2016. november 29., kedd

Rókák még nem költöztek be



Nem kaptuk el a vírust, még nem, csak van egy kis időm pötyögni. Zalán a héten nem megy oviba. Persze ettől még a jövő héten valami kispajtás simán megfertőzheti, de legalább nem mondhatjuk azt, hogy fertőbe küldtük a gyereket önként és dalolva. Tök boldog, hogy az apjával lehet. 

Réka cica fogalmazás munkafüzete megérkezett a hétfői futárral (MPL). Szeretem a futárokat, mert mind tegez, ezt csak zárójelben írom. Azt az illúziót kelti, hogy nem is vagyok olyan vén, hehe. Hétfőn este szépen becsomagoltam az új könyvet, amikor is Réka kibökte, hogy most meg az olvasás mf nincs meg....De izé, biztosan a padban maradt. Mit mondjak, a fogalmazás mf is így kezdte. Végül meg lett a padból, tényleg, de ma este ismét a homlokára csapott Réka, hogy a német házija a padban maradt. Én nem tudom, be kéne betonozni azt a padot, vagy valami drasztikus módszer kell. A bünti elégséges volt, újra kellett írni a házit....

Ma délután megvettem a Mikulás csomagba valók java részét. Bevágtattam a legközelebbi Coop-ba, amiről már tavaly konstatáltam, hogy alacsonyabbak az árai, mint az Insterspar-nak (amúgy oda vitorláztam volna be) és egy fél kosárnyi édességet szedtem össze. Mindenből kettőt és egy külön csomagot a mamának is (Anyu), mert ő is hisz még mindig a Mikulásban. :) Főleg abban, amelyik Raffaellot és mogyorós csokit is rejt a zsákba. Itthon szortíroztam a csomagokat és a konyhabútor legtetejére, a sarokba barrikádoztam el őket. Ha ott kiszúrják a gyerekek, hát megérdemlem. Majd azt mondom, hogy ejnye az a Mikulás, ilyen korán jött???? És a konyhabútor tetején hagyta a cuccost???

Lesz benne pisztácia és mandarin, de azért javarészt csoki és csoki és még egy kis csoki. Ha már az adventi naptár édességmentes....nem bírtam ki. Izgi, már úgy várom a jövő keddet. Az a misztikum, ami ilyenkor ötödikén este belengi a lakást....az olyan jóó! 

Aztán amikor végeztem a csomagokkal, nekiálltam csirkemellcsíkokat panírozni. Fél óra múlva hívott az uram, hogy elfelejtett elmenni Rékáért a suliba, teljesen kiment a fejéből, hogy ma edzésre kell vinnie. Természetesen én égtem a suliban, mint a rongy, hogy sem engem, sem az uram nem lehet elérni, meg miféle anya megy fél hatra a suliba a gyerekéért....Szerencsére Réka kiegyensúlyozott volt és boldog, amikor átadta nekem a tantónéni....Kicsit szomorú volt, hogy lemaradt a vívásról, valami karácsonyi meglepit próbálnak, de annak meg örült, hogy együtt lehettünk. 

Hát ennyi történt hirtelen. Készültünk még Rékával környezet TZ-re (mező növény- és állatvilága kb. a téma), nagyon ügyes, úgyhogy holnap még a kenyérsütés folyamatát kell átnézni annó és most, egyébként nem tudtam megfogni. Na jó, azt nem tudta, hogy májproblémára jó a pitypang és hogy szemgyulladásra mit kell nyomni, de az nem is volt törzsanyag. 

Tibi mesélte, hogy jártak ma Nevtanban Zalánnal logopédián és iskola előkészítőn egyszerre. Zalán teljesen felpörögve, nagyon boldogan jött ki az óráról. Valószínű valami nagy sikerélmény érhette. Nem derült ki, hogy mi. Most kettő kisfiú volt benn I. néninél, Zalán volt az egyik. Mindenesetre valami nagyon jól mehetett neki. 

Nagyjából ennyire futotta. Este kilenc óra van és Réka most csapott bele a vizsga darabjának a gyakorlásába (furulya). Bámulatos, de már 6 likat le tud fogni a hétből. Tisztán. Számomra ez olyan izgalmas. Ez nem is olyan egyszerű ám, mármint ha ragaszkodunk a tiszta hangokhoz. Igazából még Rékának sem megy hibátlanul, de majd magévá teszi a darabokat (Kis karácsony, nagy karácsony, illetve az Árgyélus kismadár....) és olvadozhatok az élvezettől, ahogy hallgatom a játékát.