es és 7-es tanulónak jár...Azon gondolkodtunk, hogy ez valami vírus vagy valamelyik okos gyerek feltörte a suli rendszerét, ahová az ofő ezt az üzenetet kapta. Mindenesetre nem nagyon vettük komolyan. Azért mindenki jelezte, aki tudta, hogy kér laptopot, nanááá. 

Ma beíratkoztunk a nyelviskolába, illetve Rékát újra beírattuk. Elég undok volt az irodavezető, éreztem rajta, hogy 10 perccel hat előtt minek zavarjuk...A messenger csoportban viszont azt írta a pénzügyes hölgy, hogy hetedikéig legkésőbb mindenki írtakozzon be,  még ki is kerestem neki ezt az üzenetet. Mire azt felelte, hogy nem találja  Rékát a listában. Türelmesen megvártuk, amíg megtalálja. Amíg írogattuk a nyomtatványokat, kibökte, hogy elsőre nem értette Rékán a csizmát, aztán rájött, hogy lovagolni megy vagy onnan jön.  Bingó. Láttam a feliratot az ajtón, tényleg ott állt, hogy 19-ig bőven van idő kipengetni a tandíjat és kitölteni a papírokat. Hát oké, nem mindenki dolgozik ebben az irodában, hogy láthatná a feliratot. Idén már Réka telefonszámát és emailcímét írtam be kontaktnak a papírokra, nem az enyémeket. Ami fontos, az úgyis a messenger csoportban zajlik, annak meg tagja vagyok. Szóval ezt is letudtuk. Legközelebb Tibi egyedül megy. Őt nem idegesítik az ilyen némberek. Alapvetően nem volt egyébként gáz, én vagyok túl érzékeny.

Kaptunk a szomszédtól fügét, most már másodszor. Én leéltem úgy cirka 45 évet, hogy nem ettem fügét, max szárítva. Fogalmam sem volt, milyen íze lehet a fura alakú gyümölcsnek. Nagyon finom, úgy eteti magát, nem is tudom, hány darabot meg tudnék belőle enni....Alkut kötöttünk, hogy viszek neki lekváros vagy nutellás kifliket, ha majd sütök. Elég gyorsan beleegyezetett a barterbe. 

Közben megy a focimeccs, Szerbia-Magyarország, 65. perc 1:2-re vezetünk. Tőlem akár le is fújhatnák, az eredmény szuper. 

Sulikezdésről kb. ennyi.....Reggelente Zalánnak szoktam uzsonnát készíteni, Réka nem kér, továbbra is bírja péksüteményekkel egész nap. Illetve most kitalálta, hogy akad mikro a suliban, ahol megmelegítheti az ebédjét és egy adag carbonarat ma elvitt. Nem bánnám, ha erre rászokna. Kiírtam egy csodaszép, menő, virágos spirálfüzetbe a 20 kedvenc receptet azok közül, amelyeket nem tudok fejből, hogy gyors (vagy legalább finom) vacsorát tudjak rittyenteni. Olyasmit, amiből esetleg másnap tud vinni Réka ebédre. Amilyen szintű a fűtés a suliban, télen sem romlik meg akár a szekrényében sem, bár hűtő is van.

A tanárokról írtam a múltkor, Zalánnál nincs változás a lényeget tekintve, a fontos tárgyakból minden a régi, föciből, bioszból új tanár van, mert  régi németes dobbantott. Fizika, kémiából megkapták K. nénit, ugyanúgy, mint Réka hetedikben. Nála nagyon fontos, hogy osztatlan figyelmet élvezzen, úgyhogy már első órán éreztette a hetedikÁval, hogy a légy zümmögését is szeretné hallgatni,amikor éppen nem beszél ő maga....

Rékáéknál még ennyi változás sincs, viszont a 8 fős németes csoport (ami várhatóan emelt németes lesz jövőre, bár fene tudja) 9 fősre bővült, miután Réka egyik régi osztálytársa leadta a kezdő oroszt és felvette a németet. Ebben a német csoportban 5-en vannak régi 8b-sek, mindenféle tagozatról a tizedik évfolyamnak, vagyis már hatan. A tanárnő megkérte az új fiút, M-et, hogy mutatkozzon be szépen a többieknek, mire volt nagy kamasz vihogás és röhögés...Azért klassz, hogy még gimiben is vannak közös óráik. 

Nem gondoltam, hogy a kéttan talál magának angol nyelvű matektanárt, de mégis sikerült, így most a tizedikes kéttannak egy olyan fiatal tanára van matekból, hogy még a diplomáját sem vette át. Földrajzból van Rékának ilyen nagyon fiatal tanára, 25 körüli, akit nagyon szeretnek és sóhajtoznak, hogy kár, nem ez a fiú az osztályfőnökük....Kellenek is a fiatalok, elég idős a tanári szerkezet. Csak lelkesek legyenek és szeressenek tanítani, akkor remekül megállják majd a helyüket és a diákok is nagyon kedvelik majd őket. 

Érdekesnek találom egyébként, hogy Réka szereti a tanárait úgy nagy átlagban. Akárkiről legyen szó, nem mond róla rosszat. Még akkor sem, ha mondjuk nem teljesen igazságosan adnak neki rossz jegyet. Kíváncsi leszek, hogy érettségi előtt is ugyanez lesz még a véleménye....

Még 3 perc....még mindig vezetünk. 

Legjárt a hosszabbítás is, miért nem fújja le ez a spanyol játékvezető??

Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, legyőztük a szerbeket, úgy, hogy fordítottunk 1:0-ről 1:2-re. Méghozzá közepes játékkal. Vezetjük a csoportot, ó jeeeeee! :)