2018. február 16., péntek

Gyerekekről csak nyomokban


Hát...Végre, péntek!...

Tegnap kijavította az egyik banda (a decemberben kezdős, januárban cserbenhagyós, februárban visszatérős…márciusra remélem az lesz, hogy örökre búcsút intünk egymásnak) a hibát a fürdőszobában, kicseréltek valami könyökcsövet vagy mit…szóval vissza is lehet falazni meg minden, ide pipa….ám Tibi gyanakodott, hogy a vécé mellett is van egy szivárgás. Na most mi a valószínűsége ennek?? Hogy a villanyszerelő elvágja a vizet az alapból sem normális, de hogy a szennyvizet is és még senki nem is veszi észre kb. 2 hónapig….az azért nem semmi. Az meg ultra ritka, hogy a cserbenhagyós banda is elrontsa a budi szennyvíz elvezetését a vécé mellett az első hibától függetlenül….Erre mondta az új burkolónk, hogy profi csapattal kell dolgozni, akkor nincs gáz a felújítás körül…hát igen, köszi. Csak ha vesz az ember decemberben egy lakást, házrészt, nem tudom, minek nevezzem, a régi kégliből  2-3 héten belül ki kell költözni, nagyon nem tervezhet előre meg semmit. Így jártunk. És még azt sem mondanám, hogy nem csinálnám újra, mert a lakás és Tibi irodájának egyesítése egy szent cél volt és most is az….Asszem.

Ha erőre van szükségem, lemegyek a konyhába. Ugyan az sincs kész, de legalább már van valami látványi elem. Tegnap felhívott anyu és elmondtam neki, hogy mi van. (Új csempe a francba, szivárgó cső, meg ilyenek). Kár volt, ilyenkor totál elszabadul benne az aggodalom és ez rám is átragad. Én már ilyenkor nem szeretem, ha nyavalyog és nyivákol valaki, mert az visszahúz a mélységbe, pedig én már nagy kínnál kimásztam az árokból a sárból, tiszta ruhát húztam, felemeltem a fejem és előre nézek. Hát ezért nem lehet anyunak elmondani semmi rossz hírt. Mert az ötös erősségű problémát felnyomja 9-re…

Na végül az lett, hogy tényleg volt szivárgás a wc körül is, de ma elintézték, lehet megint burkolni. Hahaha...Lehet, hogy már bediliztem, de nem izgat vagy bosszant fel. Megcsinálják és kész, nem ügy, nem téma. 

A konyhabútor - várakozásaim szerint vagy ellenére, már nem tudom - azért nem lett kész szerdán, mert akadtak hiányosságok, pl. hogy csöpögött a csap. Tudom, írtam már. Mosogatónk sem volt. Tibi besétált hétfőn vagy kedden az ajánlott boltba és kiderült, hogy dehogy van készleten a mosogatókból, rendelni kell, de no problémó, mert péntekre megjön. Tibi visszaigazolta most az imént, hogy immáron van mosogatótálcám is. Hohohóóóó! Jó nekem, nem?  Egyébként még a munkalap sincs a helyén konyhailag, az a nappaliban ásítozik elnyúlva, közvetlenül az origi csomagolású zuhanykabinunk mellett. Egyébként még sok apró meló van a konyhabútoron, látom én, túl azon, hogy a konyhagépeket a helyükre kell illeszteni. Hétfőn gondolom erre is sor fog kerülni. 

Készítettem egy kis tervet a hogyantovábbról:

Jövő héten – 8,. hét. – lesz 3 hete, hogy a gázterv elkészült (vagy hát átbeszéltük, hogy hogy legyen a fűtési és a gázterv.) Glettelni lehetne a nappali étkezőt….Ha ez kész, csiszolni a parkettát ugyanott. Ugyanez igaz az előszobára – glett + kamrát burkolni , festeni, hogy végre beköltözhessen a hűtő.

9. hét – nappali bútor szállítója felől várok füstjeleket, hogy hamarosan megérkezik a bútor, fizessek. Amióta kiderült, hogy lapra szerelten érkezik a bútor, már nem olyan lelkes Tibi…. Ezen a héten lesz 4 hete, hogy befizettük az előleget az ablakokra, kezd izgalmas lenni a helyzet.

10. hét – megérkezik a nappali bútor, kivéve, ha késik. Az ablakokat is  le kell hogy szállítsák és beszereljék nappali , étkező és fenti fürdőszobában. Pénteken szabin leszek, remélem bútor szerelünk és hétvégén jön a burkoló bejavítani a nappaliban és étkezőben a glettelést ilyesmit az ablakok körül. Egy kis könnyű fehér színű festéket lehet applikálni a falakra. Gázterv - 5 hete leadva.

11. hét Ekkor már biztos megjönnek az ablakok, bútor, szóval úgy számolom, hogy március közepére kész lehet a vityilló alsó fele , no nem totálisan, de amennyire egyelőre van tőkénk. De hozzáteszem, a tervek szerint még semmi nem működött.

Vidám hétvégét mindenkinek! 

Ja, a gyerekek jól vannak, igen. Zalán ma már látogatást tett a suliba, Tibi ebéd után hazahozta. Ha Tibi átköltözik irodailag is, Zalánnak nagyon jó dolga lesz végig alsó tagozatban, 4 óra körül már haza tudja varázsolni majd az apja. Nem utolsó lesz a napköziben, mint Réka annó. Réka is jól van, de még nem százas. Hétvégén talán összeszedi magát.