2015. december 21., hétfő

Hétfő és frissítése



Vasárnap délután visszatértem a "normális" emberek világába. Abból a szempontból, hogy kibújtam kis macis puha köntöskémből és pizsimből, ami egyenruhámmá vált az elmúlt csaknem 3 hétben. Este felé Tibivel tartottam, hogy a még hiányzó néhány ajándékot beszerezzük. Nagyjából sikerrel jártunk, nem is tartott sok időbe, de kettő darab még mindig várat magára. 

Azt talán mondani sem kell, hogy még fenyőfánk sincs, pedig szerdán fel szeretnénk díszíteni, hagy gyönyörködjünk benne. Tibinek - mindig karácsony előtt mindig - nagyon sok munkája van. 

Ma visszamentem volna az orvoshoz, a hogyantovábbal kapcsolatban. Legnagyobb bosszúságomra mire fél 12-re befutottunk a rendelőbe, a doki autójának csak hűlt helyét csodálhattuk meg a parkolóban. Kiderült, hogy a héten már rövidített rendeléseket tart, úgyhogy 11-kor szépen lelépett. Szóval holnap délután 14-16 között rendel legközelebb, így ünnepek előtt sok minden itt már nem fog történni. Csak abban bízom, hogy ha belehallgat a tüdőmbe, magától is arra a következtetésre jut, hogy javul a helyzet. Újdonság lenne, mert ilyen még nem volt ezzel a kórsággal. A kontroll röntgen meg csak ráér a két ünnep között vagy az új évben. Az úgy sem lesz nega egyik hétről a másikra állítólag.

Hát ennyi. Szomorú vagyok, hogy a szokásos sütögetésből idén kimarad a család, holnap azért a gyerekekkel egy adag mézeskalácsot megsütünk, szerdán következik a bejgli csütörtök reggeli kisütéssel. Se zserbó, se mézes zserbó, se linzer, se hókifli. No nem baj, majd némi spéttel megsütöm mindet, ha máskorra nem, Szilveszterre. De persze ezzel csak vigasztalom magam, kevés hatásfokkal....

Egy jellemző párbeszéd mostanság.

- Tüdőgyulladás? Ó, jaj.....És jobban vagy már?
- Igen, némileg.
- Aha....És mi újság a karácsonyi sütögetéssel? Megsütöttél már mindent?
- ???????????????????? 

A gyerekek találtak az adventi naptárban 3D puzzle-t, egy lovat és egy dínót....Most vettem észre, hogy 8+ korosztályos, még én sem igen tudom kirakni. Azt hiszem, meg lesz az esti programunk....


Ui: Este újra hőemelkedés, 37....