2020. június 12., péntek

Az év legszebb napja



Az év legszebb napja, kitört a nyári szünet!!!! 

Na jó, akkora eufória nem volt azért, mert én ezt a tanévet már június elején elengedtem kb.  Olyan sem volt még soha, mint most, hogy mindkét gyerek önállóan készült ezen az utolsó héten. Figyelték a feladatokat, ímmel-ámmal csinálták is a dolgukat, Réka reggel önállóan felébredt a zoom órájára, nem kellett nyaggatni. Az sem érdekelt, ha nem lett kész egy házi, erre is volt példa. Zalánnál természetesen. Ő volt az, aki a legutóbbi matek Tz-t úgy írta, hogy az első oldalát a dolgozatnak végigmorogta. Hogy most neki ezt miért kell csinálni, nem akarja megoldani, elege van és egyáltalán, hülye suli. Míg nem elegem lett és letorkolltam, hogy most már fogja be, koncentráljon a feladatokra, oldja meg mind a három oldalt, aztán csinál amit akar, bánom is én! Erre kicsit megszeppent és szerencsére abbahagyta a méltatlankodást.  De már mindegy is, vége! 

 Gondolkodtam is, milyen könnyű lenne az életem, ha mindig ennyi részt kapnék ki a suliból, mint ezen az utolsó héten....de hát ez még nem lesz jellemző pár évig, azt biztos. Sőt, most jön a neheze, Rékának a hetedik osztály, Zalánnak a negyedik (bár ez könnyebb nálunk, mint a harmadik, ez biztat, kár, hogy a német olyan nehéz..)  

Hát ennyi, éljen a nyár, itt a ropogós cseresznye időszaka, a jázminillat, a hűvös reggelek, még egyre hosszabbodó esték, pihenős, lazulós munka utáni délutánok, lazítós, abszolút kikapcsolódásos hétvégék szezonja. Nekem most még nem is hiányzik a szabi, akkora könnyebbség, hogy nem kell tanulnom, hehehe... 

Vakációóóóóóóó! Élvezzétek ki minden napját (akit érint), sajnos ez sem fog sokáig tartani. Két pillanat és az évzárón találjuk magunkat....Még addig lesz szombaton ballagás a nyolcadikosoknak és szerdán bizonyítványosztás osztályonként.