2017. november 5., vasárnap

Ennek is vége


Megvettük ma a gyerekeknek a téli lábbeliket. D.D.Step-pel szemeztem, de végül a Deichman-ban találtunk olyat, ami mindenkinek tetszett. Mindketten barna bakancsot választottak illetve Réka kapott még névnapja alkalmából (ami erősen közelít) egy vékonyabb csizmácskát is. Érdekesek ezek a cipellők,abból a szempontból, hogy akár már felnőtt is hordhatná őket....ha nem 33 illetve 35-ösek lennének....hát igen, nőnek a csemeték, ebből is látszik, na nem mintha másképp nem venném észre.

Téli kabátjuk van és kellő mennyiségű téli gúnyájuk is, úgyhogy elvileg fel vannak ruházva. Téli kabát eggyel nagyobb méretben is rendelkezésükre rá az ajándékozott illetve örökölt ruhamennyiségnek hála. Én is akartam magamnak venni egy rövid, ámde puha fekete dzsekit, ami nálam amolyan "alap darab", de végül nem tettem a kosaramba a webáruházban, az akció elmúlt, jött viszont a lakás projekt, úgyhogy mostanában nem lesz fekete dzsekim. Ám ez egyáltalán nem baj. :) 

Nyakunkon a november. Olyannyira észrevétlenül ereszkedett fölém, hogy bérletet is elfelejtettem venni, loholhatok holnap munka után beszerezni egyet, ami még érvényes is. Klassz volt ez az őszi szünet, bár elvitt két nap szabimat, úgyhogy már csak egy napocska maradt. Nem sokat tanultunk, viszont az olvasónaplót befejeztük, legalábbis ami az első félév követelményeit illeti. Zalánnal még gyakoroltunk is 1-1 oldalt matekból és írásból. Németet még nyomhattuk volna jobban is, de már mindegy. Szóval egy nap szabim maradt, félő, hogy negatívba megyek, mert még fogorvoshoz is mennem kell illetve lesznek a suliban a nyílt tanítási órák....de majd megoldjuk. Egyébként dec 15 után mi nem dolgozunk többet ebben az évben. Szupiiii! 

Rékának névnapja lesz jövő héten, de ugye mivel a fuvola számít korai névnapi ajándéknak, hát már sok ajándékot nem kap családi szinten sem. Tudom, hogy nagyon szereti a Kinder édességeket, a "hűtősöket" és soha nem veszek neki, csak sátoros ünnepeken (sem), úgyhogy azt fog kapni néhányat és kész. Semmi játék. Azt hiszem, ez egyre inkább így lesz. ... 

Ma az Aldiban vásároltunk be a jövő hétre kajailag....eléggé arcul csapott a felírat a bejáratnál, hogy "boldog karácsonyt". Akárhogy is alakul ez az év, illetve ami még maradt belőle, nagy karácsonyi áhítat nem fogja áthatni, az elég valószínű...Egyébként ügyes voltam, mert most sem vettem Stühmer szaloncukrot. Még ki akarom szimatolni, hogy hol a legolcsóbb 10 dkg-ja.....

Hirtelen más nem jut eszembe. Ja, Réka utazott Tibi mellett a kocsiban az első ülésen. Szerintem még nincs 150 cm, szóval illegál, de rá lehet fogni. Egyelőre gyerekülésben ül, de rettenetes ahogy kinéz, mintha egy egész hadsereg beleizzadt volna egymás után illetve legalább 20 gyerek koptatta volna....sajnos semmilyen mosás ezen már nem segít. 

Mindenszentekről nem tudok mit írni, gyújtottunk gyertyát, emlékeztünk azokra, akik már nem lehetnek velünk. Hiányoznak.....de valahogy mégis velünk élnek...és bennünk. 

Jövet a 45. hét. Szép hetet mindenkinek! :)

PS: Ja, kipróbáltuk a helyi KFC-t. :) Szerintem picit olyan, mint pizzériát nyitni Olaszországban...de véleményt nagyon nem tudok róla alkotni, mert nem ettem végig a menüt, ráadásul én éhes sem voltam, ezért a kedvencemet, a káposzta salátát (coleslaw) kihagytam. Sűrű vendégek nem leszünk, a csípős része a menünek finom volt.   Egyébként meg mindig hálás vagyok, ha valaki kaját tesz elém (oké, ez nem volt ingyen) és nem nekem kell gályázni a konyhában nap nap után....De hogy egy igényes indiai vagy kínai étterem mikor nyílik itt, olaszról nem is beszélve, hát azt nem tudom....