2011. április 12., kedd

Újabb feladvány

Bár az előzővel jól beégtem, a kedvem ez nem szegte. Most teszek egy könnyebbet, hátha...




A kérdés egyszerű: Ez mi? 

Was ist das? What is it? Che cosa e? 

Segítségül: Elég a legfelső "behatást" figyelembe venni.

Kedvenc közös alkotásaim Récivel


Imádom ezt a kakast!!! (Majd teszek linket is honnan szedtem, mert persze nem az én agyamból pattant ki az ötlet egy az egyben. ) Réka nem sokat tett hozzá az alkotáshoz, segített ragasztani a farktollakat és borús kétkedéssel figyelte, mi a frász kerekedik egy szétdarabolt tojásosdobozból....Aztán ahogy egyre inkább formát kapott (szemet, taréjat) a hímnemű szárnyas, egyre kevésbé lehetett letörölni a mosolyt az arcocskájáról. :)

Volt egy ötletem, hogy ültetek a kakaska mögé Kinder tojást, de nem illene hozzá, kap majd finom hímeset. :))



Volt egyszer egy tulipán.....


Tulipánból paprika....


Paprikából Jancsika....


Jancsikából kiskirály....


Kiskirályból tulipán.

Réka nagyon szereti ezt a hajtogatós kis mókát, Jancsikát maga rajzolta és hamar megtanulta helyesen hajtogatni is a lapokat. 

Jajj, de jó is együtt ügyködni a csemetével! 


Egy újabb zenekedvelő gyermek a fészekaljban....


Kihasználva a pillanatnyi zűrzavart a tv körül (lásd kábelek), Zalánom bekapcsolta a rádiót. A felvétel nem túl spontán, mert csak azt sikerült videjóra vennem, amikor már harmadszor nyomta meg a szükséges gombot...De azért aranyos. :)

Egy hét betegség után...

....ma megkezdjük az antibiotikum kúrát is. Mindkét gyerkőcnél sajnos. Rékának húzódik rá lassan a fülére a rengeteg takony a betegség, nem merek kivárni a "nehéztűzérséggel".... Zalán drágám pedig nem is kapott más gyógyszert érdemben, csak antibogyót. Tegnap alig tudtam lehúzni a lázát, meg is ijedtem egy picit..végül a Germicid hatott, az volt itthon. 

 Hát eddig tartott Zalánom antibogyó szüzessége, nagy mák volt, hogy Réka 3 éves koráig kihúzta nélküle. Egyeskék szerencsére tán. Ovi nincs, nagy valószínűséggel még a jövő héten sem, Réka örül, mint majom a farkának. 

Komolyan fontolgatom egyébként, hogy többet ebben a "tanévben" már nem is fog megjelenni az oviban, majd meglátjuk. Totál fölösleges és hiábavaló volt úgy érzem, ez az ovis félév, pedig tavaly ilyenkor mennyire azon voltam, hogy Rékát felvegyék...Akkor még úgy tűnt, jó lesz ott neki. Végül azonban csak annyi derült ki, hogy a jelenlegi ovi az, ahová nem szeretném, hogy járjanak a gyerekek. Ez is valami? 

Mindegy. Ez már más téma, egy másik lapra tartozik.