2012. június 29., péntek

Két hét termése...

Avagy Zalán alkot.

1) Fél nagy flakon Cif (ez itt a reklám helye) szétkenése a folyosón egy darab feltörlő szivaccsal. Amíg én békésen teregettem, egész messzire jutott négyzetméterileg. Nosza, loholás a kárelhárításhoz szükséges eszközök után. Ám a gyerekek addig sem tétlenkedtek, fürge sprinteket futottak jobbról balra és balról jobbra, azzal a nyilvánvaló célzattal, hogy minél jobban széthordják a tisztítószert a lakásban. Ez tök jók sikerült nekik. Talán csak az erkélyre nem jutott belőle. Nappaliban és hálóban egyaránt kis méretű lábnyomokat találtam nagy sűrűségben. Amikor alaposabban szemügyre vettem őket, azt is észrevettem, hogy valószínűleg meghemperegtek a cif-ben. Egy gyors zuhany (börtönös vallatós stílusra kell gondolni - csempéhez állítás, langyos vízsugár...majd erősebb vízsugár, gyereksikoltozás, kacagás, még ezt is élvezték a besték.) 

Szigorúan a hitvesi ágyunkra száműztem őket, míg eltűnt a lakásból minden felesleges cif folt. Finoman vért izzadtam, de neeem érdekes...semmi gond. Legalább a folyosó tisztább lett, mint újkorában. Úgyis vendégek jönnek holnap.

2) Meggyes lepény sütöttem a konyhában. Illetve ez nem is lényeg, mert a finomság már régen a sütőben pihent, amikor feltűnt, hogy fiacskám nagyon szorgosan szaladgál valami okból a folyosóra. Majd vissza a konyhába. Megint ki a folyosóra. Azzal az ecsettel, amivel a lepény tetejét kentem meg tojássárgájával. Sőt, ő maga is tojássárgájába mártotta ama ecsetet. Sátáni gyanúm támadt és követtem fürgén cikázó lábait az folyosóra. A falat mázolta a sárga kutyulmánnyal. Ott, ahol korábban zsírkrétával csúnyán elintézte a falat....

Azt már régen megtanultam, hogy Zalán rosszaság dolgában jóval kreatívabb, mint Réka. Persze rossz szándék az nincs benne, dehogy, ártatlanabb ő, mint a maszületett  bárány....de ettől láttam már a tányérján 2 db virsli mellett fél liter ketchup-ot hullámozni, egy ebéd alatt háromszor az asztal alá pottyantani egy nem üres poharat, üveg tisztító folyadékkal hangyákra vadászni, erős paprikába csakazértis beleharapni, clorox-ot vágyni inni, fél tégely arckrémet magára kenni, mosógépet totálisan átprogramozni, mosógépbe fehér ruhák közé piros pólót bedobni és így tovább, tovább és tovább.  

Szóval Zalánra oda kell figyelni. Mert vele soha nem tudni. :)