2014. február 10., hétfő

Ott tartottam, ügyeleten



Részletesebben terveztem erről írni, de időközben túlhaladta az idő a témát, úgyhogy csak kurtácskán. Relatíve. :)

Pénteken bekocogtunk a gyermekorvosi ügyeletre este, ahogy Tibi hazaesett a gyerekekkel. Réka egyszerűen üvöltött, szinte magán kívül, hogy nagyon fáj a feje. Ettől rögtön frászt kaptam és minden hajam szála égnek állt, naná, mindenfélét gondoltam...Azt nézegettem merev e a nyaka, érzékeny e fényre és egyebek....Valamint mérlegeltem, hogy a tény, hogy meningitis ellen be van oltva megnyugtató e vagy nem eléggé.... 

Utólag kiderült, hogy valószínűleg csak felszökött a láza, az okozta a fejfájást. Hiányos információm volt arról, mikor kapott utoljára Nurofent (felkészültebbnek kell lennem most, hogy nem én vagyok a gyerekekkel, nem csak feltételezni bizonyos dolgokat....ez is egy lecke volt)  8 órakor az orvossal szemtől szemben állva derült ki, hogy valamikor 2 órakor látott Réka lázcsillapítót. Megkaptuk a magunkét rögtön a doktornőtől, hogy magas láz esetén miért nem hűtő-fürdőztük a gyereket, ha nem ment le a láza, baaarmok irgumburgum!!(És bár ő szemében bizonyára én voltam maga a megtestesül "idióta szülő", oké, mea culpa, meg kell jegyeznem, hogy az ügyeleten MINDIG problémám volt még eddig az orvosok modorával. Szolnok vagy Sümeg, egyre megy! Miért van ez?) 

 Az orvos kizárta az agyhártyagyulladást, nyomkodta, tekerte Rékát körbe, meghallgatta, torkába nézett, végezetül felsorolt egy halom gyógyszert, hogy ez meg az van e otthon. Egyik sem volt, de ettől eltekintve nem kaptunk receptet. Ítélet: nurofen és másnap irány a saját gyerekorvosunk. Nem sokat segített, de legalább megnyugodtunk, hogy nem patkol el a leányzó agyhártyagyulladásban pölö....és ez volt a legfontosabb.

Itthon folytatódott a "nagyon fáj a fejeeeem" című történet még további nagyjából egy órán át. Majd némi vizesruházás és maxi adag nurofen határára Réka elaludt, mélyen, mint egy medve. Másnap másfél órát várakoztunk a doktornéninknél, hogy kapjunk egy darab papírt. Más értelme nem volt, merthogy úgy ítéltetett, vírusos a torka, ami majd magától úgyis meggyógyul. Szóval itt sem kaptunk receptet. Tantum Verde van itthon, de nem sokat ér, ahogy látom, nurofen dettó, egyik sem recept köteles.

Ma és holnap M. mama vigyáz a gyerekekre itthon, amiért nagyon hálás vagyok neki. Szerdán a papírforma szerint Zalán már mehet oviba, Réka majd csak mához egy hétre.

A fogtündérekről majd mesélek holnap. Ha el nem alszom előbb....