2016. április 27., szerda

Zalán mondta



Ácsorgunk a buszmegállóban, én fázom, mert alulöltöztem. Zalánnak kutya baja, szaladgál, kavicsokat rúgdos, faágakat dobál...Egyszer csak megtorpan előttem.
- Anya, miért állsz úgy, mintha a himnuszt hallgatnád?? 
 Végignéztem magamon....annyit tettem, hogy összezárt lábakkal dideregtem...

...

Ágyban heverészünk, Zalán hozzám bújik a sötétben, majd a hajamba szagol.
- Hm.... - reagál, és nem jó értelemben.
- Mi a gond? 
- Anya, hajat kellene mosnod, uszodaszagú a hajad.
- Nekem? Az lehetetlen, nem jártam úszni.....És ma mostam hajat.
- Hát akkor nem tudom... - motyogja baljóslatúan. 
Kár, hogy a saját hajam nem tudom megszagolni, megtettem volna...

Volt egy másik cukiság is, de mint annyiszor, ezt elfelejtettem....

Ha lehet fokozni, ma még szörnyűbb az idő, mert a szél is fúj, amellett, hogy hideg van és olykor esik az eső. Szerintem az úszást kihagyjuk ezen a héten. A kerékpárt is félretettük.

Tegnap túlestünk a fogadóórán. É. (magyar és tesi) elém pakolt egy sor dolgozatot és felmérőt, hogy egy idő után már azt sem tudtam, mit nézek. Mivel mind ötös volt és helyenként még max pontos is, így nagyon nem elemeztem őket. Azt láttam, hogy az emlékezetből írásra kisnégyest kapott (József Attila Altatóját írták le a füzetbe, fejből), de abból is nagyötös került a MozaNaplóba (a modern osztálynapló), úgyhogy lényegtelen.

Az biztos, hogy én mindkét tantónéninél szigorúbb vagyok, mert ők elégedettek Rékával maximális mértékben és semmiféle kritikának még csak a szellőjét sem fogadták el. Hát jó. Ettől még szerintem bűn rossz lett a Kenguru és a Zrinyi is matekból, de az ofő ennek a gondolatnak sem hagyott terek, hiszen kicsik még, Rékának meg egyértelműen van matekos vénája, úgyhogy ezzel nem szabad foglalkozni. Nem mintha ezzel kelnék és feküdnék még mindig, csak ha már 4 hónap eredményeit foglaljuk össze, ezt is megemlítettem. 

É. szerint Réka abszolút problémamentes gyerek, nem kell rászólni, ha szabad percei vannak, akkor rajzol, folyton rajzol és nem zavar senkit. Kijön bárkivel, de az első számú barátnője E....Úgy jellemezte, hogy Réka a "helyén van", kis kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek. Ez a legjobb vélemény, amit kaphattam. Úgyhogy minden rendben van, ahogy sejtettem is. Az osztályfőnök meg is jegyezte, hogy nem tudja, mit keresek ott. Remélem, azért ez félig vicc volt, mert a fogadóóra az fogadóóra. Vagymi. Arra nem "illik" elmenni?

A tagozatos dolgozatokat nem nagyon értintettük, nekem úgy tűnt, hogy nagyon formaságnak tűnik a szemükben...

Na mindegy, fél hétre értünk haza. Én elkezdtem az olimpiás gyűjtőmunkát, amint a vacsorát készre sütöttem és be is termeltük. A gyerekek meg baglyokat gyártottak wc papír gurigából....teljesen helyénvaló két nappal a tagozatos doga előtt. Nem tanultunk semmit, bár néhány német lapon átmentünk. Ma még átnézzük a matek feladattípusoknál hol lehet könnyen elnézni, hibázni, aztán kész. Este egy ágyban aludtunk, a miénkben. Réka aludt el leghamarabb. Tibit 3. hete alig látjuk, jönnek az elvonási tüneteim....