2011. április 28., csütörtök

Húsvétról


Az alaphangulatot az adta meg a Húsvéthoz, hogy valamikor nagycsütörtök magasságában a kezemben maradt a szemüvegem szára. Ami nem lett volna baj, ha továbbra is egy egységet alkotott volna a szemüveg többi elemével....de sajnos nem így volt. 

Mivel ez egy spec keret és iszonyú drága a javíttatása, hát nem volt jó kedvem. Szegénykémet még akkor vettem, amikor egyetlen gyerekem sem volt és hát finoman szólva sem gyerekbarát őkelme. Hogy Zalán egy nap minimum kétszer lekapja az orromról, nehezen viselte és akkor még a hancúrokról nem is beszéltem. Mindegy, csere szemüveg előás szekrény mélyéből és türelmesen vár, hogy a szemüveg egyszer megérkezzen a "szervizből"....

Az ünnepek csendes sütögetéssel kezdődtek, pozsonyi almatorta és az utóbbi idők nagy kedvence, rákóczi túrós bukkant elő a sütőből, egyik a másik után. Bár még répatortát és tiramisut is szerettem volna készíteni, végül erre nem volt idő, felnyaláboltuk a két tepsit valamint két darab gyermekünket és belevetettük magunkat a nagy rokonlátogatósdiba, amiből elő sem kerültünk hétfő késő estig.

Nálunk nem divat az ajándékozás húsvétkor, talán mert egyikőnk családjában sem hagyomány ez, de azért a gyerekek begyűjtöttek L. mamától némi ruhaneműt és általánosságban véve hihetetlen mennyiségű csokoládét, Lindt-től a Milkán át a Tibiig....A készlet most a konyhaszekrény egyik polcán várja a minél lassabb elfogyasztást, jó magasan, hogy huncut gyerekmancsok ne férjenek hozzájuk. Tegnap a maratoni vasalás során egész jól leapasztottam a mini tojás állományt. :))

Szóval úgy eltelt ez a mostani Húsvét felettünk, ettünk-ittunk, együtt voltunk a bővebb családdal és élveztük a jóidőt. Aztán mint mindig, hétfő este búsan konstatáltam, hogy ennek a Húsvétnak is vége sajnos....



Zalánom M. mamánál


A locsolkodás még fárasztó dolog a csöpp fiúnak.


Réka is szeretett volna hímes tojást kapni, és persze kapott is, így járult hozzá ő ahhoz, hogy elég főtt tojás legyen otthon a sonkához.



Csibét is simogattunk, no nem annyira azért, mert Húsvét volt, hanem mert Tatának a napokban volt csibekeltetnékje.