2018. március 27., kedd

Végre tegnap


Tegnap hosszú várakozás után végre helyükre kerültek a lecserélésre ítélt ablakok lakás szerte, így újabb lépéssel vagyunk előrébb. Elkészültek a bejárati ajtók is, amiket megrendeltünk , két hét alatt készre jelentették, remélem, hogy jövő héten legkésőbb be is szerelik. Hogy aztán mikor lesz parketta csiszolás és festés, még nem tudom. A nappali bútor is befutott még múlt pénteken, de ugye ahhoz is csak akkor nyúlunk, ha elkészül lenn minden. Mondom én, hogy május elsejére lesz minden kész. Vagyishát minden, amit az első ütemterv tartalmaz. Van itt több, sorszámozott ütemterv.

A gyerekeknek mától lényegében tavaszi szünet. Úgy kellett, mint egy falat kenyér, bár mostanában csak én kínlódok és vergődök, mert mégiscsak dupla feladat két gyerkőccel követni a tananyagot. Főleg a németet. Tény viszont, hogy mégis elfáradtak…. Rékáék ma még letolnak egy szövegértést, remélem, nem túl nehezet, Zalánék tegnap magyar dolgozatot írtak, ma matekot….aztán színházba mennek a Süsüre ésssss VAKÁCIÓÓÓ!

Vagyis, majdnem, mert holnap még DÖK Nap, ilyentájt tartják a felsősök a diákönkormányzati választásokat, ami főleg a nyolcadikosokat hozza lázba így a felvételik és az alapítványi bál után. Látom Rékán, hogy már ő is vágyik ebbe a felsős pezsgésbe, de egyelőre jó lesz neki az alsós délelőtti program is, sokan behozzák pár órára a kisállatukat . Most arról álmodoznak, hogy majd jövőre első órára Réka viszi be a kutyánkat, a leendőt, a másodikra pedig Zalán. Úgy legyen! Addigra talán lesz egy cirmos cicánk is, mégpedig egy kandúr és akkor akár azt is bevihetik , ahogy ők elképzelik macskadobozban.

Nem tudom eldönteni , mit süssek az ünnepekre:
- rákóczi túrós
- répatorta (Rachel Allen módra)
- kókusztekercs 
- mákos kalács
- sós – sajtos rúd
Kicsit sok lenne mind egyszerre…..

Hogy a takarítással hogy állok, nem részletezem, főleg azért, mert ez ma jutott eszembe először, hogy sehogy. Eddig, mivel tavasz sem volt, nem hiányzott a tavaszi nagytakarítás hiánya. Most megelégszem finom süteményekkel és némi nyugalommal....már ami a húsvétot illeti. 

Egy elképesztő párbeszéd, a héten történt egy ismerősöm volt a partner.

- A péntek szabadnap?
- Igen, ünnep. - ez voltam én.
- Hogyhogy, kinek?
- ....
- Fogadjunk, hogy csak nálunk ünnep, sehol máshol Európában. Mindig kitalálnak valamit....
- Most ez komoly?
- Micsoda?
- Nagypéntek lesz...
- És?
- Az kb. minden kereszténynek ünnep...Tudod, vallási ünnep.
- Tényleg???


Tibi egyik este megszólal, amint szemléli, ahogy testápolóval kenegetem szikkadt bőrömet.
- Hová tűnik beléd ez a rengeteg krém?? 
Majd egy kicsit később:
- Nem ártalmas ez a sok krém??


A másik Tibis nem jut eszembe, pedig az is cuki volt.