2016. június 13., hétfő

Mai helyzet



Tegnap este Zalánnak hirtelen magasra szökött a láza, nem is sikerült belediktálni a vacsorát. Reggel láztalan volt ugyan, de mint az lenni szokott, a nap folyamán kúszott felfelé, nem múlt el, mintha mi sem történt volna....Vagy elkapott valamit az oviban, vagy túl sok fagyit evett a hétvégén, ez utóbbi önmagában is tény. Szinte már hagyomány, hogy Zalán az utolsó hetet elblicceli az oviban, pedig még Rékának is van suli, szóval nem marad le semmiről. Persze ő örül, hogy nem kell oviba menni, mindig örül egy picit (vagy jobban), ha beteg....Legalább Apával lehet.

Réka reggel beért a suliba az első csengőre, ahogy Tibi mesélte, tényleg nem tanulnak már, magyar órán olvasgatnak, a többin kreatívkodnak, torna óra sem volt. Úszni elvitte őket a busz, a szakadó esőben. Tényleg, délután annyira esett az eső, nem akartam elhinni. Két órán át zuhogott és szakadt elfolytában. Úgy, hogy szombaton is hasonló zivatar csapott le ránk. Mi ez már, özönvíz?

Délután itthon "Lotti Karotti"-t játszottunk Rékával, de mivel többször csalt, elég hamar elvesztettem az érdeklődést. :) Doc Martin ment a tévében, szerintem az első rész, vagy legalábbis valamely évad első része, most ismerkedett meg a doki Louisával. Erről eszembe jutott az én kis Downton Abbey-m....

Hétvégén megnéztük a Spotlight című filmet. Arról híres, hogy idén Oscar díjat kapott, mint legjobb film. Hát nekem csalódás volt az egész, ahogy van. Ha simán benyomják a Duna tévén főműsorban, akkor végignézem, majd vállat vonok, hogy tizenkettő egy tucat.  Valahogy nem érintett meg. Mondjuk megdöbbenteni megdöbbentett. Egyrészt, hogy Bostonban mit csinál több mint ezer pap, másrészt, hogy hogy lehet egyetlen városban 90 perverz pap, vagy legalább annyi. No, össze-vissza  beszélek. A film arról szól, hogy  egy újságíró csapat új főszerkesztőt kap, aki rázizzenti a bandát egy témára: gyerekmolesztálás és egyház....Elég rendesen rázizzennek. A színészgárdából szerintem egyedül Mark Ruffalo emelkedik ki, bár vele elfogult vagyok, mert kedvelem őt. Egyébként...olyan semmilyen  volt mindenki más. Valószínűleg az lenne a mondanivaló, hogy milyen is a kollektív felelősség illetve hogy a hallgatás, fejünk elfordítása ugyanúgy bűnnek számít...De valahogy nem volt elég izgalmas a cselekmény, nem is tudom. 

Gyerekekkel a Hotel Transylvania-t néztük, míg én vasaltam, semmi különös, közepes. Pedig vágyom már egy klassz mesére. :)  Maholnap kiolvassuk az Alma utca 33-t, saaaajnos, úgyhogy utána jöhet a RUMINIIIII!  Én nem olvasok semmit...pedig annyi könyvem vár kiolvasásra. Egyszerűen nem bírok....találn majd a hétvégén.

Botrány van. Most néztem, nem hogy nem fogytam, de híztam egy kilót amióta "diétázom". A súlyom csúcsokat dönget, általában 70 körül kóválygok, most még kettővel több vagyok. Remélem, ez csak valami fatális tévedés lehet és reggelre lefogyok. Van egy halom csini blúzom, amibe olyan jó lenne beleférni! Most is vettem egyet, ami gyönyörű, de nem jön rám. Olyan olcsón kínálta magát az üzletben, hogy nem tudtam ott hagyni. Viszont két héttel később beszereztem egy nagyobb méretet is...Tele a hócipőm és nem hiszem el, hogy ilyen gondjaim vannak, amikor 25 éves koromig mindent elkövettem volna, hogy egy kis háj legyen rajtam. De nem zörögött más, mint néhány csontom. Most meg receg. A hájam. 

Persze tornázok is, a hétvégén kezdtem újra. 200% , Béres Alexa, azt nagyon szeretem. Később, ha jobb lesz a kondim (karácsonyra..) futni is jó lenne, bár a térdem nem bírja tartósan. Igazából tudom, hogy az lenne a megoldás, ha egyáltalán nem is ennék, akkor tuti olvadna le rólam némi ez és az. De hát olyan nincs, hogy én nem eszem, max az a kérdés, hogy mit. Szóval a helyzet szar, de nem reménytelen...ahogy apukám mondta volna. 

Erről meg eszembe jut, hogy múltkor Zalán álmában beszélt. Elmotyogott két cuki mondatot, vihogtunk is rajta Tibivel, majd jött a kegyelemdöfés: "Emlékeztek? Szarrá áztunk...." Amikor felébredt, elbeszélgettem vele, hogy a korrekt kifejezés az a BŐRIG áztunk lehet. Zalán kettőt pislogott, megjegyezte, hogy ezt a kifejezést nem ismeri és hogy:
- Apa sem azt mondta, amikor tavaly a veszprémi állatkertben eláztunk....
Tényleg nem. Mit lehet erre mondani? Pedig Apa soha nem káromkodik, velem ellentétben, mégis ő tanította meg eme szépségre a gyerekeket.   

Hát ezek mennek errefelé....

Jövő héten jön a finnektől az első szállítmány fám. Nem tüzi. Luc és borovi. Majd hozok róla képeket. Vagy ha felénk jártok facebook-on, kukkantsatok be! Alföldfa. Egyik feladatom az ezerből, hogy a cég facebook oldalát kezelem. Egyelőre több kevesebb sikerrel, szerintem az elődöm jobban bűvészkedett vele, de könnyű neki, más dolga sem volt. 

Ja és holnap EB meccs Magyarország - Ausztria!!! Szurkoljon, aki magyar! :)