2013. április 29., hétfő

Áprilisvégi helyzet

Majdnem megygyógyultam. A várakozásaimal ellentétben csak szombatra lett tűrhető a hangom, vasárnapra ijesztő sem volt. Rekedtnek viszont még mindig rekedt.

Nem volt valami fényes a hétvégénk. Tibi Karcagon dolgozott szombaton. Tudja, hogy érzékeny vagyok a hétvégi munkára (pontosabban allergiás), ezért azt ígérte, hogy délre végez ("mire felébredtek itthon leszek" ---- hahaha...a gyerekek alig 8 után robbantották a hálót, reggelit követelt korgó pocakjuk.) Végül nem sokkal a Gasztroangyal kezdete előtt esett be....5 óra után.... Ránéztem és rögtön lemondtam a nagybevásárlós körutunkról...pedig nincs egy göncöm sem. De tényleg!

Végül fagyiztunk, cipőt vettünk (Zalán szandit, 25-öset), nagybevásároltunk késő estébe nyúlóban....

Vasárnap is dolgozott az uram, amit lógó orral vettem tudomásul. Valószínűleg nem vagyunk elég szegények, hogy tudjak örülni annak: sok munkája, megbízása, függőben lévő ajánlata van az ártatlannak....Hogy kedvem virágosabb legyen, kitakarítottam a kamrát, mostam pár adagot...azaz csak egyet, mert közben kiderült, elromlott a mosógép. Hurrá!

Közös életünk első nagy beszerzése volt a mosógép, volt olyan idő, amikor haza hordtam a szennyest minden pénteken és Tibi is a sajátját. De régen volt! Két hónap után, kb. 9 éve tettünk szert a Whirlpool masinára, ami egy kis (drága) csuklást leszámítva hibátlanul működött. Most nem tudni még, mi lesz, de nekem gyanús, hogy új mosógép. 

Hát szóval...ez a hétvége nem a mi hétvégénk volt teljesen. 

Közben ezt a könyvet olvasom, főleg esténként, amikor már mindenki alszik (lásd előző bejegyzés :))))))). Hát nem túl jó ötlet alvás előtt ilyesmibe mélyedni. Máris több vértengeres, húscafatos, gyerekmészárlós álmom volt, brrrr....Egyébkén értékes könyv, meg minden. 

Rékával minden okés. Szombaton kapott egy pici póni hintót a Fillyknek. Elkövettem azt a hibát, hogy a szemébe néztem, amikor könyörgött érte. Elvesztem rögtön. Még most is előttem van a tekintete, ezzel bármire rá tud venni. Tízezer forint alatt. Szerencsére még 2000 ft sem volt a cucc, plusz a lányka megígérte, hogy most 100 000 napig nem lesz hiszti (nahiszen!). Az Intersparig tényleg kibírta. 

Zalán és az óvoda témában változatos információkkal és tapasztalatokkal lettem gazdagabb a héten. Csak úgy felsorolásszerűen.
- A Manóvár oviba elvileg többen jelentkeznek, illetve a Liget útiba is, mint mihozzánk, így fel fogják venni simán Zalánt (bár nem körzetes az ártatlan.)
- Jelzem, a körzetes oviba nem is jelentkezünk. Azért se'! Felesleges.
- Tuti fel fogják venni bárhová, mert 2010-es gyerek nincs egy szál se'...
Erről eszembe jutott, milyen kihalt volt a terhesgondozó a Zalános időkben és milyen tömegnyomor volt még 2007 közepén-végén. Ugyanaz a körzet...ugyanazok az emberek....
- Biztosan felveszik Zalánt, mert a tesó már Pitypangos.
- Mindkét induló csoport óvónéni párosa aranyos-kedves-cuki
Csak akkor miért suttogja nekem (majdnem) mindenki, hogy a NAPRAFORGÓÓÓ csoportba vigyem a gyerekem!!!! 
- Ráírtam a jelentkezési lapra: NAPRAFORGÓÓÓÓsok szeretnénk lenni
- Már csak azért is, mert a Napsugár csoport (a másik leeendő kicsoport) a lehető legmesszebb van a Manótól (Rékától) Hagy legyek néha lusta!
- Egyébként meg szinte mindegy, hogy mini vagy normál csoportos lesz Zalán, mert terveim szerint 6 évesen nem engedem suliba úgy sem. Tudom, tudom, van ez az új törvény. De abban sem az van írva, hogy 6 évesen kötelező, tűzön-vízen át az az oskola....Egy kis Nev.Tan. konzi és kész. Szerintem....
- Finom idegbajt kaptam, pénteken nem találtam Zalán anyakönyvi kivonatát, ami elengedhetetlenül szükséges a jelentkezéshez. Végül meglett az okleves, bizonyítványos borítékban.
- A mi ovinkban (is?) minden ovis korosztályban van egy "elit" csoport
- Elit = magas iskolai végzettségű és/vagy jómódú szülők gyülekezete. Illetve a gyerekeiké. Kisebbség nincs vagy minimális mértékű.
- Tartok attól, hogy Zalán nem fog beleférni az "elitbe"
- Ovi igazgatőnő kisfia is idén kezdi az ovit, Zalánnal majdnem egy idős. Ahová Andriska pottyan majd, na az lesz a "jobb" csoport. :)
- Réka "elit" középsős, aztán mit értünk el vele? Túlnyomó részt tényleg diplomás anyukák, apukák  csemetéi között tengeti napjait. Node az óvónők? Node a dadus?
- Szóval relax van...és we'll seeee.....