2017. szeptember 3., vasárnap

Vasárnapi pihenős....


Reggel közölte Tibi, hogy elmegy dolgozni, mert valami szoftver gondja van, ami nyugtalanítja, úgyhogy inkább ránéz. Ámde no worry, itthon lesz 1-2 óra múlva (Tibinél befigyel a hármas szorzó) Mivel Zalán is vele akart tartani, gyorsan összedobtam egy kis reggelit bacon-nel, tükörtojglival, paradicsomos babbal, pirított gombával és paradicsommal....Én ezt annyira szeretem, hogy befalnám minden nap. Narancslevet gurítottunk hozzá. 

A fiúk távoztak, én meg gondoltam, 9 óra, ideje felébreszteni az alvó Rékát. Felolvastam neki a Harry Potter egyik fejezetét, mire kinyitotta a csipáit. 

Réka mesét nézett, én meg nekiálltam ebédet főzni két napra. Borsóleves csipetkével, brassói úgy, ahogy mi szeretjük, jó sok fokhagymával. Pont 2 óra alatt lett kész, addig megnéztem a The Nice Guys című filmet, Ryan gyerek tetszett benne, magát a filmet is meg lehet nézni egyszer.

Egy óra addigra elmúlt. Réka nem volt hajlandó ebédelni, csak némi borsólevest. Kikapcsoltattam vele a tévét, úgyhogy elvonult az LPS-eit tologatni. Láttam a hátán, hogy hiányzott neki Zalán, mint játszótárs. 

A tévében ment A Klinika 20 év múlva, amit ugyan már láttam, de tanszer rendező háttérfilmnek egész jó volt. Mire mind a két gyereknek rendeztem az összes cók-mókját (füzeteket feliratozni, órarendet magamnak kiírni, nejlonokat méretre vágni) már nem is szerettem annyira írószerekkel babrálni....Rékának tantárgyanként mappába rendeztem a cuccait. Zalánnak szétválogattam a szükséges és tartalék füzeteket....A tolltartóját feltöltöttem viszonylag olcsóbb ceruzákkal (grafitilag), megvárom, mennyit veszít el belőle az első hetekben. Réka leváltotta a merev falú Scout táskáját nagylányos Budmilra az első tanítási nap után, mondván már mindenki elfelejtette az osztályban a dedósat....Hát jó! 

Találtam egy kosár vasalni valót. Tibiék végül fél hatkor tértek haza, ennyit az egy-két óráról....lehet inkább négyes az a szorzó....Hm....

Felhívott M. anyukája, hogy ezt az öntapadós könyvborítót hogy kell buborékmentesen felapplikálni a könyvekre??? Van valami trükk? Javasoltam neki egy kiruccanást a neki szomszédos Intersparba, olyan könyvborítót beszerezni, amelyiknek csak a széle ragad. Azzal már nagyon jól tudok könyvet csomagolni (nem igényel diplomát, az igaz) . Este visszahívott, hogy könyvcsomagolás abszolválva. :) 

Úgy döntöttem, az aranygaluskát már nem sütöm meg. Hét órakor a gyerekek elbaktattak zuhanyozni, megvacsoráztak és kértek fél óra "telefon" időt. Megkapták. 8 óra után mese (Csoda és Kósza), majd némi szöszmöszölés, 9 körül villanyoltás. 

10 órakor kiderült, hogy egyik sem alszik, Réka ágyában játszanak. Dührohamot kaptam és megvontam tőlük az uzsonna mellé járó nasit. Nem érdekelte őket és ezt szóban meg is fogalmazták...Ekkor a telefon használatot is megvontam a hétfői napra. 

22.30 - Réka kijött inni, nyugtázta, hogy vesztésre állunk a portugálok ellen fociban.

Ezek azon a pillanatok, amikor nincs türelmem. Nagyon pipa voltam rá, mert tudtam, hogy Zalán fél 8-kor kelt reggel vagyis biztosan tudna aludni, ha hagyná.   Grrr....Igazából Rékáról tudom, hogy jól működik kevés alvással is, bár ez nem cél....viszont Zalánnak a friss elsősnek talán fontos lenne kipihentem belibbenni az osztályba. Immáron nincs pihepuha sarok, ahová bármikor bedőlhet a nap folyamán, mint az oviban és alvás sincs ebéd után, mint az oviban.....de mindegy, hét közben biztosan fáradtabb lesz és talán Réka is hagyja majd elaludni fél 9 körül....

Én héttől dolgozom hétfőnként, 3/4 7-kor lövök ki itthonról, majd én keltem a bandát. Aztán utánam az özönvíz! 

Holnap fél öttől szülői értekezlet Zalánnál, kíváncsi leszek! 

Az eső délután óta esik és lehűlt a levegő, de ez nem baj, bár a teregetésnek az erkélyen lőttek.....




Zalán megnyilvánulások


Péntek este csillog a szeme

- Holnap is akarok menni, én holnap is megyek suliba!!!


Szombat reggel ébredés után leomlik a nappali kanapéra:

- Na én ma nem megyek sehová! - ami nagyon viccesen hangzott, mert nem úgy értette, hogy suliba, hanem egyáltalán sehová. Az én fiam! :)  Mostanában én is legszívesebben itthon matatok....Persze aztán megnézték a gőzöst, ami Budapestről érkezett a Rep-Tápba a Szent Korona másolatával (175 éves lett a Budapest-Szolnok vasútvonal , ezt ünnepeltük szombaton) és Rep-Tárba is vettek jegyek és még több programra ellátogattak.