2018. május 29., kedd

Történések 40 pontban


1. Ősidők óta nem emelkedett a blogot olvasók száma. Ez bizonyára sok mindent elmond a blog tartalmáról, élvezhetőségéről…
2. Nem mintha sokat számítana, nem túl izgalmas az életünk (MIVAN??) csak megjegyeztem, mert picit viccesnek tartom. Mindig az jut eszembe erről, mikor Tibi ezer éve, az induláskor megkérdezte, hogy van e, aki olvassa a blogot. Mármint rajtam kívül. Azt mondtam neki, hogy nincs, hogy teszteljem. Bólintott. Nem kételkedett egy pillanatig sem. 
3. Hétvégén végre itt volt nálunk anyukám, főztünk együtt bolognait és …. igazából nem csináltunk semmit, csak együtt töltöttük a napot. Este hazavittük anyukámat és rá jellemző módon rögtön a kezünkbe nyomott egy nagy tálat, hogy szedjük le a cseresznyét, mielőtt leeszik a seregélyek. Teleraktuk a tálat és a bendőnket 85%-os érettségű cseresznyével . Közben a seregélyekkel szemeztünk és arra gondoltam, hogy végre megint visszaköszön egy gyerekkori íz…olyan ritka manapság az ilyen.
4. Úgy néz ki, Rékának megvan az ofője és ez jó hír számomra. Hivatalos bejelentés még nincs. Hétvégén külföldön nyaralat a teljes tanári kar, most biztos ki vannak pihenve és csupa ötöst osztanak ki az utolsó véghajrában….
5. Hétvégén klímát is kapcsolgattunk ki és be, merthogy elkészült az emeleten. Csöndes, fehér, helyes és hűsít…mit is mondhatnék többet egy klímáról. Isten áldása a tetőtérben. 
6. Szombaton leköltözött a tévé a nappaliba, ami hülye lépésnek tűnt azután, hogy itt a nyár a nyakunkon és klíma csak fenn van, de mindegy. Így néz ki jobban a nappali. Tibi 15 évvel ezelőtt beszerzett, dédelgetett méregdrága hangfalai is méltó helyükre kerültek, majd mutatok fotót, ha egyszer fotózom. 
7. Készítettem megint pohárkrémet, most még jobb lett, mint a múltkor…8 kisebb-nagyobb pohárral lett, az utolsóért véres harc folyt…na jó, nem, négyfelé osztottuk és mindenkinek jutott két kiskanállal.
8. Tegnap megkezdődött a Ninja Warrior , vagy mi….Úgyhogy aki eddig nem tudta az utcában, hogy itt lakunk, most értesült róla. A gyerekek nagyon hangosak nyomokban….
9. És még Réka nyafogott a múltkor, hogy a három házzal arrébb milyen zajosak az ovisok, az ő idejében még nem így volt. 
10. Hétfőn a fogorvosnál töltöttük a fél napot, illetve én a rendelőintézetben egy panoráma röntgenre is beneveztem, ha már lúd, legyen kövér. Hoztam a formám, először egy sima fogászati röntgennél álltam sorba, aztán egy goromba matróna átirányított egy emelettel lejjebb. Fél óra alatt végeztem, de még hatalmas robajjal levertem az ólomköpenyt és nem vágtam elsőre, milyen az, ha élére kell rakni a fogakat….hát na, be tudok mutatni tök hihetően egy agyhalált stresszhelyzetben és nekem minden eü-s helyzet komoly stressz. Menekülésszerűen távoztam a CD birtokában. 
11. Amit aztán a doktornő – immáron privi rendelésen – nem tudott megnyitni….Hápersze.
12. Azért a fogköveket leszedte, gyönyörű lett. Tibi nem lát semmi különbséget, mert Tibi azt sem venné észre, ha arcátültetésem lenne….
13. Azt bezzeg észreveszi, ha 3 másodpercnél tovább ég a villany a kamrában a szükségesnél…
14. Tegnap majdnem sírva fakadtam, amikor le kellett ülnöm Rékával tanulni. Szenvedek, szenvedek, cefetül szenvedek….Ő is így érez, de rá vár 10 hét vakáció.
15. Réka ma vizsgázik fuvolából. Valami egészen alap művet fúj, illetve kettőt, de most egyik sem jut eszembe, szégyen szemre, sőt , ott sem leszek, mert fél ötre esélytelen átbumlizni a városon a zeneiskolába azért, hogy egy percig zenéljen. 
16. Viszont holnap lesz a Sulis Fuvolás nemtommi, ott én is jelen leszek. 
17. Megsértődött rám az egyik szomszéd néni. Nem tetszett nekem, hogy a távollétünkben (értsd: felnőtt sehol) átengedte az ovis unokáját hozzánk, ráadásul az irodába, ahol Réka és a kutya tartózkodott. Mondtam neki, hogy ha nem vagyunk itthon, ne engedje át az unokát. Azon kapom magam, hogy ahogy öregszem, úgy leszek egyre türelmetlenebb és egyre bunkóbb…Nem tudom, milyen személyiségfejlesztést hajtok végre, de leginkább semmilyent, úgy látom. A néni erre – még mindig a mi portánkon állva – megjegyezte, hogy felugrál a kutya, neveletlen. Akkor már nem mis bántam, hogy bunkó voltam esetlegesen….Azóta nem köszön, ha a kertben a rózsáit vegyszerezi vagy ilyenek. 
18. Ne így építsétek a jószomszédi viszonyt! 
19. Dió jól van, köszöni szépen, hajnali 3:10-kor felébredt és kikéreckedett pisilni. Nem cuki. 
20. Most már egyáltalán nem eszi meg a tápot (18 kg – royal canin puppy) , úgyhogy csirkefarhátat főzök neki, hetente kétszer kb. 5-6 kilót. Hogy mi lesz a táppal, még nem tudom.
21. Eddigi káresemények listája: 2 db kiszakított Zalánpóló, 1 db kilyukasztott Rékaszoknya
22. Hogy elkergeti a macskákat a portáról, azt nem számítom ide. Főleg, hogy rendszeresen oldalba jelölik a ruhaszárítót, ami felháborító mozzanat .
23. Hétvégére a Tescoban vásároltunk be, amit ugyan gyűlölök, de ott volt akciós az Apenta…
Nem volt már pénztáros , mire mindent megvettünk, nekem kellett lehúznom 1000 cikk árát, leizzadtam és megfogadtam, hogy megint nem jövök ide legalább két évig.
24. Fogyókúrám újra aktív üzemmódba lépett, miután pár blúzom megint nem tudom begombolni. Zabkása, zabkása és zabkása. Még mindig nincs elem a mérlegünkben, úgyhogy nem tudom, hány kiló vagyok ,de sooook…..fájóan túl sok.
25. Persze nem kellene annyi epres sajttorta pohárkrémet zabálni és karamellás-egészmogyorós csokit, akkor biztos könnyebb lenne. 
26. Szombat este is bevágtam egy nagy zacskó csípős csipszet , mert imádom. Közben arra gondoltam, vajon szánalmas vagy nevetséges vagy valami adalék eredménye, hogy közben tök boldog volt a fejem.
27. Nem, a kutya még nem szobatiszta, de megfelelő ütemezéssel ki lehet védeni a baleseteket. Egyébként, ha nem kel l turkálni a kakában, féreglárvák és peték után (féreghajtót kapott ) , akkor nem is büdös. 
28. Hétvégén N. és G. jött látogatóba, illetve felköszönteni Zalán szülinapján. Hoztak menő adidas-os cuccokat a gyerekeknek, amilyen még soha nem volt nekik – mert túl drága ahhoz, hogy csak úgy önhatalmúlag kinőjék őket. Kis csalódással nyugtáztam, hogy az kutya őket is ugyanúgy szereti, mint minket….
29. A kutya fél a porszívótól, a hajszárítótól és múlt héten megugatta a mosógépet. Jó kis vadászkutya ! 
30. A kiképzését Tibi vezeti , jól haladnak. 
31. A kutya kinőtte a kosarát, úgyhogy egyelőre egy nagypárnán és 3 pléd összehajtott változatán pihen éjjel, a légkonditól távol, mert ő a meleget szereti. Hajnalban Réka pihapuha sarkába szokott bevackolni.
32. Azt meséltem, hogy nyárra feladatokat kapnak németből ,hogy ne felejtsenek sokat? Be kell adni egy pendrive-ot. Én támogatom az ötletet, a nyelvtanulás kész kikapcsolódás, hát nem?
33. Zalánnak csodálatos színe van most, hogy szabad téren úszik és még nyár is van. Az úszószemüveg nyoma enyhén meglátszik az arcán, olyan, mintha ki lenne festve, de ezt nem mondtuk meg neki. Tibi szerint Zalán inkább Trump elnökre hasonlít, amin jót vihogtunk.
34. Zalán kinőtte az évnyitós ünneplő nadrágját…még nem tudom, mibe megy az évzáróra. Bokavillantósban, sötét kordban (gyerekkínzás) vagy rövidnadrágban (Nike)….Vagy veszek újat neki, mert sötét ünneplő cipőjét is kinőtte, pont 3x volt a lábán…
35. Egyik gyerekemről sem tudom, pontosan hová mennek erdei iskolába jövő héten, több helyszínes a dolog, ez szól mentségemre. Zalánét befizettük, Rékáét nem. De pótoljuk, ígérem.
36. A felújításról már nem írok egyelőre. Egyrészt mert az első ütemterv befejeződött, így nincs is miről, másrészt mert elfogyott a pénzünk, így nem is veszünk semmit. Júliusban, ha Isten is úgy akarja, jönnek a fűtésreformisták. Azért nézegetek karnisokat, Ikeás csentre-bentréket, függönyöket, szőnyegeket, hogy ha odajutunk, legyen ötletem. 
37. Szombaton 1A-s osztálybuli a Nefagon. Batyus, így aztán pénteken még sütnöm is kel l valami sütit. Én nem megyek, mert vigyáznom kell a kutyára. Egyébként is olyan antiszoc lettem, nem bánom a nyugit. Majd szépen kitakarítok, illatos és tiszta lesz a kecó….Pedig ott lenne a helyem, mert az anyák napján elrikkantotta magát az egyik kisfiú, hogy jéééé, Zalán anyukáját is lehet látni??? 
38. Aszta, hogy már június lesz szombaton, én ezt nem is értem, most volt május 1…
39. Tegnap friss meggyből meggyszószt főztem (kis citrom, mézeskalács fűszerek és a szokásos habarás, cukor, naná) annyira finom lett, hogy csak na. Roston csirke került mellé és főtt krumpli, ilyentájt ez a kedvenc kaját . A kutya érdeklődve figyelte az elkészült vacsit a pulton, de nem kapott. Reméltem, hogy bezabált a farháttal….
40. Talán bosszúból ébresztett fel hajnali h
áromkor???