2012. október 17., szerda

A képzeletbeli levél

Nem tudom, mi van velem, nem tudok írni. Na nem mintha eddig koszorús költő, vagy elismert novellista lettem volna, de legalább néhány összefüggő bekezdést össze tudtam eszkábálni rosszabb napjaimon is. Most meg ülök a gép előtt és bámulom az üres "papíron" a kurzort. Villog...Pedig elkészült az ebéd, Zalán alszik, csönd van és nyugalom...és mégsem.

Kitaláltam, hogy megpróbálok egy levél formátumot, hátha az átlendít a passzív időszakomon, mert már látom, hogy önmagában a blog zárt formátuma nem oldott meg semmit (nem is csak az volt a cél, még szerencse...)

Szóval képzeletbeli levélrészlet barátnőmnek....

Szia Julcsi!


Kérdezted, mi újság Rékával, mi a helyzet az óvodában....Igazából seperc alatt visszaszokott az oviba, annak ellenére, hogy nagyon számolta MÉG mennyi van hátra a nyári szünetből. Minél több volt, annál boldogabb volt a képe. Mégis zökkenőmentes volt a váltás itthoni henyélésből oviba járásba (bár ha tanúja lennél reggel az ébresztéseknek nem tudom, hogy sírnál vagy nevetnél - vagy hívnád a gyerekvédelmet....)

Továbbra is fél 9-re járunk oviba, rosszabb napjainkon beesünk lihegve, mellbedobással 9-re. Persze mindig az utolsók között érkezünk, ha valami program van és készülnek valahová Manóék, mindig külön szólnak nekem az óvónénik, hogy leszek szives és 8-ra oviba érkezni x napon Rékástul.....Meggyőztem magam, hogy ez nem is annyira ciki, legyek boldog, hogy még nem 6-fél 7 tájban kell kiverni a kölköket az ágyból. Lesz olyan is, minél később, annál jobb!

A középső csoport többek között abban különbözik a kiscsoporttól, hogy már ovin kívüli programokat is szerveznek a gyerekeknek. Hétfőn például lovardában jártak, holnap pékségbe mennek. Száguldoztak (remélem, nem) már a Tiszán a Vízirendőrség jóvoltából és ropták a táncot a táncházban. Vettem Rékának éves bérletet bábelőadásra (500 Ft/előadás), ahová az óvoda keretében fognak átsétálni (Vasutas Művház.). 

A külső programokra busszal járnak, persze nem különjárattal, hanem rendes menetrendszerűvel...amikor ezt először meghallottam, úgy finoman égnek állt a hajam, főleg, ha a leszállásra gondoltam a célállomáson...de Réka már nagy, komoly lány...és talán olyan járatot választanak, amelyiken nincs tömegnyomor, illetve nem a csúcsidőben szállnak járgányra, amikor fél város iskolába, munkahelyre, piacra siet. De akkor is, két óvónő, a dadus + a ped. asszisztens és kb. 26 gyerek fiú-lány párokba állítva.......Hát én biztosan leizzadnék, mire visszaérünk az oviba egy-egy ilyen buli után....

Réka mesél is a kiruccanásokról (végre!) látom rajta, milyen élmény neki mindegyik. Illetve egy-egy pajti is elém áll olykor, tegnap pl. a Fehér Peti lazán odaszólt nekem a sárkányos csúszdán félig felmászva, hogyaszongya:
- Ma lovardában voltunk a Rékával. Utána meg kocsmában.
- Kocsmábaaaan???? - pislogtam, Réka rövid élménybeszámolójából ez valahogy kimaradt.
- Aha, kocsmában. Tele volt öreg és büdös emberekkel. - így a Peti, mire gyanakodtam valahogy, ne kérdezd miért, hogy tényleg betérhettek valami talponállóba??? 
- És mit ittatok?
- Narancslevet.
- Az óvónéni meg vizet. - toldotta hozzá Réka.

Most, hogy ezt így felidéztem, eszembe jutott, hogy végül nem is kérdeztem az óvó nénit, hogy mi volt ez a kocsma látogatás?? 

Az állatok világnapján a LÓ volt a téma (tavaly a KUTYA volt), így pl. egy BABA nevű pónin is lovagoltak (szegényen végigment az egész ovi, leszámítva a nagycsoportosokat....szóval kemény 8 csoport...de kapott hálánk jeléül almát és répát is a drága lovacska. Réka is megülte a pónit, ahogy a "normál méretű" lovat is a minap, szóval elgondolkodtam, jövőre talán járhatnánk lovagolni? Ha volna hozzá kedve, miért ne? Azt mondta, egyáltalán nem félt a lovon, sőőőőt..."tök jó volt ott fenn a magasban". 

Nagyjából eldőlt, hogy FitKid-re fog járni. Ez amolyan játékos torna. Eddig három órán vett részt és nagyon tetszik neki, még ha a létszám kissé megcsappant is....Angolra nem írattam be, idén nem is fontolgattam. Ráér majd, ha iskolás lesz, csak akkor elsőtől, ha lehet és "normális" óraszámban. Mivel nyelvtagozatos suliba szánom mindenképpen, ezért lesz majd ideje ott és akkor kibontakozni. :) 

Hát nagyjából így állunk. Közeleg az "ünnep özön"...azaz Réka névnap, MIkulás, Szülinap és Karácsony....A névnapi ajándékok már megvannak, néhány társasjátékot fog kapni Réka, amolyan egyszerűbbeket a Fakopáncstól, Kígyómarás, Malom...néhány pakli kártya...Jenga...Ennyi. Ja, kért télire egy pehelypaplant (mert az enyémet Zalán elorozta sajnos, azt, amit még anyuék vettek nekem boldogult lánykoromban). Lehet, mamáéktól azt kap? Átkötjük nagy piros masnival, kíváncsi lennél, örülne e neki? :))

A szülinapi zsúrnak még csak a helyszíne van meg, de semmit nem intéztem. Ti biztos rajta lesztek a  vendéglistán, remélem, ráértek december második szombatján és nehogy betegek legyetek! (Remélem, mi sem leszünk azok....na szép is lenne!) 

Egyelőre ennyit írok, legközelebb majd folytatom más témákkal.

Remélem, hamarosan találkozunk itthon vagy a játszóházban!

Puszi:

Erika