2020. november 14., szombat

Hallgassatok Vikingurt!

 


Kérdeztem este anyukámat telefonon, hogy fogja-e nézni a válogatott meccset, pedig tudtam, hogy nézni fogja, nem is bírná ki. Mindketten ugyanazt mondtuk, hogy háááát félünk az eredménytől, azért Izland egész jó csapat, meg minden. Végül mi nem néztük, a facebookon online közvetítés volt és Vikingur Ólafsson zongorázott, aki valami zseniális zongorista. Hallgatom, hallgatom, úgy peregtek az ujjai a billetyűkön, hogy gyanakodni kezdtem, ez valami gyorsított felvétel lehet. 

Már harmadszor tekertem vissza azt egyik darabot, amikor belémhasított, hogy Vikingur izlandi. Elméláztam egy pillanatra, hogy ez felér e egy kisebb méretű hazaárulással vagy inkább egy jellel, hogy húzzak a francba és nézzem a  meccset végre! Katt, benyomtam a tévét, pont ismételték az izlandi gólt, mi szabadrúgásból született. Köszi, Vikingur! 

Pár percig követtem  a meccset, de sehogy sem akartunk kiegyenlíteni, szóval elvonultunk zuhanyozni, amíg én elfoglaltam a fürdőszobát, Tibi követte a meccset, de amikor újra a képernyőre néztem, még mindig csak 0:1 volt, ejnye! Kis idővel később Réka bevackolt mellém az ágyba, addigra kb. húsz perc lehetett hátra  a mérkőzésből és egyre izgatottabban szurkoltunk, mert egy idő után rájöttünk, hogy hohóóó, itt van remény, mi birtokoljuk a labdát. Főleg  a végén, amikor az izlandiak beálltak védekezni. Mint mindig, ha vezetnek. Közben  a fiúk lementek egy pót vacsira és amikor visszajöttek, na akkor egyenlített Loic Nego, akiről én még soha nem hallottam, viszont megható volt látni, ahogy megcsókolja a mezén a magyar címert ez a francia fiú... Hát őrület volt, majdnem leszakadt az ágy alattunk, torkunk szakadtából ordítottunk, hogy góóóóóóóóóóóóóóól! 

Aztán már veszett izgalmas volt, de jött Szoboszlai gólja és most is előttem van, ahogy elrúgja húsz méterről és góóóóóóóó! Elszabadult a mini pokol nálunk, minden egy picit  levegőbe emelkedett. Csoda és káprázat, öröm és eufória. Nem tudom szavakkal leírni! Micsoda szív, micsoda katarzis!

Zalán megjegyezte, hogy ő sajnálja az izlandiakat, akik immár a füvön ülve szomorkodtak, mert mindössze két perc játékidőn múlt   a győzelem. Ez a klassz a fociban, ezért is szerelmesek belé világszerte oly sokan, mert nyerhet a gyengébb is, lehet akár 3 gólt is rúgni néhány percen belül, mint ahogy azt a németek korábban bemutatták párszor. 

Nagy boldogságot okozott  a csapat sok embernek, köszönet érte!

Ja és hallgassatok minél több Vikingurt, mert zseniális a pasas!