2017. november 22., szerda

Kispéntek, majdnem....



Szerencsésen túléltem a fogorvost, nem volt olyan vészes, de nagy megkönnyebbülés volt hazacsattogni. A szuri beadásához képest pont 4 órát tartott a zsibbasztás, úgyhogy addig nem is ehettem. Utána rárepültem a mama féle fokhagymás abált szalonnára mindenféle zöldséggel....hát tudok élni, isteni volt. A rend kedvéért hörpintettem hozzá narancslevet is. Csak az egészség kedvéért. Vagy mert nem volt itthon más itóka vízen kívül. 

Rékáék megírták a német TZ-t....a tanárnő behozott nekik csöngetésre egy négy oldalas tesztet. Nem tudom az óra melyik szakaszában derült ki, hogy a négy oldalból csak egyet tudnak megoldani egy emberként a gyerekek, de végül a 3,5 oldalas dolgozat lesoványodott egy oldalasra.....Én ezt nem értem, mert a tanár nem tegnap esett ki az egyetemről. Honnan gondolta, hogy 3,5 oldalt meg lehet írni kb. 40 perc alatt, fogalmam sincs. Egyébként meg vagyunk elégedve K. nénivel, még ofőnek is elfogadnám jövőre....de ez azért meglepett. Hogy aztán hogy sikerült, ki tudja, mostanában Réka valahogy nincs formában, talán fárad.....

A rettegett matek doga eltolódik péntekre, mert fogorvoshoz mennek holnap. Annyira örülök. Jó lenne már túlesni rajta, letudni. Ráadásul fosós vírus van megint az osztályban. Hát mindig van valami, az biztos. 

Úgy néz ki, a beázás megszűnt, bár még a disznópörzsölő mindig itt figyel a folyosón. A szomszédok önként beadták nekem a költségek egyharmadát....jó szomszédok ezek, majd mondom az új tulajnak. :) Bár ezt eddig sem titkoltam. Van egy másik költsége is az adásvételnek, az adásvételen túl, na azt már nem hiszem, hogy be tudjuk rajtuk hajtani, de nem is baj, csak már pakolhatnánk. 

Mondja Réka, hogy az egyik barátnőjének megy a hasa és ma hiányzott a suliból....Hát mondom én, hogy mindig van valami. A gyerekek velünk akarnak aludni ma éjjel, úgyhogy helyhiány miatt a fiúk a nappaliban szunyálnak, mi csajok pedig a hálóban. Érdekes lesz mindez az új lakásban, ahol egy szint lesz közöttünk a szülői háló és a gyerekszobák között....Szerintem az első pár héten mindenkinek a nappaliban kellene aludni, mint a pockoknak. 

Na mennem kell, Tibi új gmail fiókot akar....

Holnap kispéntek, szeretem. :)