2016. szeptember 28., szerda

Leendő elsősök szülőije


TOP 5

1) Igazgató úr vicces volt, szimpatikus és mindent elkövetett, hogy kedvet csináljon az iskolához. Szerintem jól csinálta, aztán meglátjuk.

2) Mivel "elfogytak a gyerekek" 2010-re - némi túlzással - ezért nem várható túljelentkezés, koppkoppkopp...Pontosabban lakcímkártyás túljelentkezés nem várható. Emiatt egy kicsit megnyugodtam.

2,5) Azért is megnyugodtam, mert nekem az jött le, hogy igazából a szülő döntése, hogy melyik osztályba kerül a gyerkőc, nem a felvételi eredmények (nincs is felvételi, játékos délutánok vannak)alapján. És azért is, mert rájöttem, hogy ha valami oknál fogva nem lenne Zalán elég jó (hess!) ebbe a suliba, akkor sincs minden veszve, mert van még pár iskola, ahová a zuhanó gyereklétszám miatt felvennék. Úgyhogy már nem parázom ezen a suli kérdésen. Vagy legalábbis egyelőre.

3) Tavaly ugyanannyi érdeklődő volt a Sakkpalotás osztályba és a Kéttannyelvű osztályba is. Jelenlegi létszám 30 ill 27 fő (a sakkpalotások vannak kevesebben) az első osztályokban

4) Kiderült, hogy a kéttannyelvű osztály az full kéttannyelvű, vagyis nem igaz az, hogy harmadiktól csak a fele banda kéttannyelvű, a másik "csak" emelt....Ez bonyolítja a szálakat, mert nekem elég lett volna az emelt is. Az 1-2 osztályban 1 óra per hét, 3. osztályban 3 óra per hét és 5-8 osztályban 5 óra per hét. Ez vár illetve ebben él most Réka is. De nem. A két tanítási nyelv azt jelenti, hogy elsőtől nyolcig heti 5 órájuk van, plusz néhány tantárgyat célnyelven tanulnak. Én nem vagyok egy kifejezett kéttannyelvű fan....szóval ezt még emésztem, hogy hová szánom a gyerekem....pont az, akinek nem javasolták az erős iskolát a kis lelke miatt.

5) Elgondolkodtam egyébként a Sakkpalotás programon is. Hátránya némiképp, hogy ez egy alsós program. Dolgoznak a felsős folytatáson is, de az még kidolgozás alatt, úgyhogy ez némi bizonytalanság faktort nyom az egészre. Viszont az egy angolos osztály, ami sokaknak szimpatikus. Nem emelt és nem is kéttannyelvű, de angolos.

Nagyjából ennyi.

Ma voltak a fiúk vívó edzésen, de felszerelés híján még nem állhatott be Zalán. Viszont Réka holnap csap a lecsóba. Nem nagyon gondoltam én ezt át. Hetente 3x ott fogunk ülni a vívóteremben. Ahol majd csak novemberben lesz fűtés. A frissen emeltes németes Rékával. Megőrültem én??? Kedden és csütörtökön 17-18.30-ig, szerdán 18-19.30-ig....Most pénteken Rákóczisok napja lesz (ez afféle sportnap), úgyhogy nem kell készülni péntekre, de nem ez lesz a jellemző. Minek kell nekem még több stressz, amikor már eddig is fülig gázoltam benne, én nem tudom!....

3 B-s szülői értekezlet - update



Huh, nagyon le vagyok maradva, még Réka maratoni 2 óra 45 perces szülői értekezletéről sem írtam.....Ha olyat játszanánk, hogy mi az a 10 dolog, ami erről eszembe jut, akkor ezek a következők lennének. Próbáljuk ki!

1) Megszavaztuk a havi 1000 Ft osztálypénzt, mival a tavalyi 500 Ft/hóból 20, azaz húsz forint maradt a tanév végére (tantónéni búcsúztatás gondolom elvitte az emlékkönyvekkel, vásárlási utalvánnyal és virággal. Nem gond, megérdemelték, csak mondom.) A szavazás egyhangú volt.

2) Megszavaztuk, hogy a Hajdú féle matek könyvből tanulunk idén is, visszatérve tehát az elsős könyvünkre, mert állítólag ez a legjobb matek könyv a kínálatban. 2150 Ft extra kiadás, de mindenki bevállalta. A másik könyv, amiből ugye a TK tartós könyv, könyvtári példány, tehát vissza lehet szedni, amint a Hajdú megjön, a munkafüzet pedig jó lesz gyakorlónak.

3) Szinte minden szülő jelen volt a 31-ből, talán 2 hiányzott, ebből az egyik valami továbbképzésen (mint tanár), a másikat nem ismerem (az is tanár. Lehet, együtt voltak okosodni.)

4) Egy órán át hallgattuk az új ofőtől, hogy milyen idegesítőek a gyerekek milyen problémákat talált az első hónap során. Egész más a stílus, mint amit megszoktunk, E. néni olyan joviális, ami rossz, azt is becsomagolja úgy, hogy nevetünk rajta....Hát I. nem ilyen egészen, bár egyébként szimpatikus. Problémái: a gyerekek forgalommal szemben is csúszdáznak, csapkodják a könyvet a padhoz, a használt PZS-k az asztalon halmozódnak, rendetlen a pad, hiányos a felszerelés, nincs kész mindig a házi, van, aki passzív, egyes gyerekek nem érnek be időben a suliba (itt érintve éreztem magam némiképp, Réka ugyanis tagadja, hogy7.45-re be kell érni a suliba. Pedig de, be. És mivel óra 35-kor még javában itthon szöszöl, hát élek a gyanúperrel, hogy csak 50 után esnek be a suliba. 

5) A második órában (itt már zsibbadt a fenekem) tantárgyanként átvettük az év eseményeit, minden tudnivalót, blablabla,végül a fennmaradó 45 percben áradoztak a tanárnénik, milyen cuki osztály. Milyen okosak, érdeklődők, összeszokott banda, akik tényleg szeretik is egymást...na végre valami jót is hallottunk.

6) Tantónéni többször felhívta arra a figyelmünket, hogy ELSŐ a TANULÁS. Szerintem első a gyerek, de nem szóltam semmit. Értette ezt úgy, hogy minden egyéb sport vagy mezei tevékenységet úgy vállaljunk be, hogy mellette kényelmesen kész legyen mindig a lecke. Nahát ilyen alapon otthon kuksolhatna szegény gyerek, se sport, se zene, ami azért jelentős és indokolatlan lemondás mindenféle földi örömről. Szerintem.

6,5) 7 után finoman elkezdett kórust korogni a gyomrunk.

7) Nem tegeződtünk össze a tanárokkal. Nem is fogunk. Nekem ez nem tűnt fel, nincs is hiányérzetem, csak ugye az előző tantónénik nagyon lazák és rugalmasak voltak, amellett, hogy még tanítani is tudtak.

8) Nem lesz könnyű évünk, nem lesz könnyű évünk....Nem károgok!

9) Azért klassz ez a közösség tényleg, a szülők is, a gyerekek is. Sajátos nevelési igényű vagy kisebbségi nem maradt benne. Tavaly még voltak hatan. Nem mondom, hogy ez előny, mert önmagában nem az, de az bizonyos, hogy csak jóképességűek (vagy éppen kiemelkedő képességűek) a tagjai. Ebben sincs önmagában semmi, de azt máris megemlítették a tantónénik, hogy öröm őket tanítani...

10) Egy olyan anyuka mellett ültem (Réka padtársának anyukája), akinek a negyedik gyermeke koptatja a padokat ebben az iskolában....Kicsit felnéztem rá...egyben egy kicsit sajnáltam őt. Mármint abból a szempontból, hogy neki ezt már sokadszorra kell végig ülnie és ennek megfelelően meglehetősen unatkozott. Azért jól szórakoztam mellette, jókat röhögtünk. Tisztára mint a rosszgyerekek....