2021. szeptember 1., szerda

10 perc múlva 10

 

Késő van, úgyhogy nincs sok időm, de azért megörökítem az első tanítási napot a 21/22-es tanévben.

Szabadságot vettem ki erre a napra, sőt a névnapom alkalmából is, szóval igazán rápihenhettem volna...de mindig volt teendő. Így is elmaradt, hogy nutellás kalácsot vagy szilvás pitét süssek, sőt, Zalán szobája sem patyolattiszta. Jut eszembe, a padlásra sem pakoltuk fel a lomot, pedig már múlt hét óta be van dobozolva, na mindegy, egyszer lesz még hétvége is.

Szóval reggel nyugalomban keltem, mert eszembe jutott, hogy nem kell rohanni dolgozni. Májkrémes szendvicset kértek a csöppek salátával, uborkával, zöldpaprikával --- ez utóbbi annyira nem követelték. Tegnap este stresszelésemnek köszönhetően készítettem kókuszgolyót, szóval azt is csomagoltam, és valami itókát....A kenyérről levágtam a héját, így szabályos. Erre nem sokáig lesz türelmem. A nyesedéket megette reggelire Tibi, nekem nem volt étvágyam. Ki kellett még vasalni Réka blézerét, Zalán vonyított, hogy az egyik lábára kicsi az új cipő, szóval az én fekete adidasomat adtam rá....Tibi a fejét fogta, mert Zalán lefeküdt a kanapéra az ünneplőben, még szerencse, hogy a nyakkendő nem volt rajta. Egész jól mutatott a minecraftos fekete zokniban. Réka mogorva volt, viszont nagyon csinos tűsarkúban és miniszoknyában....de jó is volt, amikor én is ilyen formáska voltam, hehhh....

Végül csak rosszul végződött a reggel, mert a közös fotóhoz csak Zalán állt oda, Réka nem akart, aztán mégis, de már akkor felemeltem a hangom. A sulis sálat állítólag nem találta, pedig meg mernék esküdni rá, hogy tegnap megtalálta begyűrve a szoknyái közé. Nem hiszem, hogy ilyesmiről álmodtam volna. Szóval felpaprikázódott a hangulat, mert már Réka ment volna, de közben nem vitte a matek könyvre a pénzt, ujjatlan blúzba akar menni, pedig volt vagy 10 fok és lusta volt este vagy reggel a sulis kendőt megkeresni....Egyből idegállapotba kerültem, pedig még akkor nem is tudtam, hogy a bizonyítványát is itthon fogja felejteni. Pedig semmi mást nem kérnek a suliban, csak hogy vigyék a bizonyítványt és egy táskát a tankönyveknek....hehhh.....

Szóval marha jól indult az első nap. Bánatomban rendberaktam Réka szekrényeit és mire végeztem egyéb teendőimmel is, fél 12 lett kb és hazajöttek a gyerekek. Egymás szavába vágva mesélte, hogy csak úgy kapkodtam a fejem, még ebéd közben is csak nagyokat pislogtam, mi mindenről számoltak be. 

Rékának brutál az órarendje, bár ezen nem nagyon lepődtem meg,  2-2 matek és magyar előkészítőjük van, ebből 3 nulladik órában és egy hetedikben. Vagy nyolcadikban? Még jó, hogy csak januárig kell kibírni. Gyakorlatilag mindig 7 órájuk van, mert amikor hat lenne, akkor ott a felvételis óra. 

hétfő -  földrajz, infó, angol, nyelvtan,  kémia, német, tesi

kedd - matek előkészítő, német, irodalom, matek, nyelvtan, ének, német

szerda- matek előkészítő, fizika, rajz, biosz, matek, német, ofő, infó

csütörtök - tesi, tesi , földrajz, töri, etika, irodalom, magyar előkészítő

péntek - magyar előkészítő, matek, ének, német, töri, fizika, angol 

Kicsit megbántam, hogy beíratkoztunk a zeneiskolába....

Délután és este elintéztem minden könyvet, felcímkéztük a füzeteket, megírtuk az órarendeket. Közben Réka és mindenki más elment lovagolni, akkor szusszantam egy kicsit. Tök jó, holnap már csütörtök!


első tízórai



tanszerek halma


Dió is izgul


Akik már nagyon várták...


Hja, volt egyszer elsős is, bár hihetetlen....