2013. október 28., hétfő

Hosszában, nem keresztbe




No szóval a videó múlt szerdán készült, amikor először úszott át Réka hosszában egy medencét. A tanmedencében szebben úszik, mert nem kapkod és nem dolgozik benne a majré, de itt is ügyes. :) 

Sátor alatt


Múlt héten újra állt a sátor, kedden máris ott volt a helyünk az uszodában. Réka alig várta már, nehezen viselte az egy hetes úszás megvonást, bár hétvégén elvittük Martfűre egy kicsit pancsolni.


Maga a sátor kellemes meglepetés volt a számomra. Nem is értem, miért nem jártunk eddig oda soha. Főiskolai éveimből egy citromsárga, enyhén koszos izé rémlett, ami a Dami uszoda fölé húzva inkább koncentrációs tábor hangulatát keltette, mint klassz uszodáét. Sötét volt, minden kopár, nyomasztó....brrrr....és még úszni sem tudtam....A Tiszaligetben viszont a fehér sátor alatt kellő mértékű világítással egész hangulatos az egész. A páratartalom magas, úgyhogy rövid ujjúban és sortban a legkényelmesebb odabenn az élet (ha magunk nem gondolkodunk úszásban). A pozitiv élményeketn felbuzdulva és mert Gyuri oktató szólt, hogy szerdán ráér órát tartani, az ünnepnapon is felsorakoztunk az uszodánál. Családilag. Vittem fürdőgatyát és úszógumit Zalánnak is, amit igen jól tettem, Zalánt hat hotdoggal lóval sem lehetett volna a parton tartani. :))

Mielőtt az uszoda bezárt volna 1 hétre, amíg a sátort felhúzták, utolsó két órán Réka nagyon ügyes volt. Hirtelen rengeteget fejlődött. Először úszott úgy, hogy nem találtam hibát a mellúszásában és igazából a hátban sem. Emellett a gyors is alakult. Picit szerencsénk is volt, az utolsó két órán összesen 2-3 csemete úszott Gyuri szárnyai alatt, mindenki nagyon várhatta már a sátor melegét, így jutott idő bőven a leánykámra.

Szerdán Gyuri újított Rékánál. Most, hogy a vízilabda edzések beköltöztek az újonnan épült, hivatalosan még át sem adott Arénába, a mélyvíz jelentős felülete felszabadult.  Adta magát a feladat: hosszában átúszni a medencét. Réka első hallásra totál para lett, még el is pityeredett, de persze tette a dolgát. Átkocogott a nagymedencéhez, csobbant, majd úszott. Egészen végig. Utána olyan boldog volt, néhányszor körbe trappolta a tanmedencét. :)


                                                  Réka és Gyuri



Zalán duzzog - az nem derült ki, hogy mi volt a problémája. Ez nem ritka. 



Macskaűrhajóból soha nem lehet elég


Soha