2015. szeptember 9., szerda

Zajlik, zajlik



Lassan szégyellem, hogy minden nap írok (szinte) de muszáj, annyira zajlik az élet.
 
Tegnap a gyerekek ismét beleengedtek fél flakonnyi tusfürdőt a fürdővizükbe. Erről eszembe jutott, hogy ez a Nr 2 (Nr 1 az öltözködés), amire ugrok és égnek áll a hajam és ordítozni kezdek velük. Ezúttal Tibi tusfürdője és Réka Avon-os HelloKitty-s löttye volt az áldozat, bár szerintem az én méregdrága samponomból is hiányzik....vagy csak üldözési mániám van, súlyosbodó.
 
Karácsonyig csak zuhanyzás és csutakolás (általam), egy hónap tab megvonás valamint mese nélkül azonnali villanyoltás, ezt szabtam ki büntetésképpen. Visított mind a kettő, de ezúttal nem hatott meg. Kíváncsi lennék a neves gyerek pszichológusok, pl. Vekerdy mit szólna és mit tanácsolna ilyen esetben.....Hát legalább egy jót aludtak mára virradóra.
 
Rékát tegnap beírattatott a zeneiskolába. Ma délután máris egy furulya órán találja magát (beesik, mint Pilátus a krédóba). Mondjuk, furulyája még nincs. Reggel, már a bejárati ajtóból visszaszóltam Tibinek, hogy akkor vesz ma egy furulyát (német rendszerűt, mert tán az kell) Rékának? A válasz igen volt ,de valahogy birizgált az a megérzés, hogy gúnyt véltem kihallani T. hangjából. Mindegy, időm már nem volt meggyőződni a dolgokról.
 
Este 7 órakor még matek házit írtunk, hiszen a zene iskolai beíratkozás miatt nem volt lehetőség befejezni a házit. El is tűnődtem, hogy az nem éppen optimális, ha egy héten kétszer otthon kell majd házit írni 5 után. Hétfőn szolfézs, szerdán órák után rajz iskola, majd furulya....huh, ez lehet, hogy sok lesz másodikban, a tagozatos dolgozatok évében...Aztán Réka jött a megoldással, hogy majd rajziskolába megy péntekente. Szupi, akkor furulya óra előtt meg tudja írni majd a házit. A hétfő még elviselhető, másnap nem lesz matek, csak magyar.
 
Tegnap este, a fenntebb kifejtett botrány után olvastam az üzenő füzetet, hogy szombaton valami sport program lesz a Kőrösi suliban fél 10-es kezdettel. Az ilyennek mindig nagyon örülök. Így is a napunk nagy része a munka-suli-ovi háromszögben cikázik és még akkor van az a két kincsként őrzött nap, amikorra szintén tesznek valami iskolai elfoglaltságot. Nem kötelező, értem én, de mégis ott leszünk, mert RékaCica felíratkozott. Megkérdeztem tőle, hogy tisztában van e vele, hogy így péntek este is 9 órakor villanyoltás, illetve hogy szombaton reggel 8 tájban ébresztő. Lazán azt felelte, hogy hátpersze.....Reggel Tibinek mesélem, hogy milyen programunk van szombatra, mire nem annyira őszintén felnevetett, majd így kiáltott Réka irányába:
- Háhá...viccelsz, ugye? Egyedül mész! - pislogott Réka csöndesen a kanapén....
 
Ebben a hónapban még bográcsozás is lesz a Ligetben a szülőkkel (ahogy tavaly), szombaton persze....és akkor még van olyan ötlet, hogy egy másik szombaton menjünk kerékpártúrára a Maci Múzeumba (kb. 10 km oda és ugyanannyi vissza). Gyerekek-szülők-tantónénik együtt, vidáman. Hát uralkodnom kellett a vonásaimon, hogy ne legyen minden ráírva...
 
Az ovi egyelőre hallgat. Se szülői, se őszköszöntő....de csak idő kérdése. Jövő szerdán ellenben indul a foci edzés a Ligetben a MÁV pályán Zalánnal, 2010-es évjáratú pasikat és lányokat keresnek. Oda mindenképpen el kell juttatni Zalánt. Valahogy heti egy edzést megoldanak egymás között az apukák bizonyoson. Körvonalazódik lassan a heti menetrendünk. Még a sakkszakkör időpontja hiányzik. Vagyis nekem nem, egyáltalán.