2022. július 5., kedd

1. nap

 

Általában mindig úgy újítottunk fel eddig, hogy a vizes és a burkoló ismerték egymást és jól össze szoktak, összedolgoztak. Na most nem ez volt a helyzet és nem véletlen, hogy az először felkért vízgázos végül visszalépett. 

Ma valamikor délután jöttek a vízgázosok, leszerelték a kazánt, WC-t mosdót és ha már itt voltak, rögtön össze is vesztek a burkolóval. Én nem tartózkodtam még itthon, hogy pontosan min és hogy, viszont a vérnyomásom egyből az egekben szállt, amikor Tibi újságolta, hogy a burkoló nem akarja leverni a régi csempét itt-ott....Én nem értem, hogy miért nem lehet azt csinálni, amiben megegyezünk. Már a múltkor is említette, hogy mi lenne, ha a túl stabil csempét ő nem verné le....Nem nagyon tetszett a dolog, de végül belementem (még pénteken), hogy a kazán falán meghagyja a csempét és burkoljon rá. Biztosan egyszerűbb úgy neki. Erre most kiderült, hogy a másik, szemközti falat sincs kedve lebontani. Szerinte nem szokás. Szerintem meg mivel teljes csőcsere van, bontsa csak szépen le, elvégre az árát megkéri bőven. Felhívtam, hogy ahol csak lehet, MINDENHOL verje le a csempét, legyen olyan jó. Hát nem tudom, mi lesz. Legszívesebben nekiesnék én magam egy marha nagy pajszerrel és szétverném, az a biztos. Van benne gyakorlat, no para. 

Állítólag azon vesztek össze a vízgázossal, hogy a vízgázos elvárta volna, hogy kivésse neki a vezetékek helyét, keresse meg, hol fog futni a vezeték, ilyesmi. Ezen besértődött a burkoló, hogy neki az nem feladata a Vízgázos keze alá dolgozni. Node feladata szétverni, kellőképpen, nem? És ha nem veri szét, akkor ki vési ki a vezetékek, csövek helyét? Hát ezen vesztek össze. Istenem......Tényleg az lenne a legegyszerűbb, ha hétvége lenne és mi magunk esnénk neki a puszta kezünkkel. Méregdrágán és ha nagyon sokat sírok a profi romboló gépével talán a burkoló is neki esik. De nem biztos. 

Nem szoktam ilyen kívánni soha, hogy a nyári szünetben gyorsabban teljen az idő, mint alapjáraton, de most jobb lenne minimum két héttel idősebbnek lenni.

Ja és elvileg hétfőn jönnek legközelebb a vizgázosok. A burkoló meg csütörtökön. Melegvíz már nincs.