2015. április 4., szombat

Húsvét előtt



A Húsvétot megelőző hetekben már történtek beszerzések, pl. a sonkát már megvettem néhány hete. Ahogy a csokitojásokból is van készleten bőven. A hétvégi nagybevásárlást (inkább közepes) péntek HAJNALBAN ejtettünk meg az egyik kolleganőmmel, Tibi ugyanis szombaton dolgozott  vasárnap és hétfőn pedig minden zárva az ünnepre tekintettel. Először nem hittem el, hogy fél 7-kor már a helyi Tesco Extra-ban kóválygok, de ha hamarabb nem is, a pénztárnál leesett. Üdítőket és ásványvizet nem vettem, így utólag megbántam. Valahogy és valahol elfért volna egy hatos ásványvíz és néhány bubis cucc. Mindegy, a kis sarki bolt holnap és hétfőn is nyitva lesz pár óra erejéig. Ma reggel onnan hoztam friss kenyeret. 

Lesz sonka, tojással, sok-sok zöldséggel (medvehagyma, retek, újhagyma, saláták) és sütemények. Répatorta, rákóczi túrós, tiramisu, csokis-diós keksz (még van) és ha marad idő, szilvalekváros puffancsot (ez egy kelt kalácska) is sütök hétfő hajnalban. Szeretnék még lekváros piskótatekercset is, de azt hiszem, sokatakaraszarkadenembírjaafarka effektus fog bekövetkezni. 

Szégyellem némileg, de nem takarítottam ablakot. Karácsony óta. A héten illett volna, ám ez a viharos szél, cudar időjárás nem adott rá alkalmat. Tegnap délután ahogy hazaestem a munkahelyemről (jártam még utána postán, friss kenyérért és áprilisra érvényes bérletért) már semmire sem voltam jó - ötkor keltem a Tesco miatt - ehelyett azon túl, hogy vacsorát főztem/sütöttem, inkább megnéztem a True Detective első évadának befejező néhány részét (ejtettem Patrick Jane-t, úgyis megnősült és jön a gyerek....) Nagy benne Matthew McConaughey, bár ijesztően sok  bagót elszívhatott az első évad 10 epizódja során. Remélem, kapott veszélyességi pótlékot. Na mindegy. 

Egyébként a tavaszi selejtezéssel és rendrakással készen lettem, gyártottam múlt héten vagy négy nagy zsáknyi szemetet, Tiborom nagy örömére....Ma ebédfőzés és mosogatás után MINDENT kivasaltam két paplan huzat és 3 férfiing híján. Így végigvasaltam NÉGY teljes epizódot új kedvencemből a Kevin Spacey féle "House of Cards" sorozatból, első évad, nagyon jóóóóóó! Úgyhogy most a kisebbik kanapé tele van ruhákkal, több nem is férhetne rá....Már csak el kellene őket pakolni a helyükre.

A szomszéd még mindig nem dobta vissza Zalán repcsijét, talán majd Húsvét hétfő alkalmából? Ki tudja? 

Holnap ünnepeljük (valamikor estefelé) Zalán névnapját, ami hétfőn a hányós-fosós miatt elmaradt. 
Addig azonban még össze kell ütnöm ebédre némi bacon-ös csirkét és a sütiket. Hétfőn anyuéknál (anyunál....) találkozunk tesómékkal Húsvét alkalmából. Már látom, mire észbe kapok el is hussan ez az ünnep. Tegnap néztem a tévét, melyen Jézus kereszthalála volt a téma. Ahogy arról volt szó, mik voltak az utolsó szavai a kereszten, valami megmozdult bennem. Apura gondoltam, majd elkezdtek potyogni a könnyeim. Nem is sírtam még ennyit, ilyen mélyről, amióta meghalt. Valahol, perverz módon már vártam erre, mert érzem, hogy még bennem van nagyon sok feldolgozandó fájdalom, érzés, amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni.  Persze nem mondhatnám, hogy utána megkönnyebbültem volna. Picit talán jobb lett. 

Mindenkinek áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk!