2010. november 9., kedd

Zalánom



A fenti kép az, amire azt mondanám, kiköpött apja...legalábbis a számomra. Ahogy néz, amilyen képet vág...Tibi ellenben Zalán tekintetében az enyémet látja, szólva vélemények megoszlanak. 

Az alsó egy Holt-Tisza menti parti séta során készült, szombaton. Alig indultunk el, Zalán buksijával a mellkasomhoz bújt és már szundított is.....

Hétvége - már Réka nap jegyében

A november 10-e mifelénk az "ünnepi szezon" kezdete. Kezdődik Réka névnapjával és   hetente, kéthetente követik egymást a klasszabbnál is klasszabb ünnepek, sorrendbe szedve:

nov 16 - Tibi születésnapja
dec 6 - Miklós nap és Mikulás,
dec 12 - Réka fennállásának 3. évfordulója
dec 24 - Szent Karácsony
dec 31 - Szilveszter

Hogy drága bátyám és sógornőm születénapjáról és névnapjáról már ne is beszéljek.

Bár már a készülődés megkezdődött házunk táján az ádventre is, kezdek egészen izgalomba jönni, mégis a sorrendben következő, szezonnyitó ünnep Réka nap lesz holnap. 

Hétvégén megkérdeztük - sokadszor - a leánykát, hogy mit szeretne névnapjára? Egy fekvő babakocsit! - jött a határozott válasz, akkor már nem is először. Úgy terveztem, hogy bevetjük magunkat az üzletközpontba, ott Réka és Tibi sátortábort ver a könyvesbolt gyermekrészlegénél, mint általában, addig én átosonok Zalánostul a játékboltba és alaposan szétnézek, felmérem a terepet. Ha valamibe beleszeretek, ami sanszos, azt meg is veszem ajándéknak, meglepinek.

Azonban Réka érzékeny orrocskája megszimatolhatott valamit, esetleg fülecskéjébe jutott valamicske részlet terveimből, mert a Libri elé érve határozottan ellenállt, még csak belépni sem volt hajlandó a könyvesboltba, nemhogy ott állomásozni x időtartamra. Megadóan tértünk hát be együtt, négyesben a játékboltba, ahol Réka hamarabb ért a babakocsi részleghez, mint mi. Világcsúcs idő alatt választott is egyet - bár diplomatikusan úgy rendeztem a dolgokat, hogy a drágább példányok ne rúghassanak labdába, amikor döntést kell hoznia - és mire kettőt pislogtam, türelmetlenül ácsorgott a pénztár előtt, hogy fizessünk és vigyük a zsákmányt  végre!!! A babakocsi saját kerekein távozott az üzletből...Én meg kicsit csalódott voltam, mert a Meglepetés így odalett...De a lényeg, hogy örömet szereztünk Rékámnak. Megkapta, amire vágyott, amit annyira szeretett volna. 

(Ahogy ezt a posztot írom, Réka a fürdőkádban pancsol és mély átéléssel énekli: "riszálom úgy is, úgy is...riszálom úgy is, úgy is". Mindjárt jön az apja, hogy ezt meg mikor tanítottam neki. Ja nem, tudja. (X Faktor, Non Stop)